Nowy SUV
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Nowy SUV
Robiłem 3 podejścia do Outlandera... No nie... Wóz drabiniasty... Silnik muł, skrzynia muł, w środku jakość marna... Płacić 130k za coś co ma ponad 13 sek do 100 i pali dychę? Dla emeryta do kręcenia w koło komina ok, dupowoz na dojazdy po Bieszczadach ok, ale w trasę na autostradę/ekspresówke to nie dziękuję... Auto broni się 5 letnią gwarancją i napędem 4x4 oraz w miarę sporym wnętrzem za normalną cenę
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
Setkę ten demon robi w 12 sek. 

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
W katalogu rocznika 2019 w wersji Intense Plus 2.0 z CVT jest 13.3 i takim jeździłem
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
PIV 3,2DiD
Tak, wcześniej miał lepsze osiągi na papierze 

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
A no tak, masz dane z 19 roku, to normalne, robili pomiary na śniegu 

PIV 3,2DiD
Jeździli automatem. Szału nie robi, znaczy jak mu wstawił to poszedł. Rakieta to pewno nie będzie ale oni rakiety też nie potrzebują.
Obecnie jeżdżą 100-konnym turbodieslem z minionej epoki i dają radę.
Zobaczymy, jeszcze im kilka sztuk do oglądnięcia zostało.
Obecnie jeżdżą 100-konnym turbodieslem z minionej epoki i dają radę.
Zobaczymy, jeszcze im kilka sztuk do oglądnięcia zostało.
Za tą kasę przy ich wymaganiach to może mieć sens.
PIV 3,2DiD
To nie chodzi o rakietę, chodzi o to żeby 2,3 tiry łyknąć bez stresu... przyspieszenie powyżej 10 sek do 100 jest dla mnie nie do zaakceptowania
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
To dla Ciebie raczej ważne powinno być 80 - 120 a to się zupełnie inaczej ma niż 0-100 

Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- Misiek Cypr
-
A to dlaczego? Ktora, to z naszych terenowek przyspiesza w takim tempie?
Bez przesady, jezdze czasem VW LT 28 SDI, czyli 2.5 bez turbiny. Da sie jezdzic. Jak ktos ma problem z przewidywaniem przyszlosci na 30 sekund do przodu, to moze byc problem

Bym musial skreslic wiekszosc aut, ktorymi jezdzilem do tej pory, ale cos co przyspiesza 12s do setki, to jest calkiem szybkie. Dla mnie w zupelnosci wystarczajace. Da sie tez jezdzic czyms co przyspiesza I 15 sekund. Fakt, ze wyprzedzic trudniej, ale w dzisiejszych czasach na jednopasmowych I tek nie wyprzedzisz bo ruch duzy, a na autostradzie to I starem 1142 wyprzedzisz dwusete

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Mam Volvo które przyspiesza rewelacyjnie i stare Volvo - cegłę, które przyspieszenie odmierza kalendarzem...jednym i drugim da się jeździć i wyprzedzać. Powiedziałbym, że jadąc wolniejszym jestem bezpieczniejszy, bo mając świadomość nikłego przyspieszenia naturalnie odpuszczam manewry, które mogłyby się okazać nieco stresujące.
Natomiast jazda takim mitasubaszi r4 z CVT może być mało przyjemna, gdy to buczy jak odkurzacz, a wskazówki podczas przyspieszania dostają zeza...
Natomiast jazda takim mitasubaszi r4 z CVT może być mało przyjemna, gdy to buczy jak odkurzacz, a wskazówki podczas przyspieszania dostają zeza...
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- Misiek Cypr
-
Kwestia przyzwyczajenia. Ja jestem przyzwyczajony do staloobrotowych silnikow, ze zmiennym obciazeniem. W pracy takich pelno mam. Obciazenia of zera do 1200KW na silnik. Z czegos te lodowkie trzeba zasilac
Mi tam w jezdzidelku wkolo komina, nie przeszkadza. A w tym LT 28, co to do setki ma jak 126 Bis, to zupelnie fajnie mi sie jezdzi. W zasadzie nie wyprzedzam, a jestem 10 minut pozniej niz takim normalnym, na dystansie 250km

Mi tam w jezdzidelku wkolo komina, nie przeszkadza. A w tym LT 28, co to do setki ma jak 126 Bis, to zupelnie fajnie mi sie jezdzi. W zasadzie nie wyprzedzam, a jestem 10 minut pozniej niz takim normalnym, na dystansie 250km

513549044
513549044
- Misiek Cypr
-
Nie mówimy o terenówkach czy busach tylko o nowym aucie...
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
z tą odwrotną korelacją bezpieczeństwa z przyspieszeniem bym się nie rozpędzał..
każdy z nas jest duzy i pewnie już nie dostaje małpiego rozumu za kierownicą. I moim zdaniem - możliwość szybkiego wykonania manewru to dość ważny element bezpieczeństwa. Nie tylko o wyprzedzanie chodzi ale przede wszystkim o sprawność, reakcję, czas..
No chyba ż e faktycznie jazda jak autosanem.. ale tu trzeba mieć inercję tegoż
każdy z nas jest duzy i pewnie już nie dostaje małpiego rozumu za kierownicą. I moim zdaniem - możliwość szybkiego wykonania manewru to dość ważny element bezpieczeństwa. Nie tylko o wyprzedzanie chodzi ale przede wszystkim o sprawność, reakcję, czas..
No chyba ż e faktycznie jazda jak autosanem.. ale tu trzeba mieć inercję tegoż
też bym nie tknął muła bagiennegotrocin pisze: ↑śr sty 30, 2019 4:58 pmRobiłem 3 podejścia do Outlandera... No nie... Wóz drabiniasty... Silnik muł, skrzynia muł, w środku jakość marna... Płacić 130k za coś co ma ponad 13 sek do 100 i pali dychę? Dla emeryta do kręcenia w koło komina ok, dupowoz na dojazdy po Bieszczadach ok, ale w trasę na autostradę/ekspresówke to nie dziękuję... Auto broni się 5 letnią gwarancją i napędem 4x4 oraz w miarę sporym wnętrzem za normalną cenę
staremu parchowi można wybaczyć bo kosztuje 20 i przysppieszenie to jeden z mniejszych problemów. Ale wydać prawdziwe pieniądze i potem stać na podporządkowanej nerwowo mrużąc oczy od świateł mrugających w lusterku... nie....
a już serio niebezpiecznie się robi jak masz normalny wóz i przesiadasz się w takiego muła..
No dobra, też lubię mieć moment pod nogą, ale nie róbmy z tego tragedii...dalej uważam, że to Mitasubaszi jest obleśne i ten układ napędowy jest paskudny ( pomijając przyspieszenie)
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Szok będzie dla kogoś kto w to wsiądzie z mocnego turbodiesla oferującego jakie 340 niuta, praktycznie bez różnicy w którym miejscu akurat wskazówka obrotomierza stoi, zwłaszcza kiedy jeszcze styl jazdy na co dzień jest (jego zdaniem) dynamiczny, zdaniem innych użytkowników drogi - narwaniec i samobójca.
Wbrew pozorom brak sensownego przyśpieszenia jest najbardziej irytujący na autostradzie
Chcesz sobie spokojnie jechać np. 120... i na prawym co chwilę tir jadący dziewięćdziesiąt, a na lewym jadą 140-150...
Żeby zmienić pas na lewy w celu wyprzedzenia trzeba długo czekać jak się ma odrobinę kultury i nie chce się zmuszać innych do hamowania.
Dużo lepiej i bezpieczniej jeździ się szybszym autem. Nie trzeba z tego korzystać na co dzień, ale jak np. podczas wyprzedzania baran wyprzedzany zaczyna przyśpieszać to wolę mieć pod pedałem 300KM, a nie 100KM

Chcesz sobie spokojnie jechać np. 120... i na prawym co chwilę tir jadący dziewięćdziesiąt, a na lewym jadą 140-150...
Żeby zmienić pas na lewy w celu wyprzedzenia trzeba długo czekać jak się ma odrobinę kultury i nie chce się zmuszać innych do hamowania.
Dużo lepiej i bezpieczniej jeździ się szybszym autem. Nie trzeba z tego korzystać na co dzień, ale jak np. podczas wyprzedzania baran wyprzedzany zaczyna przyśpieszać to wolę mieć pod pedałem 300KM, a nie 100KM

Kolega od 4 lat ujeżdża tylko wolnossące diesle typu 1.9D z PSA albo VW.
Dojechał zawsze, mandat dostał raz za brak świateł
Jak śmigali mocniejszymi, co kwartał albo któryś z pracowników kwita przywiózł albo fotkę za nimi przysłali
Albo człowiekowi na oczy pada albo faktycznie dzisiaj od rana Tucsonów tych nowych to już z 8 widziałem. Co 3cia gospodara na wsi, nowy Tucson stoi.
Dojechał zawsze, mandat dostał raz za brak świateł

Jak śmigali mocniejszymi, co kwartał albo któryś z pracowników kwita przywiózł albo fotkę za nimi przysłali

Albo człowiekowi na oczy pada albo faktycznie dzisiaj od rana Tucsonów tych nowych to już z 8 widziałem. Co 3cia gospodara na wsi, nowy Tucson stoi.
W innych krajach można mitsubishi outlandera nabyć w lepszej specyfikacji. https://www.mitsubishi-motors.ru/auto/outlander-gt/
- Misiek Cypr
-
Jezdze po autostradzie swoim Suzuki I tragedii raczej nie ma. Utrzymuje dosc dziwna predkosc, bo 115. Takie auto. Na A1 nie ma problemu, a na A2 juz taki tlok, ze I tak nic nie wyprzedziszAdamo pisze: ↑czw sty 31, 2019 9:03 amWbrew pozorom brak sensownego przyśpieszenia jest najbardziej irytujący na autostradzie![]()
Dużo lepiej i bezpieczniej jeździ się szybszym autem. Nie trzeba z tego korzystać na co dzień, ale jak np. podczas wyprzedzania baran wyprzedzany zaczyna przyśpieszać to wolę mieć pod pedałem 300KM, a nie 100KM![]()

Jezdzilem mocniejszymi autami, ale akurat teraz takiego nie mam I jakos nie potrzebuje.
Jazda Rometem, to jest dopiero challenge. Dopadam najszybszego ciezarowego I sie go trzymam, bo I tak go nie wyprzedze

513549044
513549044
ja potrafię przejechać bałkany moturem nie przekraczając 80 km/h
natomiast bardzo sobie cenię jebnięcie spod świateł czy przyspieszenie przy dowolnej początkowej.. Moment jak starze robi robotę
natomiast bardzo sobie cenię jebnięcie spod świateł czy przyspieszenie przy dowolnej początkowej.. Moment jak starze robi robotę
- alibia1112
[quote=Mroczny post_
[/quote]
oprócz tego już mało zostaje przyjemność na czarnym, nie mówiąc o dobrym audio
[/quote]

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było