czy frontery są naprawde złe jak o nich się mówi???
Moderator: Mroczny
czy frontery są naprawde złe jak o nich się mówi???
Witam wszystkich!!
Jestem tu nowy i mam parę pytań
Mianowicie mam zamiar dołączyć do grona froterkowców tylko za dużo nie wiem o tym aucie
Wiem tyle co się pisze na tym forum mianowicie same złe rzeczy
Mam zamiar kupić sobie froterkę tylko tyle że stać mnie na roczniki od 92 do ewentualnych 95 mam 25 tysięcy. wiem że to są wiekowe auta i na pewno coś im będzie dolegać więc trochę w warsztacie będę musiał posiedzieć nad nim.
Moje pierwsze pytanie to czy blachy( a raczej rama) są w każdej fronterze. Z roku 92 93 znacznie skorodowane?? Wybrałem się na autochandel i stała tam jedna całkiem ładniutka ale jak się pochyliłem aby zajrzeć pod spód , to spotkało mnie niemiłe wrażenie, niektóre elementy ramy były tak skorodowane że aż się rozwarstwiały ( wyglądało to jak stary polonez truck)
Na co zwracać uwagę przy kupnie tego auta??
Jak wyżej pisałem ludzie narzekają na ten samochód... co najczęściej się w nim psuje?? Jakie ma wady a jakie zalety?? wiem tyle że zaletą jest jego atrakcyjny wygląd za tą kasę
Zaznaczam że nie mam zamiaru startować w rajdach przeprawowych bo do tego celu mogę sobie coś sam zbudować na uaz-ie lub gaz-ie
Jestem tu nowy i mam parę pytań
Mianowicie mam zamiar dołączyć do grona froterkowców tylko za dużo nie wiem o tym aucie
Wiem tyle co się pisze na tym forum mianowicie same złe rzeczy
Mam zamiar kupić sobie froterkę tylko tyle że stać mnie na roczniki od 92 do ewentualnych 95 mam 25 tysięcy. wiem że to są wiekowe auta i na pewno coś im będzie dolegać więc trochę w warsztacie będę musiał posiedzieć nad nim.
Moje pierwsze pytanie to czy blachy( a raczej rama) są w każdej fronterze. Z roku 92 93 znacznie skorodowane?? Wybrałem się na autochandel i stała tam jedna całkiem ładniutka ale jak się pochyliłem aby zajrzeć pod spód , to spotkało mnie niemiłe wrażenie, niektóre elementy ramy były tak skorodowane że aż się rozwarstwiały ( wyglądało to jak stary polonez truck)
Na co zwracać uwagę przy kupnie tego auta??
Jak wyżej pisałem ludzie narzekają na ten samochód... co najczęściej się w nim psuje?? Jakie ma wady a jakie zalety?? wiem tyle że zaletą jest jego atrakcyjny wygląd za tą kasę
Zaznaczam że nie mam zamiaru startować w rajdach przeprawowych bo do tego celu mogę sobie coś sam zbudować na uaz-ie lub gaz-ie
w wiekszosci sam sobie odpowiedziales...
jak jeszcze jej nie masz to nie kupuj,
zainwestuj w cokolwiek innego, co ma czesci trwalsze, bardziej dostepne, etc... a jak ci sie znudzi to znajdziesz kupca
na forum jest juz chyba wszystko napisane i posrod modeli mozesz cos wybrac
no chyba ze jestes fanem opla albo koniecznie chcesz frotkę
pozdr. owocnych poszukiwań
jak jeszcze jej nie masz to nie kupuj,
zainwestuj w cokolwiek innego, co ma czesci trwalsze, bardziej dostepne, etc... a jak ci sie znudzi to znajdziesz kupca
na forum jest juz chyba wszystko napisane i posrod modeli mozesz cos wybrac
no chyba ze jestes fanem opla albo koniecznie chcesz frotkę
pozdr. owocnych poszukiwań
cialo nie przyspiesza umyslu,umysł nie ponagla ciała...
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
- miastek
-
- Kontaktowanie:
Frontera:
Zalety: przyzwoity wygląd, komfortowe wnetrze jak na terenówke.
Wady: cala reszta.
Zalety: przyzwoity wygląd, komfortowe wnetrze jak na terenówke.
Wady: cala reszta.
http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
- heniu w berecie
-
- miastek
-
- Kontaktowanie:
To ja ci podam przyklad:
Końcówka drązka cena ok 450 pln czas dostawy min. dwa tygodnie jest oczywiscie cena w ASO
lub
Lozysko kola w tylnym moscie cena ok 400 pln czas dostawy min. dwa tygodnie
Końcówka drązka cena ok 450 pln czas dostawy min. dwa tygodnie jest oczywiscie cena w ASO
lub
Lozysko kola w tylnym moscie cena ok 400 pln czas dostawy min. dwa tygodnie
Ale bez przesady. Kto przy zdrowych zmysłach jeździ do ASO.?
Jak sie chce to mozna kombinowac z zamiennikami i juz niejest tak strasznie.
Znajomy ma frotke, użytkuje na polowania i sobie chwali. Ma zagazowany silniczek 2.4. Pali mu z 12-14 litrów, a kopa ma az za dobrego jak na terenówke. Pozatym KOMFORT. To jest duzy plus.
Ogólnie frotka to auto bardziej na szose jak na teren, ale tez nie jest to rav'ka czy inny freelander
Znajomy ma frotke, użytkuje na polowania i sobie chwali. Ma zagazowany silniczek 2.4. Pali mu z 12-14 litrów, a kopa ma az za dobrego jak na terenówke. Pozatym KOMFORT. To jest duzy plus.
Ogólnie frotka to auto bardziej na szose jak na teren, ale tez nie jest to rav'ka czy inny freelander
Kuszman pisze:Ale bez przesady. Kto przy zdrowych zmysłach jeździ do ASO.?
moj znajomy tez ma frotke i sobie nie chwali uzytkuje normalnie jak samochod na codzien.i tez uzekla go swoim wygladem przed zakupem bo teraz to ma problem zeby sie tego pozbyc.
- miastek
-
- Kontaktowanie:
Wybacz ale nie wiem czy jezdziles frontera komfortowa to ona jest ale ale a prostej bo w zakrety to lepiej ja wpychac.Kuszman pisze:Ale bez przesady. Kto przy zdrowych zmysłach jeździ do ASO.?
Poza tym zywotnosc podzespołow ukladu napedowego jest tragiczna.
A silniki benzynowe to opel zawsze mial niezle tylko ze reszta nie daje rady.
kupujac samochod musisz odpowiedziec sobie na jedno za.......scie ale to za........scie wazne pytanie
do czego go potrzebujesz
wowczas mozna dywagowac czy dany samochod jest dobry badz nie
frontiera na pewno nie jest do ekstremu ani ciezkiego terenu, do lajtowych figli w terenie wydaje sie jak najbardziej no i co wazne jezeli jest to jeden samochodzik w domu, ze na czarnym jedzie sie na prawde komfortowo

do czego go potrzebujesz

wowczas mozna dywagowac czy dany samochod jest dobry badz nie

frontiera na pewno nie jest do ekstremu ani ciezkiego terenu, do lajtowych figli w terenie wydaje sie jak najbardziej no i co wazne jezeli jest to jeden samochodzik w domu, ze na czarnym jedzie sie na prawde komfortowo

MOC&OFFROAD-GOOD IDEA 
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

- miastek
-
- Kontaktowanie:
Za tą kase mozesz kupic vitare longa jesli potrzeba ci troche wiecej miejsca.
Napewno bedzie lepsza od frotki.
Napewno bedzie lepsza od frotki.
Miałem okazje pare razy sie nią przejechac. Niestwierdziłem jakichś przesadnych przechyłów. Jak to w terenówce-na zakrętach trza zwolnic.miastek pisze:Wybacz ale nie wiem czy jezdziles frontera komfortowa to ona jest ale ale a prostej bo w zakrety to lepiej ja wpychac.Kuszman pisze:Ale bez przesady. Kto przy zdrowych zmysłach jeździ do ASO.?
Poza tym zywotnosc podzespołow ukladu napedowego jest tragiczna.
A silniki benzynowe to opel zawsze mial niezle tylko ze reszta nie daje rady.
Kłucić sie niebede, moze faktycznie przy dłuższej jeździe bedzie to irytujące lub wręcz niebezpieczne.
disco/terranoII/maverickmarcel119 pisze:A co byście mi doradzili za kwotę 25,000Pln???
Takie co sobie poradzi w terenie i po mieście na co dzień
wiem troche mało kasy ale tylko tyle mnie stać a terenówki mnie kręcą;)

jak się postarasz, a np. nie zależy Ci na długim (5 drzwi) to takie terrano spokojowo znajdziesz. O NIEBO lepsze od starej frotki.
dicha też już się trafiają.
łoś też człowiek
http://gratka.pl/moto/tresc.phtml?id_ru ... rt=2&nr=23 to taki mały przykład a za sume (rurznice) co mi zostanie to go odpicuje:D:D:D:D tak se wymyśliłem:):) ale to tylko przykład
no właśnie robią
ale znalazłem coś lepszego nie do młodych wilków tylko do codziennej jazdy:) http://gratka.pl/moto/tresc.phtml?id_ru ... rt=4&nr=77 niewiem jestem cały podjarany i nakręcony jak budzik na tego typu auto ale chcę rozsądnie wydać kase.aż mi dreszcze hodzą po plecach jak oglądam te maszyny:):):):)

Panowie przesadzadzie z frotka jest taka zla. W kazdej marce samochodu mozna na zbuka trafic a ze frotka raczej do katowania sie nie nadaje to moze i rzadziej niz w bardziej terenowych autach. Mialem frotke long z 94 i na rame i blachy nie moznabylo narzekac. Jedyne co mnie wkurzalo to jakis cas po zagazowaniu wystrzaly gazu w kolektror i rozwalanie przeplywomierza. Jesli potraktowac frotke jako autko rodzine to jest OK. Mozna kupic full wersje z elektryka i klima za stosunkowo niewielkie pieniadze. Co do cen w ASO to oczywiscie porazka. Jest sporo sklepow ktore handluja niefirmowymi czesciami po znacznie korzystniejszych cenach. Co do Mavericka to sie nie wypowiadam - zapytaj w dziale nissana ale Vitare sobie daruj...
Jak masz rodzine lub planujesz w najblizszej przyszlosci to kupuj dluga wersje bo w krotkich to bagaznik jest raczej symboliczny.
PS.
Mam nadzieje ze masz papiery dyslektyka
bo jak nie to..... tragedia
Jak masz rodzine lub planujesz w najblizszej przyszlosci to kupuj dluga wersje bo w krotkich to bagaznik jest raczej symboliczny.
PS.
Mam nadzieje ze masz papiery dyslektyka

- Discotheque
-
Kup sobie Irokeza
legende masz w nim w standardzie 
Taki Jeep Cherokee 4.0l automacik. W cholere tego nasciagali i cena dobra i wybrac jest z czego. W dobrej cenie masz full opcje. Na trasie i miescie wymiata
w terenie tez sobie radzi. Ceny czesci normalne i dostepne. W 25k miescisz sie razem z LPG z wtryskiem.
Jak traktujesz na poczatek 4x4 bardziej rekreacyjnie to calkowicie styka i dupowoz niezly.

Taki Jeep Cherokee 4.0l automacik. W cholere tego nasciagali i cena dobra i wybrac jest z czego. W dobrej cenie masz full opcje. Na trasie i miescie wymiata

Jak traktujesz na poczatek 4x4 bardziej rekreacyjnie to calkowicie styka i dupowoz niezly.
-
- heniu w berecie
-