Nowy SUV
Moderator: Marcin-Kraków
- Misiek Cypr
-
Re: Nowy SUV
Ales obrazkow nawrzucal.
Swoja droga, swoim jezdzidlem przednionapedowym tez opycam. Fakt, ze moje ma jeszcze wiekszy przeswit i w salonie kosztuje ulamek tego Mitsu, cos kolo 1/3 albo i mniej.
U nas na codzien 4x4 nie jest potrzebne, wiec nie kupuje. Ale to auto mnie widokiem odrzuca, choc pewnie jest lepsze od ASXa, ktorego mialem i bardzo chwale.
Swoja droga, swoim jezdzidlem przednionapedowym tez opycam. Fakt, ze moje ma jeszcze wiekszy przeswit i w salonie kosztuje ulamek tego Mitsu, cos kolo 1/3 albo i mniej.
U nas na codzien 4x4 nie jest potrzebne, wiec nie kupuje. Ale to auto mnie widokiem odrzuca, choc pewnie jest lepsze od ASXa, ktorego mialem i bardzo chwale.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Miałeś w lepszej konfiguracji i wyposażeniu. Automat i awd to już przynajmniej powoduje, że auto może mieć jakieś zastosowanie, ewentualnie jakąś przydatność. Brak nieporecznego patyka i ręczny elektryk - choć nie lubię, to akurat w eklipsie ten klasyczny jest mało ergonomiczny, elektryk pewnie tak nie przeszkadza.seba4x4 pisze: ↑pn lut 18, 2019 6:43 amMiałem takie "cudo" przez tydzień do testów:Videlec pisze: ↑czw lut 14, 2019 8:30 amEtaam, nie znacie się, test zawodowca:
https://youtu.be/cP770-JL_eU
Auto jest śliczne. Suv nie jest praktyczny bo dziecko źle zapakować![]()
Można? Można![]()
http://www.seba4x4.pl/2018/03/23/mitsub ... 0%8a-test/
W tej wersji co miałem ja to nie widziałem sensu i bez względu na to, jak długo bym mu się przyglądał, to i tak bym go nie dostrzegł.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Powiem szczerze, fajnie jechało, po lesie dawało radę, jednak spalanie zdecydowanie powyżej obietnic producenta
Nie mniej jednak z testowanych przeze mnie ASX, Eclipse Cross i Outlander ten dawał najwięcej radochy z jazdy 

Dla mnie jak bym musiał coś o nim dobrego powiedzieć to rzekł bym, że jest mocno cichy (nie porównuje do pajera bo od tego wszystko jest cichsze, tylko do nowego civika), dobrze się zbiera (i tu też w porównaniu do civic 182 KM) i ma fotel idealnie na wysokości mojego tyłka, wsiada się wygodnie, jak by ktoś pod tyłek krzesło podstawiał, jak kelner w restauracji 

PIV 3,2DiD
- Misiek Cypr
-
ASX nie daje radości z jazdy, ale kosztami exploatacji nadrabia. Spalanie i absolutna bezawaryjność wersji 1.6. silnik dość głośny, reszta cicho w miarę. Ale już niedzisiejszy
513549044
513549044
- Misiek Cypr
-
Dynamiką nie powala, ale vmax 180, przelotowa 155 km/h przy 4000rpm jest znośna. Honda Accord, ma takie obroty przy 130km/h 2.0 vtec, 5 biegów.
513549044
513549044
Peugeot 5008 przy 140 ma 2500obr i cisza w srodku na maxa, prawdopodobnie przez nowy automat 8 biegowy aisina
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
- lesio jeep
-
niestety EAT8 się często psuje jest to już 3 kicha Aisina z nową generacjom skrzyń w PSA
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
A w Volvo te 8-biegowe ASB to nie ten sam Aisin ?
- lesio jeep
-
Czytaj ze zrozumieniem
- lesio jeep
-
no jak by się psuły po 10 latach to bym nie pisał ze mega kiepskie

Podrzucisz jakiego linka mozna gdzies o tym poczytac
Zamowilem auto z ta skrzynia, ma byc w maju, na szczescie jest 3 lata fabrycznej gwarancji i dodatkowo przedłuzam ja o min 2 wiec jak sie zjebie biore zastepcze i czekam az naprawia...ale zeby po dwoch latach w nowym aucie asb padala to ciekawe dosyc... mi ta skrzynia przypasila, fajnie dziala, w trybie sport nawet bardzo
w normalnym trybie przy spokojnej jezdzie ok 80km/h i "depnięciu" zrzuciła z 8 do 4 biegu praktycznie nieodczuwalnie...

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
- misialek
-
Z kronikarskiego obowiązku - tydzień temu sytuacja rozwiązała się w postaci rocznego GLC.
Natomiast dwunastoletniemu szuruburu w dieslu stunkęło 200kkm na oryginalnym short-blocku.
Żeby nie było kolorowo, to w ciąg ostatniego półrocza wymieniono dwumas i turbinę.
I oczywiście subaryna jest na sprzedaż
Natomiast dwunastoletniemu szuruburu w dieslu stunkęło 200kkm na oryginalnym short-blocku.
Żeby nie było kolorowo, to w ciąg ostatniego półrocza wymieniono dwumas i turbinę.
I oczywiście subaryna jest na sprzedaż

Ranger, XC70, XTZ660