Klima pilne pomocy !!!

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
kw99

Klima pilne pomocy !!!

Post autor: kw99 » wt cze 10, 2008 7:35 pm

Koledzy nie mam wiele czasu bo za pare dni kończy mi sie gwarancja na sprężarkę klimy a klima nie odpala !!
Wygląda to tak jak kupiłem auto (montek 3.2) klima nie działała, brak chłodnicy skraplacza, spręzra padnięta itd. Chłodnice wsadziłem nową ,sprężarkę i parownik ( to coś przy chłodnicy ) używkę z racji ceny. klima poskładana napełniona i ZONK nie odpala. Na parowniku jest czujnik z dwoma pinami a na pasie jest wtyczka z 4 kablami ale ma tylko 3 piny, wtyczka ta jest pod lewą lampą napiszcie proszę jak to u was wygląda czy to normalne brakuje mi kabla około 30-40cm łączącego czujnik z kostka
Czy czujnik jest tylko jeden ??
Czy były różne modele czujnika w parowniku ??
jak to połączyć razem byłem dzisiaj u elektryka ale on rozkłada ręce bo niema schematu. proszę o pomoc
Jeśli ktoś sie na tym zna proszę nr tel w wiadomości na PW zadzwonię i chętnie posłucham kogoś mądrzejszego bo ja sie na tym kompletnie nie znam :cry: 8)
Jak włączę przycisk dioda sie zapale ale bez reakcji pokazuje sie jedynie prąd w wyżej wymienionej kostce.
Gdzie jest przekaźnik klimy ?? 8)
PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”