Auto do pracy dla geodety
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Auto do pracy dla geodety
Teraz jakbym szukal za dyche to celowal bym w gallopa, ale domyslam sie ze nie kazdemu sie moze podobac nowe-stare auto.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Dychę na auto i drugą na odszczurzanie i małe mody , lepiej budżet zwiększyć od razu do 20 tyś. a i tak wszystkiego samemu się nie ogarnie. Coś blacharz albo mechanior weźmie, a gdzie ewentualne części. Może nie od razu do włożenie po zakupie ale pewnie szybciej jak później. Krąg poszukiwań zawęził bym mocno do viertary, gallopa i forka .
L 200 i druga Ela .
- Misiek Cypr
-
A ja bym szukał jeszcze Kangoo 4x4, RaV4, Honda HRV, CRV
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- misialek
-
Trudno znaleźć kangoora z działającym 4x4. Znam kilka przypadków tego wozu w okolicy i wszystkie jeżdżą na samym przodzie.
Z tego wszystkiego w tym bdżecie to właśnie forester i CRV mogą być względnie jezdne i nie wymagające permanentnego dłubania przy nich.
Jeśli w większości przypadków opierdzielał dojazdy berlingo to nie ma co mu wmawiać, że MUSI mieć terenówkę.
Z tego wszystkiego w tym bdżecie to właśnie forester i CRV mogą być względnie jezdne i nie wymagające permanentnego dłubania przy nich.
Jeśli w większości przypadków opierdzielał dojazdy berlingo to nie ma co mu wmawiać, że MUSI mieć terenówkę.
Ranger, XC70, XTZ660
W crv I naped byl kulawy, ale prawda ze kolega nie potrzebuje terenowki, no chyba z chce i sobie wmawia ze potrzebuje.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- Marek D.
-
a ja jakiegoś przerdzewiałego, zagazowanego padła z silnikiem 1,3 za pincet gdzie w cenie będzie przegląd i ubezpieczenie na pół rokuMisiek Cypr pisze:A ja bym szukał jeszcze Kangoo 4x4, RaV4, Honda HRV, CRV

z musu ostatnio wytachałem z pokrzyw ujdajka akcenta do latania po lasach. Zapala, jedzie, pali połowę tego co nowy duster w gazie a jak masz choc trochę wprawy za kierownicą to zajedzie równie daleko jak te wymuskane 4x4

jedyny minus jaki odnotowałem to to, że duplikat tablicy 56 zyli kosztuje.
nie bez znaczenia jest też fakt, że te stare truchło po przejechniu kałuży conajwyżej chwilę poprycha i pojedzie dalej a te nowe na sam widok wody odpali ci tyle nic niemówiących piktogramów na desce że poczujesz się jakbyś czytał historię egiptu i to w oryginale

- Misiek Cypr
-
Zwykle kangoo tez jest OK, lepsze niz berlingo w terenie, jest wyzej zawieszone.
Doblo tez fajne, nawet bardzo fajne I ma mientkie zawieszenie, tylko piska na zakretach
Doblo tez fajne, nawet bardzo fajne I ma mientkie zawieszenie, tylko piska na zakretach
513549044
513549044
Dziękuję bardzo za pomoc.
Chyba będę szukał Vitary bo faktycznie Forster jest lubi dużo palić.
Co do bagażnika to i tak zakładam, że tylne siedzenia będą raczej złożone, bo sprzętu zawsze jest masa na aucie - tyczki, paliki, statywy itp.
Powiedzcie mi jeszcze na co zwracać uwagę przy zakupie tego auta oprócz oczywiście podstawowych spraw? Czy lepiej silnik HDI czy TD?
Czy znacie jakieś komisy/sprzedawców którzy specjalizują się w sprzedaży aut terenowych i nie oszukują
?
Co do bagażnika to i tak zakładam, że tylne siedzenia będą raczej złożone, bo sprzętu zawsze jest masa na aucie - tyczki, paliki, statywy itp.
Powiedzcie mi jeszcze na co zwracać uwagę przy zakupie tego auta oprócz oczywiście podstawowych spraw? Czy lepiej silnik HDI czy TD?
Czy znacie jakieś komisy/sprzedawców którzy specjalizują się w sprzedaży aut terenowych i nie oszukują

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Ja tam bym w citroena C5 kombi poszedl, w budzecie sie zmiesci, tyczki wejda, przeswit jak trzeba to ma bo sie na zawieszeniu dzwignie, ja tam swoimi po lesie i w koleinach jezdzilem, tylko dzwigalem na zawieszeniu
Czwarte serce 

- sebeks
-
Forester 2,5 benzyna wolnossący z gazem bierze około 10-11 gazu na 100 i to nie przy emeryckiej jeździe, choć demonem szybkości też nie jest.
Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Jeśli liczysz, że vitara będzie paliła mniej od forestera, to się przeliczysz.
Chyba, że byś wziął, tfu, tfu, diesla.
Btw. ten zagazowany forester to chyba tyle bierze w trasie.
Mój, póki co, nie zagazowany 2,0 łyka cokolwiek więcej beny, ale jedyna trasa jaką pokonuje to 2,5 km do roboty
Chyba, że byś wziął, tfu, tfu, diesla.
Btw. ten zagazowany forester to chyba tyle bierze w trasie.
Mój, póki co, nie zagazowany 2,0 łyka cokolwiek więcej beny, ale jedyna trasa jaką pokonuje to 2,5 km do roboty

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
- apede
-
- Kontaktowanie:
To co się dziwisz
BTW samurai na MT 235/75 wciąga 10-12 Pb 

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
- Misiek Cypr
-
Tylko Vitara diesel bedzie palila mniej, benzyna bedzie palila tyle samo co forester.PeGie pisze:Dziękuję bardzo za pomoc.
Czy znacie jakieś komisy/sprzedawców którzy specjalizują się w sprzedaży aut terenowych i nie oszukują?
513549044
513549044
Jak bym miał kupować to raczej diesla, a one jak przeglądałem raporty spalania to tak do 8-9 w mieście lubią wciągnąć.
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Raporty spalania w terenówce...
jak to mawiał klasyk...
mlekiem zalej i psu daj

jak to mawiał klasyk...
mlekiem zalej i psu daj

Ależ ja się nie dziwię, jeno stwierdzam fakty, forestery to ochlajeapede pisze:To co się dziwiszBTW samurai na MT 235/75 wciąga 10-12 Pb

Mi samurai na takich samych gumach nie chce spalać mniej jak 16 l lpg, ale ma trochę pozwalniane to i owo

SJ416
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
leon zet pisze:Raporty spalania w terenówce...
jak to mawiał klasyk...
mlekiem zalej i psu daj
sie by Cz&J ucieszył że go klasykiem nazywasz

TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Z tym wyborem idzie mi jak k.rwie w deszcz.
Im więcej czytam tym bardziej nie mogę się zdecydować. Fajne opinie zbiera Suzuki Grang Vitara, ale jakoś mi bliżej do Forestera. To tak jak z telefonami - dobrze mieć srajfona 6s beta turbo, a ja wolę mieć swojego Blackberry
Im więcej czytam tym bardziej nie mogę się zdecydować. Fajne opinie zbiera Suzuki Grang Vitara, ale jakoś mi bliżej do Forestera. To tak jak z telefonami - dobrze mieć srajfona 6s beta turbo, a ja wolę mieć swojego Blackberry

- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Myślę, że zupełnie zasłużeniekpeugeot pisze: sie by Cz&J ucieszył że go klasykiem nazywasz
Wracając do GV to lepszy jest silnik TD czy HDI?
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
PeGie pisze:Wracając do GV to lepszy jest silnik TD czy HDI?
to zależy do czego lepszy
TD może na oranżadzie jezdzic, HDi też pojeździ ale nie za długo

Czwarte serce 

U nas dwaj geodeci mają berlingo, jeden z nich wymienił berlingo na berlingo, jeden ma samuraja a mój kolego geodeta ma vitarę i się mieści.
Jeszcze kangoo. Mam takie służbowe 1.5dci, pali nic, jedzie nawet nawet, projektuje sieci i takie zadupia się nim zapuszczałem i poradził sobie że go szanuję.
Jeszcze kangoo. Mam takie służbowe 1.5dci, pali nic, jedzie nawet nawet, projektuje sieci i takie zadupia się nim zapuszczałem i poradził sobie że go szanuję.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
hmm...jesteś świeżo przybyłym imigrantem i uczysz się dopiero języka polskiego?
jeśli tak, to całkiem nieźle Ci idzie
jeśli tak, to całkiem nieźle Ci idzie

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
-
-
POlska języka trudna języka.
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Trójkę zakładasz?gutek.a4 pisze:projektuje sieci