Co to może być?
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Co to może być?
Po zapięciu przedniego napędu w ciężkim terenie pojawiało się grzechotanie, póżniej jakby uderzenia, potem to samo ale w lżejszym terenie a teraz nawet na zakrętach i na śliskim. Niby przeguby, ale za mocno bije, jak się pożadnie zakopałem tyłem w bagnie (wyciągala mnie suka) to tak napier...... że myślałem że mi maska odpadnie....
Wał przedni, łożysko, przeguby..?
-
- jestem tu nowy...
CO to..........
Ku........................, koszta, koszta, koszta..........A może to jednak coś mniejszego i tańszego.....?
Re: Co to może być?
A kiedy ostatni raz smarowałeś krzyżaki na wale i wymieniałeś olej w dyfrze? Pytam bo zgrzyty na zakrętach i w terenie przy zapiętym 4x4 u mnie zniknęły po tych dwóch zabiegach. To znacznie tańsze niż wymiana sprzęgiełek i chyba warto zainwestować trochę kaski w olej w moście i trochę smaru. Tylko zrób to sam, bo ja musiałem wymienić olej "wymieniony" w warsztacie. Po przebiegu 20 tys był czarny i rzadziutki. Aha, zapomniałbym, do oleju dodałem jeszcze uszlachetniacza zmniejszającego tarcie, nie pamiętam jak się to nazywa ale w sklepie będą wiedzieli o co chodzi. Taki dodatek do oleju do skrzyń biegów i przekładni zmniejszający zużycie i podobno hałasBADBADGER pisze:Po zapięciu przedniego napędu w ciężkim terenie pojawiało się grzechotanie, póżniej jakby uderzenia, potem to samo ale w lżejszym terenie a teraz nawet na zakrętach i na śliskim. Niby przeguby, ale za mocno bije, jak się pożadnie zakopałem tyłem w bagnie (wyciągala mnie suka) to tak napier...... że myślałem że mi maska odpadnie....

Frontera Sport 2.0 '94
-
- jestem tu nowy...
ZAMYKAM TEMAT
ROZKRĘCAM I PIERDO........
ZAMYKAM TEMAT
ZAMYKAM TEMAT