łożyska most przedni
Moderator: Mroczny
łożyska most przedni
Witam. To prawda, że jak się coś zacznie pieprzyć to na całego. Po feralnym ciąganiu przyczepy zaczęło się z przednim mostem. Jadąc na 2H słyszę dźwięki jakby metal ktoś piłował. Przed chwilą odkręciłem koło i chyba pieron strzelił łożysko w moście. Pytanie - czy ktoś wie jak to zrobić? Chodzi mi o to czy muszę wyciągać cały most, czy tylko próbować kombinować przy łożysku? Monti 96'
Najpierw Frocia 94 i przybłąkał się Montek 96 3.1TD
Re: łożyska most przedni
sprawdziłeś stan i pozom oleju w przednim moście
kiedy go zmieniałeś i na jaki 

PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 

olej był zmieniany rok temu, a autko nawet nie liznęło terenu na poważnie.
jesteś pewien, że to coś z przednimi kołami?
sprawdź krzyżaki czy nie mają luzów.
A jeśli chodzi o wymianę łożysk w przednich kołach, to da się to zrobić samemu. Taka robota: precyzyjna, ale też czasem trzeba przywalić
sprawdź krzyżaki czy nie mają luzów.
A jeśli chodzi o wymianę łożysk w przednich kołach, to da się to zrobić samemu. Taka robota: precyzyjna, ale też czasem trzeba przywalić

Tytus
wiem, że na 100% przód bo zmieliło łożysko igiełkowe w zwrotnicy. Zdjąłem piastę, chciałem ściągnąć zwrotnicę a tu lipa bo nie mogę wybić sworzni, ma może ktoś jakieś wypróbowane sposoby? Aha i przy okazji jakie są wymiary uszczelniaczy w zwrotnicy? Bo są... głupoty gadam, nie ma ich!
poszukaj bo gdzieś było ale jak pamiętam to właśnie to jest bolączka-niewymiarowe i drogie. Warto pokombinować z tokarka i dostosować je do nornalnych wymiarów.
napierd..lać młotemmarvin1mp pisze: nie mogę wybić sworzni, ma może ktoś jakieś wypróbowane sposoby?
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Nooo cóż... tego się obawiałem, trza jutro w lepszy(większy) młoteczek się uzbroić. Dzięki za info. A propos wymiarów i szukajki to trochę lipa ostatnio parę razy mnie zawiodła
weź dwa młotki mniejszy i większy np 1,5 i 2 kg
przyłóż ten 2kg z jednej strony a z naprzeciwka tłucz tym mniejszym powinno szybciej pójść
przyłóż ten 2kg z jednej strony a z naprzeciwka tłucz tym mniejszym powinno szybciej pójść
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Jednak nie znalazłem wymiarów tych uszczelniaczy, pilzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!! 

- benek83
-
- Kontaktowanie:
Nie puszczone bąki unoszą się do mózgu, stąd biorą się pos.ane pomysły...
potrzebujesz tego:
http://allegro.pl/lozysko-igielkowe-zwr ... 67201.html
te elementy wchodzą w zwrotnicę od strony przegubu.
o tutaj

Uploaded with ImageShack.us
A to co Ci hałasuje najmocniej to łożyska w piaście: ich szukaj w rufus.pl.
http://allegro.pl/lozysko-igielkowe-zwr ... 67201.html
te elementy wchodzą w zwrotnicę od strony przegubu.
o tutaj

Uploaded with ImageShack.us
A to co Ci hałasuje najmocniej to łożyska w piaście: ich szukaj w rufus.pl.
Tytus
samo łożysko zakupisz za 10zeta, z uszczelniaczem będzie problem tanio wiec jak wspomniałem wsrto dostosować zwrotnice do normalnych wymiarów a uszczelniacze dokupisz wtedy za drugą moze nawet nie całą 10
wymiar igiełkowego wrzuce wieczorkiem
wymiar igiełkowego wrzuce wieczorkiem
Po pierwsze primo: Benek nie szukam łożysk piasty tylko zwrotnicy (igiełkowe) i uszczelniacza ale dzięki za zainteresowanie.
Po drugie primo:Ironcruz to jest właśnie TO!!! Dziękuję za rysuneczek!!!
Po trzecie primo: Wojtekkk Łożyska już przyszły po 15 zeta za sztukę z stożek.pl, uszczelniacz to już inna bajka(horror) ale mam wiadomość dla wszystkich! Oryginalny simmering ma wymiar 53/69/15 ale jest dostępny uszczelniacz od Kia Pregio o wymiarach 53/70/11 i jest raczej powszechny, mało tego nie ma potrzeby toczyć zwrotnicy gdyż zamiennik jest z gumy i bez problemu włazi na swoje miejsce. Aha Wymiar łożyska to 3016 (HK3016). Ja niestety muszę zakupić całą zwrotnice, bo obróciło mi łożyska na piaście.Jeszcze raz dzięki za informacje!!!
Po drugie primo:Ironcruz to jest właśnie TO!!! Dziękuję za rysuneczek!!!
Po trzecie primo: Wojtekkk Łożyska już przyszły po 15 zeta za sztukę z stożek.pl, uszczelniacz to już inna bajka(horror) ale mam wiadomość dla wszystkich! Oryginalny simmering ma wymiar 53/69/15 ale jest dostępny uszczelniacz od Kia Pregio o wymiarach 53/70/11 i jest raczej powszechny, mało tego nie ma potrzeby toczyć zwrotnicy gdyż zamiennik jest z gumy i bez problemu włazi na swoje miejsce. Aha Wymiar łożyska to 3016 (HK3016). Ja niestety muszę zakupić całą zwrotnice, bo obróciło mi łożyska na piaście.Jeszcze raz dzięki za informacje!!!
- benek83
-
- Kontaktowanie:
A to sory za gafę 

Nie puszczone bąki unoszą się do mózgu, stąd biorą się pos.ane pomysły...