veni vidi vici
Moderator: Marcin-Kraków
veni vidi vici
A może by tak zjechac sie któregos dnia????I chociaż popatrzeć na cuda kolegów??ja daję miejsce i nocleg!!!!! www.kurki.prv.pl
??

Re: veni vidi vici
coni pisze:A może by tak zjechac sie któregos dnia??????
Oki, geometrycznie i kulturowo środek Polski wypada w Krakowie na Rynku. Jeśli już wiemy gdzie to pozostaje tylko pytanie: kiedy? Muszę wiedzieć, żebym skończył na czas remont...

Władek - Kraków
to nie tylko ja się męcze...Władek pisze:coni pisze:A może by tak zjechac sie któregos dnia??????
Oki, geometrycznie i kulturowo środek Polski wypada w Krakowie na Rynku. Jeśli już wiemy gdzie to pozostaje tylko pytanie: kiedy? Muszę wiedzieć, żebym skończył na czas remont...
Albert_N pisze:chyba naciagasz fakty Wladek z tym srodkiem Polski na rynku w Krakowie
czysta ideologia - środek Polski jest tam skąd wszędzie jest jednakowo daleko
... a co do kwestii remontu - Władku jeśli można się spytać co robisz?? pytam wiedziony zdrożną ciekawością i chęcią podpatrzenia "wynalazków"
to ty hon(e)kera masz????Władek pisze:coni pisze:A może by tak zjechac sie któregos dnia??????

Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
NIE pisać mi PW, mail w profilu.
Qbosh pisze:Albert_N pisze:chyba naciagasz fakty Wladek z tym srodkiem Polski na rynku w Krakowie
... a co do kwestii remontu - Władku jeśli można się spytać co robisz?? pytam wiedziony zdrożną ciekawością i chęcią podpatrzenia "wynalazków"
Co teraz robię? Ano jest tak: walczę o podłączenie awioniki czyli sztucznego horyzontu, żyrokompasu, przechyłomierza, wariometru i termometru. Muszę mieć napięcie 24V (a jeszcze lepiej 28V), oraz zmienne 36V 400 Hz. Przetworniczkę już mam. Chcę założyć dodatkowy reflektor, jaki służy w MiG-u 21 do oświetlania pasa przy lądowaniu, tam jest żarówka 1000W, sama wyłazi poza obrys auta jak się ją włączy. Nie wiem czy mi się to uda. Do wymiany ramka przedniej szyby wraz z szybą na całościową, dolne wycieraczki, nawiew powietrza z wentylatora od AN-2, rozprowadzenie ciepłego powietrza, silnik, skrzynia i reduktor zrobiony, przełączniki na nowej desce usystematyzowane, zunifikowane, podłączone. Mam do podłączenia jeszcze lamkę UV, żeby zegary świeciły na zielono same od siebie.

Władek - Kraków
Co teraz robię? Ano jest tak: walczę o podłączenie awioniki czyli sztucznego horyzontu, żyrokompasu, przechyłomierza, wariometru i termometru. Muszę mieć napięcie 24V (a jeszcze lepiej 28V), oraz zmienne 36V 400 Hz. Przetworniczkę już mam. Chcę założyć dodatkowy reflektor, jaki służy w MiG-u 21 do oświetlania pasa przy lądowaniu, tam jest żarówka 1000W, sama wyłazi poza obrys auta jak się ją włączy. Nie wiem czy mi się to uda. Do wymiany ramka przedniej szyby wraz z szybą na całościową, dolne wycieraczki, nawiew powietrza z wentylatora od AN-2, rozprowadzenie ciepłego powietrza, silnik, skrzynia i reduktor zrobiony, przełączniki na nowej desce usystematyzowane, zunifikowane, podłączone. Mam do podłączenia jeszcze lamkę UV, żeby zegary świeciły na zielono same od siebie.
To tak w dużym skrócie...
Mogę Ci podesłać na priv opis zmian już wykonanych.[/quote]
fiu...ja sie na razie z silnikiem i mostami miotam... na elektryke patrze z przerażeniem - zwłaszcza odkąd pod maska znalałem duży hebel i wtyczke z napisem 24V/70A...a liste zmian slij na priva - może znajde w sobie wiecej energii do pracy

fiu...ja sie na razie z silnikiem i mostami miotam... na elektryke patrze z przerażeniem - zwłaszcza odkąd pod maska znalałem duży hebel i wtyczke z napisem 24V/70A...a liste zmian slij na priva - może znajde w sobie wiecej energii do pracy
wladek widze masz dostep do szpeji lotniczychWładek pisze:Qbosh pisze:Albert_N pisze:chyba naciagasz fakty Wladek z tym srodkiem Polski na rynku w Krakowie
Co teraz robię? Ano jest tak: walczę o podłączenie awioniki czyli sztucznego horyzontu, żyrokompasu, przechyłomierza, wariometru i termometru. Muszę mieć napięcie 24V (a jeszcze lepiej 28V), oraz zmienne 36V 400 Hz. Przetworniczkę już mam. Chcę założyć dodatkowy reflektor, jaki służy w MiG-u 21 do oświetlania pasa przy lądowaniu, tam jest żarówka 1000W, sama wyłazi poza obrys auta jak się ją włączy. Nie wiem czy mi się to uda. Do wymiany ramka przedniej szyby wraz z szybą na całościową, dolne wycieraczki, nawiew powietrza z wentylatora od AN-2, rozprowadzenie ciepłego powietrza, silnik, skrzynia i reduktor zrobiony, przełączniki na nowej desce usystematyzowane, zunifikowane, podłączone. Mam do podłączenia jeszcze lamkę UV, żeby zegary świeciły na zielono same od siebie.To tak w dużym skrócie...
Mogę Ci podesłać na priv opis zmian już wykonanych.

zalatw mi helm pilota bo mam sam mundur pilota z an26

i nie mam co powiesic na

ZG 5.2 96r.
Jestem nowym "przeglądaczem" forum, z chęcią bym spotkał się z innymi posiadaczami Honkera... Oby tylko to była wiosna (kończę już kosmetykę w Honkerze i do wiosny powinienem mieć już auto na chodzie).coni pisze:A może by tak zjechac sie któregos dnia????I chociaż popatrzeć na cuda kolegów??ja daję miejsce i nocleg!!!!! www.kurki.prv.pl
??
-
-
wieprzowina pisze:a rozwiązałeś Władku problem ramy czy uznałeś że instalacja reflektora 1000 watowego będzie wystarczającym elementem konstrukcyjnym?
Rama pojedzie do oględzin jak śniegi zejdom, panie, bo to inaczej na nic całe patrzenie. A co reflektora - poczekajta, zobaczym się w nocy "oko w oko", ocenita Chopy, co to mieć takom lampke...

Władek - Kraków
-
-
a ze tak zapytom to z czego ty go popędzisz? przeca top zeżre ze 80 amperów..... większość alternatorów daje 60 amperówWładek pisze:wieprzowina pisze:a rozwiązałeś Władku problem ramy czy uznałeś że instalacja reflektora 1000 watowego będzie wystarczającym elementem konstrukcyjnym?
Rama pojedzie do oględzin jak śniegi zejdom, panie, bo to inaczej na nic całe patrzenie. A co reflektora - poczekajta, zobaczym się w nocy "oko w oko", ocenita Chopy, co to mieć takom lampke...

Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9