uszczelniacze na wał korbowy silnika

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

barnaba111
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

uszczelniacze na wał korbowy silnika

Post autor: barnaba111 » czw lip 12, 2007 2:53 pm

Witam po raz pierwszy.
Od pewnego czasu cieknie mi simeryng przedni na wale korbowym silnika. Nie chciałbym unieruchamiać auta, a w instrukcjach nie znalazłem wymiarów uszczelniaczy. Jeśli ktoś wymieniał i ma te dane najlepiej dla obydwu, przedniego i tylniego i simeryngu w skrzyni od strony sprzęgła to proszę o podanie.

No fakt, zapomniałem o silniku - C24NE.
Ostatnio zmieniony pt lip 13, 2007 7:46 am przez barnaba111, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wojtekkk

Post autor: wojtekkk » czw lip 12, 2007 5:33 pm

a do jakiego silnika to sami mamy zgadnąć- w połowie sierpnia najprawdopodobniej będe robił kompleksowe uszczelnianie silnika 2.0(c20ne)-jak coś to wszystkie wymiary skrupulatnie zanotuje i udostępnie
zwolennik bfgoodrich
http://www.mazury4x4.pl
montek się tworzy

Awatar użytkownika
tobixxx

Post autor: tobixxx » pt lip 13, 2007 6:59 pm

jeżeli chodzi o te simmeringi to naprawdę jest to standardowy opel. nie ma zadnych udziwnień. różnica jest w cenie np. tylni uszczelniacz płaciłem ok. 50 pln. za GM a już przedni wziąłem jakiś jaki był i koszt nie pamiętam dokładnie ok 20 pln. te silniki były przeciez w omegach. gorzej jest ze skrzynią i mostem ale to już inna bajka...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”