Witam Wszystkich!
Czy możecie mi pomóc? Otóż w mojej Frotce z 93r - 2.4i pada już pomału most przedni, Objawia się to tym, że przy włączonych napędach po jeździe do przodu i zamiarze cofnięcia - blokuje mi koła. Głośny stuk, szarpnięcie i samochód rusza. Ponoć to satelity się zakleszczają. Obmacałem cały most, ale nie widzę na nim tabliczki z przełożeniem i nie wiem jakie przełożenie powinienem dobrać. Czy może ktoś z Was wie jakie powinno być w tym wozie?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Artur
Przełożenie mostu przedniego w 2,4i
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Przełożenie mostu przedniego w 2,4i
Jeżeli masz problem z elektroniką, bo to czarna magia - to odezwij się do mnie, jestem czarnoksiężnikiem 

A jakie masz sprzęgięłka
Jak automaty to je ściągnij i zobacz czy masz taki sam efekt przy cofaniu do tyłu z reduktorem ustawionym na 4H lub 4L.
Jeśli jest cicho to automaty masz do wymiany.
Co do przełożenia - to mam zapisane w domu a będe dopiero w piątek.
ZObacz czy na tylnym deklu nie masz przykręconej jedną śrubka aluminiowej tabliczki - jak nie odpadła to masz tam wybite przełożenie.
Jak by coś wal na priv

Jeśli jest cicho to automaty masz do wymiany.
Co do przełożenia - to mam zapisane w domu a będe dopiero w piątek.
ZObacz czy na tylnym deklu nie masz przykręconej jedną śrubka aluminiowej tabliczki - jak nie odpadła to masz tam wybite przełożenie.
Jak by coś wal na priv
Patrol G-60 3,5D '75 => prawdopodobnie jedyny w PL 

-
- jestem tu nowy...
Tabliczki niestety nie mam - most był już kiedyś chyba robiony i ktoś nie założył. Co do sprzęgiełek - mam automaty. Myślałem o ich wyjęciu, ale tym samym odciążę most przedni i efekt nie musi wystąpić, bo nie będzie naprężeń. Nie wiem czy jestem w błędzie czy nie, ale czy spotkałeś się już z podobnym przypadkiem?
Jeżeli masz problem z elektroniką, bo to czarna magia - to odezwij się do mnie, jestem czarnoksiężnikiem 

-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Sprzęgiełka "G" dały!!!
No jak w temacie.... ...niestety! Dłuższy czas mnie nie było, bo musiałem wyjechać ale w długi week end pobawiłem się w wymianę sprzęgiełek. Nic to nie dało 
Teraz jestem niemal pewny przedniego mostu. niemal, bo wpadł mi do głowy jeszcze reduktor - przedni most nie pracuje bez niego...
Mam tylko nadzieję, ze to nie on
!
Postaram się możliwie najszybciej jako pierwsze dobrać sie do przedniego i zobaczyć co w trawie piszczy. Jak coś usłyszę - powtórze !
Udanej majówki!

Teraz jestem niemal pewny przedniego mostu. niemal, bo wpadł mi do głowy jeszcze reduktor - przedni most nie pracuje bez niego...
Mam tylko nadzieję, ze to nie on

Postaram się możliwie najszybciej jako pierwsze dobrać sie do przedniego i zobaczyć co w trawie piszczy. Jak coś usłyszę - powtórze !
Udanej majówki!