Kod koloru nadwozia frontera A
Moderator: Mroczny
Kod koloru nadwozia frontera A
Prośba do wszystkich, ktos wie gdzie mozna znaleźć kod koloru nadwozia we fronterze sport A, na tabliczce znamionowej pod klapą nie ma. A może ktos zna kod dla niebieskiej, chyba był tylko jeden kolor ?
Re: Kod koloru nadwozia frontera A
a jakaś mieszalnia??
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Chce sobie zrobic ubytki w lakierze, w sklepie internetowym przygotowuja mieszanki w sprayu, ale trzeba podać im kod koloru, a tego nijak znaleźć nie mogę.
a w zwyklej niewirtualnej mieszalni nie możesz??
mają wzorniki, katalogi typowych lakierow itp i w szpraye zazwyczaj też nabijają
mają wzorniki, katalogi typowych lakierow itp i w szpraye zazwyczaj też nabijają
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
-do tego to raczej gwoździe i śrubokretyChce sobie zrobic ubytki w lakierze

co do koloru to czasami wydaje mi się, że Froty A Sport produkowali tylko w jednym kolorze: fioletowo-fiołkowo-spranym-metaliku.
Tytus
No pewnie mógłbym, ale musiałbym najpierw znaleźć taką mieszalnie, pojechać tam Wozem, zamówic, odczekać, i pewnie przepłacic, bo mieszkam w mieście nieprzyjaznym tanim naprawą, a o taką mi chodzi bo do ślubu to tym moim graciszczem ludzi wozić raczej nie będejpi pisze:a w zwyklej niewirtualnej mieszalni nie możesz??

Ostatnio zmieniony pt lip 23, 2010 12:30 pm przez Szulc, łącznie zmieniany 1 raz.
No to na pewno... Tym bardziej, ze oni w ogóle kosztów nie mają, tych wzorników nie kupili i za lokal w dogodnym miejscu też czynsz im babcia sponsoruje...Szulc pisze: ...i pewnie przepłacic...
Nie wiesz jak, to jedź do fachowca, ale licz się z tym, że będzie chciał kasę za usługę. A jak chcesz taniej to wykonaj połowę roboty, dobierz sam kolor i podaj w sklepie internetowym co konkretnie potrzebujesz...

Sprawdź na słupku B, pod maską, na klapce wlewu paliwa. Powinna być naklejka, przeważnie litera i jakieś cyfry...
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
W moim przypadku wystarczą "pojawiajace się z nikąd (przeważnie przy cofaniu) chojaki"wojtekkk pisze:-do tego to raczej gwoździe i śrubokretyChce sobie zrobic ubytki w lakierze

Dziekuję, sprawdzę, nikogogo nie chce obrazac ani pozbawiac pracy, poprostu jest mi wygodniej zamówic, z tego co widac jest to duza firma, z bazą danych z kodami kolorów dla poszczególnych marek, mieszają, nabijaja lakier w spray i wysyłaja na adres. Odcienia na pewno nie dobiora ale akurat na tym mi nie zależy.
Tabliczka z tymi kodami. Ostatni rząd, czwarty od lewej.
Później sprawdź z tym http://www.uniquecarsandparts.com.au/co ... uxhall.htm
Później sprawdź z tym http://www.uniquecarsandparts.com.au/co ... uxhall.htm
Frontera Long 2.2 '97 MT 33", lift 3", winch....
http://www.opelfrontera.pl
http://www.opelfrontera.pl
Dziękuje.
- BARENZ
- Kontaktowanie:
Zastanów się stary nad tymi sprayami dwa razy. Kiedyś tak reanimowałem omegę. Pamiętaj, że lakiery w sprayu nigdy nie będą miały tej jakości co zwykłe. Lepiej zamów sobie setkę w mieszalni tak jak radzili koledzy
Miałem nawet kiedyś ochotę pomalować omegę w profesjonalnej lakierni i jak powiedziałem, że robiłem zaprawki sprayami powiedzieli, że nie podejmują się roboty bo po sprayach wszystko się waży i kisi. Generalnie uważam, że warto udać się do mieszalni bo jak zapewne wiesz kolor lakieru nowego auta a kolor kilkunasto letniego znacznie się różni chociażby przez działanie czasu i warunków atmosferycznych. Uwież mi, że kolor jaki zamówisz po numerze lakieru będzie znacznie odbiegał od tego na Twoim aucie. 

Frota 2.3 DTR trochę zmotana, Patrol y60 2.8 + 2 cale, Monterey 3.1 - Dawniej
TERRANO 2.7 TD- Teraz
TERRANO 2.7 TD- Teraz
Tak jakby kotoś chciał sie dowiedzieć czegoś z tabliczki. Podaje link do ściągnięcia programu, który bardzo fajnie odczytuje kody (większość) z tabliczki, między innymi kod koloru : http://www.trugga.co.uk/software/vxcode/.
W puste miejsca należy wpisać trzy cyfrowe/literowe kody z tabliczki.
W puste miejsca należy wpisać trzy cyfrowe/literowe kody z tabliczki.