Cześć,
Generalnie Honkery można spotkać w kilku konfiguracjach siedzeń :
2 + 4 + 4 - Chyba najczęściej spotykana konfiguracja w wojsku.
Moim zdaniem jest to najlepsza wersja, 2 fotele z przodu (kierowca i pasażer) i 4 ławeczki z tyłu.
Można zmieścić spokojnie 10 osób chociaż jest już wtedy ciasno. Optymalnie jest gdy z tyłu jest 5-6 osób.
Pod ławeczkami masz trochę miejsca na mały szpej - fabrycznie dostęp jest od zewnątrz przez boczne drzwiczki.
Ewentualnie można przerobić kesony tak jak zrobił to chociażby Wojas i Ajax i mieć dostęp do schowków od wewnątrz.
tu możesz zobaczyć o co chodzi :
http://honkerteam.pl/warsztat/modyfikac ... -laweczek/
2 + 2 + 4 - konfiguracja z 4 fotelami i 2 ławeczkami - takie widywałem najczęściej w energetyce typu PGE i Tauron.
niby spoko bo 6 osób może jechać wygodnie ale miejsca na sprzęt jest mało, pod ostatnimi ławeczkami przestrzeń ładunkowa jest mocno ograniczona przez nadkole tylnego koła.
2 + 2 + 2 - Chyba najrzadziej spotykana wersja (ja taką trafiłem) i na pewno wygodna dla podróżujących ale właściwie jest absolutny brak miejsca na jakiś sprzęt. Obecnie przerabiam go na wersję 2 + 4 + 4.
Moim zdaniem dla Was najlepsza była by wersja 2 + 4 + 4 lub ostatecznie 2 + 2 + 4 z racji, że chcecie też przewozić sprzęt.
Dobrze było by mieć na nim bagażnik dachowy i drabinkę - jednak należy pamiętać, że Honker sam w sobie jest już dość wysoki a dołożenie gratów na dach spowoduje, że może być ciężko wjechać w niektóre miejsca (garaże, tunele itp).
Ale to zależy od terenu w jakim będziecie nim jeździć.
Jeśli w okolicy nie macie niskich przejazdów to nie powinno to stanowić problemu.