AntiLock

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
marbit
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

AntiLock

Post autor: marbit » śr sie 20, 2008 11:23 pm

Witam.

Mam montka z 94 do 2 tygodni.

wczoraj zapaliła sie lampka ANTILOCK. wcieło elektryke szyb i tempomat.

wywaliło bezpiecznik nr 4. wymieniłem ale podczas jazdy po 10 min znów go spaliło. założyłem 3 i narazie hula(1h jazdy po mieście) ale nie daje mi to spokoju. co jest grane ????

Jakby czujniki to nie powinno palić bezpiecznika. dziwne.

Awatar użytkownika
kw99

Post autor: kw99 » czw sie 21, 2008 6:48 am

gdzieś masz zwarcie skoro wywala bezpiecznik tylko dziwne bo anti lock to abs a co ma do tego elektryka szyb i tempomat ?? Czasem jak czujnik padnie to może robić zwarcie 8)
PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 :)21

Awatar użytkownika
gazia
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: gazia » czw sie 21, 2008 7:54 am

Witaj ja mam dokładnie taką samą sytuację , bezpiecznik kosztuje około 8groszy i na razie wymieniam . Co do ABS-u i szyb to dokładnie tak jest gdyż pod ten bezpiecznik są podłączone te 2 obwody. Ktoś mi powiedział ,że to najprawdopodobniej gdzieś jakaś przelotka w drzwiach od elektrycznego sterowania szyb. Największe prawdopodobieństwo , że się przetarł kabelek w drzwiach kierowcy gdyż są najczęściej otwierane.Trzeba kilka chwil aby zciągnąć obicie drzwi i rozbebeszyc elektrykę. Czasem jest w porzadku przez kilka dnia a czasem juz po paru minutach wywali bezpiecznik . A ważna uwaga nie montuj wiekszego bezpiecznika niz 15A gdyż możesz spalić alternator wtedy jak pójdzie zwarcie. Pozdrawiam. Jak dojdziesz co i jak oraz gdzie to daj znać, widac taka jest przypadłość tego autka.
Witojcie :))

Awatar użytkownika
marbit
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marbit » czw paź 02, 2008 6:25 pm

U mnie było cos popiepsz... e . kable z bezpiecznika zasilają kilka obwodów między innymi szyby, abs, tempomat i coś tam jescze. nawet wyłącznik na sprzęgle. Zwarte (stopione) miałem kable i wymieniłem wszystki. Sytuacja dalej sie powtórzyła w momencie wciśnięcia sprzegła było pstryk i po bezpieczniku. Drudi kabel z wyłącznika sprzegł idzie do jakiegoś giberesa od skrzyni biegów. Odpiołem narazie czujnik na sprzęgle i hula. Nie mam pojęcia co to za czary.

Wogóle elektryka w tym aucie pozostawia duzo do życzenia. Audi 80 z 82 roku lepiej było zrobione niz to japonisze cudo.
Monterey 94 3,2 benzyna 7 osobowy

sigreg

Post autor: sigreg » czw paź 02, 2008 11:03 pm

No co ... dzapanskie :D Ciesz sie ze nie koreanczyk bo bys sie w kontrolkach nie polapal :)3

Grzesiek

Awatar użytkownika
marbit
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marbit » pn paź 06, 2008 7:52 pm

no to fakt to taka luźna uwaga po robocie ale juz mi przeszło heehehe
Monterey 94 3,2 benzyna 7 osobowy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”