Nowy prosi o pomoc

Frontera, Monterey

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
markow79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Nowy prosi o pomoc

Post autor: markow79 » sob paź 30, 2010 10:24 pm

Witam wszystkich forumowiczów. Od wczoraj posiadam Fronterę Sport 2001. Mam kilka pytań jako laik. Jak mogę sprawdzić poziom oleju w mostach i co ile trzeba go wymieniać? Podpowiedzcie - co jeszcze muszę wymienić lub sprawdzić, gdyż jest to mój pierwszy samochód z napędem 4x4. I jeszcze jedna sprawa, która mnie nurtuje. Wiem, że napęd mogę włączyć do prędkości nie przekraczającej 96 km/h. Czy po załączonym napędzie 4x4 - 4h mogę poruszać się np 110 km/h? Czy sprężenia mogą rozwalić reduktor? Dopiszcie na co zwrócić jeszcze uwagę.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Sport B 2,2 DTI, Hyundai XG 30 V6

esio

Re: Nowy prosi o pomoc

Post autor: esio » ndz paź 31, 2010 9:50 am

czy ty chcesz 110 na reduktorze jechać ?
Leszek frontera long 2.3 td intercooler '92

Awatar użytkownika
wojtekkk

Post autor: wojtekkk » pn lis 01, 2010 8:34 am

jeżeli warunki pozwalają na jazde z prędkością 110km to nie sądze by był ci potrzebny przód
czy ty chcesz 110 na reduktorze jechać ?
esiu skrzynia redukcyjna przacuje cały czas-kwestia przełożenia jakie jej zapodasz a kolega nie wspominał nic o 4l tylko raczej pytał o pozycje 4h
zwolennik bfgoodrich
http://www.mazury4x4.pl
montek się tworzy

tomek34
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tomek34 » pn lis 01, 2010 7:28 pm

witam!!!!!!!!!
poziom oleju w mostach sprawdzisz odkręcając korki kontrolne są dobrze widoczne na środkowej częsci mostu auto ustawiasz na równym i odkręcasz gdy jest do otworu to jest ok!!! i sprawdż jaki ma kolor gdy jasny to ok!! jak ciemny to do wymiany
z przednim napędem możesz jeżdzić dowolną szybkością to zależy od warunków na drodze no i twoich finansów a z reduktorem to raczej fizycznie nie możliwe chociaż nie sprawdzałem osobiście :P
pozdrawiam i życzę przyjemnej jazdy

esio

Post autor: esio » pn lis 01, 2010 8:13 pm

no tak :oops:

to dobrze, bo już się przestraszyłem :):):):):):) i mi się szkoda samochodu zrobiło :wink:
Leszek frontera long 2.3 td intercooler '92

Awatar użytkownika
markow79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: markow79 » wt lis 02, 2010 7:56 pm

tomek34 pisze:witam!!!!!!!!!
poziom oleju w mostach sprawdzisz odkręcając korki kontrolne są dobrze widoczne na środkowej częsci mostu auto ustawiasz na równym i odkręcasz gdy jest do otworu to jest ok!!! i sprawdż jaki ma kolor gdy jasny to ok!! jak ciemny to do wymiany
z przednim napędem możesz jeżdzić dowolną szybkością to zależy od warunków na drodze no i twoich finansów a z reduktorem to raczej fizycznie nie możliwe chociaż nie sprawdzałem osobiście :P
pozdrawiam i życzę przyjemnej jazdy
Wielkie dzięki za pomoc.
Sport B 2,2 DTI, Hyundai XG 30 V6

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opel”