Przywitanie
Moderator: Marcin-Kraków
-
-
Re: Przywitanie
nie pieniądze i nie auto. Do zabawy można kupić. Wiele nie stracisz. No ale o wyprawach dłuższych niż 100 km to lepiej zapomnieć.
no właśnie chciałem zaczerpnąć opinii osób nieco więcej zorientowanych, bo właśnie o wygląd wizualny mi chodzi, tak na pierwszy rzut oka co ktoś z was o tym sądzi. Honker miałby służyć tylko do przejażdżek po polnych drogach ewentualnie jakieś delikatne błotko, żadne ekstrema. Ewentualnie z biegiem czasu może jakieś modyfikacje. I tu właśnie kolejne pytanie czy coś takiego nadaje się na przeróbki. Żeby nie wyszedł z tego worek bez dna i się puźniej okarze że lepiej było kupić coś innego. Tylko zastanawia mnie ten motor i całe przeniesienie napędu z tego silnika, czego się można po czymś takim spodziewać.
Doskonale nadaje się na przeróbek.
Przejedź się tym po czarnym i w terenie, zobacz czy nie ma tragicznych luzów w napędzie, jak wygląda podłoga, rama itd.
Gdzieś niżej powinien być temat o tym silniku.
Jakbym miał bliżej to sam bym jechał go zobaczyć, z ciekawości.
Nie oczekuj cudów od 20 letniego auta za parę tysięcy
Przejedź się tym po czarnym i w terenie, zobacz czy nie ma tragicznych luzów w napędzie, jak wygląda podłoga, rama itd.
Gdzieś niżej powinien być temat o tym silniku.
Jakbym miał bliżej to sam bym jechał go zobaczyć, z ciekawości.
Nie oczekuj cudów od 20 letniego auta za parę tysięcy

VW T4 syncro, 2.4D, long 

- sebeks
-
w skrócie, silnik nie zajebiliwy ale ... słaby, ogólnie pojeździsz na nim, ale większy teren jakbyś założył większe koła może okazać się za słaby
Co do przeróbek Honka, to zobacz co Trefl wyrabia ze swoim albo MichałG i znajdziesz odpowiedź na twoje pytanie
Co do skarbonki bez dna... każde auto może się nią stać, wszystko zależy od tego kiedy TY powiesz dość, ja w tym tygodniu wpakowałem kolejne 600zł w auto ( części), kolejny ( już 5 silnik) leży w garażu ( 4 nawet nie włożyłem do auta), w przyszłym tygodniu powinien wał korbowy przyjść oraz parę innych gratów. I tak jest już od jakichś 6 lat
Co do przeróbek Honka, to zobacz co Trefl wyrabia ze swoim albo MichałG i znajdziesz odpowiedź na twoje pytanie
Co do skarbonki bez dna... każde auto może się nią stać, wszystko zależy od tego kiedy TY powiesz dość, ja w tym tygodniu wpakowałem kolejne 600zł w auto ( części), kolejny ( już 5 silnik) leży w garażu ( 4 nawet nie włożyłem do auta), w przyszłym tygodniu powinien wał korbowy przyjść oraz parę innych gratów. I tak jest już od jakichś 6 lat

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
-
-
tak - np na składzik na narzędzia, kompostownikLama pisze: Ewentualnie z biegiem czasu może jakieś modyfikacje. I tu właśnie kolejne pytanie czy coś takiego nadaje się na przeróbki. ....
Inne są ekonomicznie nieuzasadnione

dzwoniłem do gościa i ktoś miał mu wpłacić zadatek na tego honka, ale mam sie odezwać w sobote bo może ten ktoś jednak się rozmyślił, ewentualnie przejade się rzucę okiem na to cudeńko. A co do tych przeróbek to oprócz składziku na narzędzia można jeszcze kurnik zrobić, dużo miejsca z tyłu, jajca jak berety by były.
pozdrawiam
pozdrawiam
hm... honki jest dobry na wszystko
przed świętami żona nakazała pozbyć się starej zmywarki z tarasu ...
zgadnijcie gdzie ją ukryłem

przed świętami żona nakazała pozbyć się starej zmywarki z tarasu ...
zgadnijcie gdzie ją ukryłem

Polonez Quattro GG 1715477
http://www.4x4.szczecin.pl
http://www.4x4.szczecin.pl
- sebeks
-
powiadasz budynek gospodarczy na kółkach ? 

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
spóźniłem się, honker sprzedany, może nowy nabywca odezwie się na forum. Mi pozostaje poczekać, może coś się trafi, albo wyleczę się z honkera.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich maniaków
W lutym stałem się szczęśliwym nabywcą Tarpana Honkera rocznik '94. Jest w nim jeszcze trochę do zrobienia, ale mam nadzieję, że sprawę szybko uda się doprowadzić do końca i w końcu będę mógł sobie nim po lesie pośmigać

W lutym stałem się szczęśliwym nabywcą Tarpana Honkera rocznik '94. Jest w nim jeszcze trochę do zrobienia, ale mam nadzieję, że sprawę szybko uda się doprowadzić do końca i w końcu będę mógł sobie nim po lesie pośmigać

Tarpan Honker '94 Iveco 2,5TD.
Witaj!
To dobrze, że jesteś szczęśliwym posiadaczem, będzie Ci to bardzo potrzebne
Jednocześnie pragnę uświadomić Ci, że sprawy nigdy nie doprowadzisz do końca, gdyż ten koniec po każdej z sukcesem zakończonej robocie okaże się leżeć o jedną pierdołę dalej niż jesteś
Tym niemniej powodzenia!
To dobrze, że jesteś szczęśliwym posiadaczem, będzie Ci to bardzo potrzebne

Jednocześnie pragnę uświadomić Ci, że sprawy nigdy nie doprowadzisz do końca, gdyż ten koniec po każdej z sukcesem zakończonej robocie okaże się leżeć o jedną pierdołę dalej niż jesteś

Tym niemniej powodzenia!

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Witam Kolegow!
Poszukuje zaczepu holowniczego typu wojskowego cobym mogl pociagnackuchnie polowa, jesli ktos ma i moze oddac w przystepnej cenie to prosze o info na PW!
POZDR
SOCHO
Poszukuje zaczepu holowniczego typu wojskowego cobym mogl pociagnackuchnie polowa, jesli ktos ma i moze oddac w przystepnej cenie to prosze o info na PW!
POZDR
SOCHO
transgranica4x4.pl
Witam.Moje auto niedawno miało dokonany przeszczep mostów z landrowera 2.Ma się znakomicie.W związku z tym mam do oddania mosty starego typu,przód przerobiony na tarcze,przełożenia8/41.Do tego dwie przekładnie 7/41,dwie 9/41,jedna 10/41 i jeszcze most tylni rozpaprany w celu zainstalowania blokady od tarpana.Całość za 7 stówek.
Witam,
od marca tego roku jeżdżę Honkerem 2000. Jestem z Warszawy. Pozdrawiam!
- Pablo_2000
-
Witamy, witamy,
Ciekawy ten Twój egzemplarz (z tego co swego czasu wyczytałem, to pierwotnie to więźniarka była, a potem jeszcze dość interesującą służbę pełnił ten H2000).
...jak sprawuje się silnik VM?
Ciekawy ten Twój egzemplarz (z tego co swego czasu wyczytałem, to pierwotnie to więźniarka była, a potem jeszcze dość interesującą służbę pełnił ten H2000).
...jak sprawuje się silnik VM?
Nie mam powodów, by narzekać. Jest żwawy, cichy, całkiem oszczędny. Byle tak dalej.
-
-
Motor fajny, szkoda że z skłonnością do wydupczania głowic. Ale pewnie jeździł tylko niemiecki lekarz-emeryt do meczetu, a w ogóle to było siódme auto w rodzinie więc możesz spać spokojnie. 

Każdy ma jakieś skłonności, jeden do wydupczenia głowic, inny do ministrantów.
Witam wszystkich. Dziś stowarzyszenie, w którym działam, stało sie właścicielem Honkera 4012 z 94 roku z Iveco turbo. Na razie, żeby nie kusić losu, nie próbowaliśmy odpalać i powieźliśmy na lawecie
Samochód prosto z wojska, bez większych braków, blacharka na 3, reszta ogólnie zaniedbana
Pewnie z biegiem czasu będę miał parę pytań, bo akurat z lokomocją w tej postaci nie miałem wiele wspólnego.

Samochód prosto z wojska, bez większych braków, blacharka na 3, reszta ogólnie zaniedbana

Pewnie z biegiem czasu będę miał parę pytań, bo akurat z lokomocją w tej postaci nie miałem wiele wspólnego.

Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
Właśnie przed 15-ma minutami widziałem Cię na al.JPII nieopodal arkadiiPagan pisze:Witam,

http://honkerteam.pl - strona o autach Honker
Witam to moje pierwsze słowa na forum. Honkera niestety jeszcze nie mam, szukam go od zaledwie od miesiąca. Mam nadzieje że poszukiwania nie będą trwały latami a miesiącami. Maszyna niesamowita, potrzebna mi głównie będzie do podróży po kraju, a może i gdzieś dalej. Na razie jeżdżę kijanką, ale potrzeba mi trochę większego wozu, coby żonkę i dwójkę dzieci załadować, w krzaki wjechać i wygodnie przespać się bez rozbijania namiotu. Pozdrawiam wszystkich użytkowników, mam nadzieję że nie zadusicie mnie w przyszłości za moję pytania. Pozdrawiam!
I to jest słuszna koncepcja. WitamWrzos pisze:.... potrzeba mi trochę większego wozu, coby żonkę i dwójkę dzieci załadować, w krzaki wjechać i wygodnie przespać się bez rozbijania namiotu....

Ciekawe co żona na to ?

VW T4 syncro, 2.4D, long 

Witam rozumiem ze szukasz konkretnego Honkera 
wersja 1 przed 1990r silnik poldozer
wersja 2 po 1991 r do 95r silnik iveco turbo albo bzy
wersja 3 96r-2000r andoria
wersja 4 2000r+ andoria Honker 2000
czy porostu jaki będzie blisko
Jedno jest pewne osoby na tym forum pomogą doradza a i uśmiejesz się co nie miara (jak by zwiało kibel z dachu hehehe wieprzowina dalej mnie to rozbraja)
Pozdrawiam

Jedno jest pewne osoby na tym forum pomogą doradza a i uśmiejesz się co nie miara (jak by zwiało kibel z dachu hehehe wieprzowina dalej mnie to rozbraja)
Pozdrawiam
Ale jak szuka H2000 to nam za konkurencje będzie robił...sgt.sly pisze:Witam rozumiem ze szukasz konkretnego Honkera
Pozdrawiam

http://honkerteam.pl - strona o autach Honker