veni vidi vici

Honker

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
coni
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

veni vidi vici

Post autor: coni » sob lut 19, 2005 7:09 am

A może by tak zjechac sie któregos dnia????I chociaż popatrzeć na cuda kolegów??ja daję miejsce i nocleg!!!!! www.kurki.prv.pl
????

Awatar użytkownika
krzyś

Post autor: krzyś » sob lut 19, 2005 2:05 pm

no ja jestem za... ale dwoma na raz nie przyjade :)21 .
tylko powiedziec kto w to idzie i kiedy?

Coni a może ty podaj teremin a my sie dopasujemy..jak komyuś nie będize odpowiadał to ma peha:)21
Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
NIE pisać mi PW, mail w profilu.

Awatar użytkownika
Qbosh

Post autor: Qbosh » ndz lut 20, 2005 9:36 pm

tez bym sie wybrał - tylko nie wiem czy remont skoncze na czas

Awatar użytkownika
Władek

Re: veni vidi vici

Post autor: Władek » ndz lut 20, 2005 9:42 pm

coni pisze:A może by tak zjechac sie któregos dnia??????

Oki, geometrycznie i kulturowo środek Polski wypada w Krakowie na Rynku. Jeśli już wiemy gdzie to pozostaje tylko pytanie: kiedy? Muszę wiedzieć, żebym skończył na czas remont... :wink:
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Qbosh

Post autor: Qbosh » ndz lut 20, 2005 10:01 pm

Władek pisze:

Oki, geometrycznie i kulturowo środek Polski wypada w Krakowie na Rynku. Jeśli już wiemy gdzie to pozostaje tylko pytanie: kiedy? Muszę wiedzieć, żebym skończył na czas remont... :wink:
to nie tylko ja się męcze...

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » ndz lut 20, 2005 10:05 pm

chyba naciagasz fakty Wladek z tym srodkiem Polski na rynku w Krakowie :wink:
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » ndz lut 20, 2005 10:19 pm

Albert_N pisze:chyba naciagasz fakty Wladek z tym srodkiem Polski na rynku w Krakowie :wink:

Ja ?? ?? ?? Nie chcesz chyba przez to powiedzieć, że środek Polski jest w... a, zresztą i tak wiadomo !! :wink:
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Qbosh

Post autor: Qbosh » ndz lut 20, 2005 10:20 pm

Albert_N pisze:chyba naciagasz fakty Wladek z tym srodkiem Polski na rynku w Krakowie :wink:

czysta ideologia - środek Polski jest tam skąd wszędzie jest jednakowo daleko
... a co do kwestii remontu - Władku jeśli można się spytać co robisz?? pytam wiedziony zdrożną ciekawością i chęcią podpatrzenia "wynalazków"

Awatar użytkownika
krzyś

Post autor: krzyś » ndz lut 20, 2005 10:37 pm

Władek pisze:

to ty hon(e)kera masz???? :o

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » ndz lut 20, 2005 10:50 pm

Qbosh pisze:

... a co do kwestii remontu - Władku jeśli można się spytać co robisz?? pytam wiedziony zdrożną ciekawością i chęcią podpatrzenia "wynalazków"

Co teraz robię? Ano jest tak: walczę o podłączenie awioniki czyli sztucznego horyzontu, żyrokompasu, przechyłomierza, wariometru i termometru. Muszę mieć napięcie 24V (a jeszcze lepiej 28V), oraz zmienne 36V 400 Hz. Przetworniczkę już mam. Chcę założyć dodatkowy reflektor, jaki służy w MiG-u 21 do oświetlania pasa przy lądowaniu, tam jest żarówka 1000W, sama wyłazi poza obrys auta jak się ją włączy. Nie wiem czy mi się to uda. Do wymiany ramka przedniej szyby wraz z szybą na całościową, dolne wycieraczki, nawiew powietrza z wentylatora od AN-2, rozprowadzenie ciepłego powietrza, silnik, skrzynia i reduktor zrobiony, przełączniki na nowej desce usystematyzowane, zunifikowane, podłączone. Mam do podłączenia jeszcze lamkę UV, żeby zegary świeciły na zielono same od siebie. :) To tak w dużym skrócie... :wink: Mogę Ci podesłać na priv opis zmian już wykonanych.
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » ndz lut 20, 2005 10:53 pm

Władek, ty sie opisem nie wykrecaj :evil:

zdjęcia,zdjecia, dawaj :)23

:)21
LJ 70

Awatar użytkownika
Qbosh

Post autor: Qbosh » ndz lut 20, 2005 10:55 pm

Co teraz robię? Ano jest tak: walczę o podłączenie awioniki czyli sztucznego horyzontu, żyrokompasu, przechyłomierza, wariometru i termometru. Muszę mieć napięcie 24V (a jeszcze lepiej 28V), oraz zmienne 36V 400 Hz. Przetworniczkę już mam. Chcę założyć dodatkowy reflektor, jaki służy w MiG-u 21 do oświetlania pasa przy lądowaniu, tam jest żarówka 1000W, sama wyłazi poza obrys auta jak się ją włączy. Nie wiem czy mi się to uda. Do wymiany ramka przedniej szyby wraz z szybą na całościową, dolne wycieraczki, nawiew powietrza z wentylatora od AN-2, rozprowadzenie ciepłego powietrza, silnik, skrzynia i reduktor zrobiony, przełączniki na nowej desce usystematyzowane, zunifikowane, podłączone. Mam do podłączenia jeszcze lamkę UV, żeby zegary świeciły na zielono same od siebie. :) To tak w dużym skrócie... :wink: Mogę Ci podesłać na priv opis zmian już wykonanych.[/quote]

fiu...ja sie na razie z silnikiem i mostami miotam... na elektryke patrze z przerażeniem - zwłaszcza odkąd pod maska znalałem duży hebel i wtyczke z napisem 24V/70A...a liste zmian slij na priva - może znajde w sobie wiecej energii do pracy

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » ndz lut 20, 2005 11:55 pm

Władek pisze:
Qbosh pisze:

Co teraz robię? Ano jest tak: walczę o podłączenie awioniki czyli sztucznego horyzontu, żyrokompasu, przechyłomierza, wariometru i termometru. Muszę mieć napięcie 24V (a jeszcze lepiej 28V), oraz zmienne 36V 400 Hz. Przetworniczkę już mam. Chcę założyć dodatkowy reflektor, jaki służy w MiG-u 21 do oświetlania pasa przy lądowaniu, tam jest żarówka 1000W, sama wyłazi poza obrys auta jak się ją włączy. Nie wiem czy mi się to uda. Do wymiany ramka przedniej szyby wraz z szybą na całościową, dolne wycieraczki, nawiew powietrza z wentylatora od AN-2, rozprowadzenie ciepłego powietrza, silnik, skrzynia i reduktor zrobiony, przełączniki na nowej desce usystematyzowane, zunifikowane, podłączone. Mam do podłączenia jeszcze lamkę UV, żeby zegary świeciły na zielono same od siebie. :) To tak w dużym skrócie... :wink: Mogę Ci podesłać na priv opis zmian już wykonanych.
wladek widze masz dostep do szpeji lotniczych :)21
zalatw mi helm pilota bo mam sam mundur pilota z an26 :)23
i nie mam co powiesic na
Obrazek
:)21
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » pn lut 21, 2005 4:51 pm

Oooooo...... :o :o :o
Podejdzie ten wiatrak do chłodnicy UAZ-a ?? ?? ??

:)20 :)20 :)20
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Qbosh

Post autor: Qbosh » pn lut 21, 2005 8:41 pm

Władek pisze:Oooooo...... :o :o :o
Podejdzie ten wiatrak do chłodnicy UAZ-a ?? ?? ??

:)20 :)20 :)20
jakby go przed chlodnice założyć to by prędkość i przyspieszenie polepszył ;-)

Awatar użytkownika
Metale

Post autor: Metale » wt lut 22, 2005 4:18 pm

coni pisze:A może by tak zjechac sie któregos dnia????I chociaż popatrzeć na cuda kolegów??ja daję miejsce i nocleg!!!!! www.kurki.prv.pl
????
Jestem nowym "przeglądaczem" forum, z chęcią bym spotkał się z innymi posiadaczami Honkera... Oby tylko to była wiosna (kończę już kosmetykę w Honkerze i do wiosny powinienem mieć już auto na chodzie).

Awatar użytkownika
krzyś

Post autor: krzyś » wt lut 22, 2005 9:48 pm

a moze NOWY kolega uzupełni swój profil o wpisanie miasta....wszystkim będzie łatwiej.

Awatar użytkownika
coni
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coni » wt lut 22, 2005 10:22 pm

A może połowa kwietnia????Wstępnie?//?!!!

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » wt lut 22, 2005 11:02 pm

krisi pisze:a moze NOWY kolega uzupełni swój profil o wpisanie miasta....wszystkim będzie łatwiej.
hmm.................... lublin :)21 ??
ZG 5.2 96r.

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » śr lut 23, 2005 7:15 am

a rozwiązałeś Władku problem ramy czy uznałeś że instalacja reflektora 1000 watowego będzie wystarczającym elementem konstrukcyjnym? :)21

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » śr lut 23, 2005 11:17 am

wieprzowina pisze:a rozwiązałeś Władku problem ramy czy uznałeś że instalacja reflektora 1000 watowego będzie wystarczającym elementem konstrukcyjnym? :)21

Rama pojedzie do oględzin jak śniegi zejdom, panie, bo to inaczej na nic całe patrzenie. A co reflektora - poczekajta, zobaczym się w nocy "oko w oko", ocenita Chopy, co to mieć takom lampke...
:wink:
Władek - Kraków

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » śr lut 23, 2005 11:27 am

[quote="Władek A co reflektora - poczekajta, zobaczym się w nocy "oko w oko", ocenita Chopy, co to mieć takom lampke...
:wink:[/quote]
pomyślim że to UFO i odpalim bazukę co do ramy drutem przywiązana jest :D

Awatar użytkownika
coni
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: coni » czw lut 24, 2005 12:49 am

A TAK SWOJA DROGĄ ,TO CIEKAWI MNIE KIM WY WSZYSCY JESTEŚCIE ZBOCZKI HONKEROWE HEHEHE

Awatar użytkownika
Qbosh

Post autor: Qbosh » czw lut 24, 2005 10:27 am

że człowiek bardziej cenie wierną technologie od niewiernej biologii to go od razu od zboczków nazywają :oops: :lol:

Awatar użytkownika
krzyś

Post autor: krzyś » czw lut 24, 2005 7:00 pm

Władek pisze:
wieprzowina pisze:a rozwiązałeś Władku problem ramy czy uznałeś że instalacja reflektora 1000 watowego będzie wystarczającym elementem konstrukcyjnym? :)21

Rama pojedzie do oględzin jak śniegi zejdom, panie, bo to inaczej na nic całe patrzenie. A co reflektora - poczekajta, zobaczym się w nocy "oko w oko", ocenita Chopy, co to mieć takom lampke...
:wink:
a ze tak zapytom to z czego ty go popędzisz? przeca top zeżre ze 80 amperów..... większość alternatorów daje 60 amperów ??? :o :o :o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tarpan”