A właśnie ze przywolam , unimog już dawno stosuje proste ramy

A Kat miał taką od zawsze...
Profilowana rama w autach terenowych jest wykorzystywana głównie po to, byś sobie sukienki przy wsiadaniu nie zadzierał

Moderator: Marcin-Kraków
A właśnie ze przywolam , unimog już dawno stosuje proste ramy
To się nadaje na wyklad w FSO Żerań " profilowali ramy żeby było im wygodniej zamontować mechanizmy " ,rudypajero.koszalin pisze: ↑sob mar 09, 2019 9:30 pmBłędne wnioski wyciągasz.montero pisze: ↑sob mar 09, 2019 2:32 pmTy serio pytasz ?
Śmiem zwrocić uwagę že rama Dodży z 1940r , choć prosta jak budowa cepa , przynajmniej była wyprofilowana.Jakaś walka o środek ciężkości była , a nie z metra cięty profil i potem wysokość stogu siana.Efekt : gleba na każdym trawersie , brak hebli i zawiasu a pozatym wszyscy go chcą mieć.A ja się pytam po jaki uj.
W dodge nikt nie walczył ze środkiem ciężkości, tak po prostu było wygodniej
"Z metra cięty profil" ma także wyższą wytrzymałość wzdłużną i wysoką podatność skrętną, co daje wysoką nośność ramy przy jednoczesnym wspomaganiu pracy zawiasu.
cięzarowki rządzą się innymi prawami niz auta terenowe .
ale ja nie mam doki, tzn mam na częścimontero pisze: ↑ndz mar 10, 2019 6:28 pmProste ramy i piórka stosowane tylko przez taniość , innych pozytywów brak.Same wady co chyba jest oczywiste.
W terenie jest to kicha , bez szans w konfrontacji ze sprzętem projektowanym w teren .
Zostawmy ciężarowe , chociaż dużo dobrego robią w USA i na świecie , takže w superciężkiej wadze obecnie . W końcu .
Oglądałem Twojego Ulepa doke. Piszę Ulep bo to adaptacja szosowego busa . Kabina mi się widzi , podwozie , podwozie ?![]()
Rozważam Ulep vs. amerykany . Koszta na korzyść Ulepa .
Amerykan nie ma ramy prostej . Uff.![]()
mam wrażenie, że on nie chce nigdzie i niczym jechać, on chce się po podniecać teoretycznymi rozważaniami nad wyższością jednego czego nie ma nad drugim czego nie ma i mieć nie będzie
Chcesz powiedzieć że ten chory wynalazek poducha nie robi ?
Potrzeba mi platformy 2x4 m na podwoziu 4x4 i nośności 1.5t do transportu , oraz dotarcia na miejsce jeśli będzie konieczność.bert pisze: ↑ndz mar 10, 2019 8:18 pmmam wrażenie, że on nie chce nigdzie i niczym jechać, on chce się po podniecać teoretycznymi rozważaniami nad wyższością jednego czego nie ma nad drugim czego nie ma i mieć nie będzie
można i tak, a można se starego robura kupić i kawałek świata zjechać nie wiedząc jakim ujowym rozwiązaniem są resory![]()
Użarło posta.Transit 4x4 nowy to dziwadło .Nawet ja bym tego nie wymyślił .bert pisze: ↑pn mar 11, 2019 12:21 amnie masz w zasadzie żadnego wyboru![]()
stare iveco 4x4 drogie i prosta rama
nowe iveco 4x4 jeszcze droższe i rama prosta i resory
gazela 4x4 pomijając konieczność rozłożenia/odbudowy też rama prosta no i nawis tylny.
sobol 4x4 w najjaśniejszej chyba nie występuje
sprinter 4x4... niech zgadnę drogi i rama prosta
inne wynalazki
rama prosta i resor
a te transity ducata itp są owszem niższe ale tylko dopędzane do 4x4 "przystawkami", a Ty jak sugerowałeś wcześniej potrzebujesz prawdziwe 4x4 z reduktorem jeszcze pewnie.
Wobec tego
ja wolałbym któreś z prosta rama i reduktorem, nawet na resorach
a Tobie można poradzić: rób co chcesz![]()
po co, przecież te elektroniczne pudła nie nadają się do moich potrzeb.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości