LUAZ- wasze opinie

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Inna
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Inna » wt kwie 19, 2005 7:56 am

@paranoic_killer, tu masz niezly link do rosyjskiej strony o luazie.
http://www.luaz.boom.ru/test.htm
A i mozna na forum lwowskim 4x4 chlopakow sie zapytac o luaza, jest tam pare osob co uzytkuja go aktywnie :)
http://www.offroad.lviv.ua/forum/
Pathfinder 3.0V6

Awatar użytkownika
paranoic_killer

Post autor: paranoic_killer » wt kwie 19, 2005 3:34 pm

Dzieki serdeczne Inna! Te linki są bezcenne dla mnie! Co prawda jestem z pokolenia co to z bukwą ma niewiele współnego ale powoli roszyfrowuje wszystko! :D
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » czw kwie 21, 2005 12:18 pm

Lulka mile wspominam. Części za grosze,w lesie dobrze sobie radzi, ale ekstrem nie jest mu pisany. Jeśli chcesz więcej info o Lulku to dzwoń: SKYPE ( babcia 4884 ). Niewolno kupować Lulka z silnikiem Zaporożca. No, chyba że śmieszna cena zachęca.

Awatar użytkownika
ndv

Post autor: ndv » czw kwie 28, 2005 5:27 pm

ktoś ma LuAZa 967 na Allegro-jak kogoś to interesuje...

Olgierd
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Luaz opinie

Post autor: Olgierd » pt wrz 22, 2006 10:23 am

Czesc, jestem tu nowy, ale offroadem bawie sie juz dosc dlugo.Mam lulka i nie moge na niego narzekac. Jesli ma sie pare narzedzi i troche checi, to nie ma sie czego bac. Oczywiscie motor z Zaporozca to jest full porazka, slaby i niezbyt trwaly. Za wschodnia granica wstawiaja silniki z Lad, u nas czesciej benzynowe od 1,3 do 1,5 lub diesle z Golfa albo Opla Kadeta.Ja wlozylem zOpla 1,6 D i jestem zadowolony. Kola mam i oryginalne 13 i drugi komplet na14 z oponami rolniczymi Mitas typ TS02.Oprocz tego dorobilem stalowe szpule dokrecane do tylnich felg , na ktore po wlaczeniu blokady tylnego mostu nawija sie lina i po zaczepieniu do drzewa dziala jak wyciagarka. Jesli ktos chce jakichs informacji na temat Lulka ,chetnie podziele sie swoim doswiadczeniem, moj mail; olddzik@wp.pl
lepszy dzień w błocie niż rok na asfalcie.

Awatar użytkownika
Duży kloss

Post autor: Duży kloss » wt gru 05, 2006 8:49 pm

kolega jeźdżił kiedyś na MT 15' na jeeposkich felach tylko pełzacz się wymielał ale i tak nas obieżdźał :lol: prześwit OGROMNY :)2

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Post autor: Adam.Ż » śr gru 27, 2006 10:38 pm

Odświeżę temat - czy te mosty dałyby radę oponom 30/9.5 r15??
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Post autor: Adam.Ż » czw gru 28, 2006 9:09 pm

Ej czyżbym zadał aż tak trudne pytanie??

vetrieska
Kontaktowanie:

Post autor: vetrieska » czw gru 28, 2006 9:36 pm

kiedys chcialem wilka zanabyc i jak go ogladalem to zobaczylem ze zawias ma niezalezny na wahaczach i drazkach skretnych (przod) tyl tez niezalezny ale na czym nie pamietam. Tak wiec o moscie nie moze tutaj byc mowy w potocznym rozumieniu tego okreslenia (sztywna os). megaprzeswit (>30 cm ) na seryjnych 13" to zasluga wlasnie tego zawiasu i zwolnic w kolach. Blokada z tylu jest niezbedna bo to auto (te ktore ja widzialem) jest nieludzko twarde (wg mnie samuraj jest bardziej komfortowy) i wykrzyzu nie ma wcale, wiec fabryka wiedziala co robi. Ale niestety: albo przeswit albo wykrzyz, chyba ze ktos ma unimoga.

Awatar użytkownika
tszewc

Post autor: tszewc » pt gru 29, 2006 11:10 am

Adam.Ż pisze:Odświeżę temat - czy te mosty dałyby radę oponom 30/9.5 r15??

Z zasłyszanych wypowiedzi - agresywny bieżnik tylko do max. 14" :(
A i to chyba z rozsądnym balonem.
30" można przecież zmielić mosty w sj410! A LUAZ nie należy do mało awaryjnych samochodów...
Samurai2 - on gada!

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Post autor: Adam.Ż » pt gru 29, 2006 3:51 pm

to kaszana - myślałem żeby włożyć mosty od luaz-a do oryginalnej zawiechy samuraia(bo lekkie i na zwolnicach) ale nie ma sensu jak się będą na każdym wyjeździe kończyły. :roll:

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Re: LUAZ- wasze opinie

Post autor: JA'JACEK » pn sty 15, 2007 4:30 pm

Reaktywacja tematu.
paranoic_killer pisze:(...) Gdzie coś takiego kupic? (...)
Dosyć atrakcyjna oferta jak na ten model.
http://moto.allegro.pl/item157287031_luaz_969m.html
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » pn sty 15, 2007 6:33 pm

o jak tanio :)21
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
charlie70

Post autor: charlie70 » pn sty 15, 2007 11:59 pm

Był latem na militarce w Bielsku. Naprawde igła. Rozmawiałem wtedy z gostkiem i cena była niższa :roll:
Coby piwo smak piwa miało...

Awatar użytkownika
Gazon

Post autor: Gazon » pn lut 26, 2007 8:08 pm

tszewc pisze:Z zasłyszanych wypowiedzi - agresywny bieżnik tylko do max. 14" :(A i to chyba z rozsądnym balonem.
30" można przecież zmielić mosty w sj410! A LUAZ nie należy do mało awaryjnych samochodów...

A gdzie takie agresywne na 14 mozna kupic ?? ?? i czy takie w ogole wystepuja w przyrodzie ?? ??
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » wt lut 27, 2007 10:18 am

Oj Gazonie...... Widzę że odzwyczaiłeś się już od subtelności języka ojczystego. :)21
“Z zasłyszanych wypowiedzi....” to znaczy tyle samo co : “Wyssane z brudnego paluch mechanika”..... :lol:
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

zbyszek 53

Luaz

Post autor: zbyszek 53 » śr lut 28, 2007 7:58 am

Luazem jeżdziłem na felgach 15 i szosowych oponach z Freelandera agresywny bieżnik przy jego wadze, prześwicie i powierzchni opon jest nie potrzebny a nawet w przypadku opon orginalnych szkodliwy bo łatwo zakopywał się w piasku

Zbyszek

Awatar użytkownika
Gazon

Post autor: Gazon » pt mar 02, 2007 8:53 pm

JA'JACEK pisze:Oj Gazonie...... Widzę że odzwyczaiłeś się już od subtelności języka ojczystego. :)21
“Z zasłyszanych wypowiedzi....” to znaczy tyle samo co : “Wyssane z brudnego paluch mechanika”..... :lol:
Masz racje troche sie odzwyczaiem , jezyk rosyjski tez ma swoje dobre przyklady np. roznica miedzy slowem ukradli a slowem spizdzili jest taka ze jak tobie cos ukradli to mozna to znalesc a jak spizdzili to juz kamien w wode nie znajdziesz :D :D
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon

Awatar użytkownika
Gazon

Re: Luaz

Post autor: Gazon » pt mar 02, 2007 9:14 pm

zbyszek 53 pisze:Luazem jeżdziłem na felgach 15 i szosowych oponach z Freelandera agresywny bieżnik przy jego wadze, prześwicie i powierzchni opon jest nie potrzebny a nawet w przypadku opon orginalnych szkodliwy bo łatwo zakopywał się w piasku

Zbyszek

Wszystko sie zgadza jak jezdzisz po piasku , a w grzaskim lesie i po skalach potrzebny jest agresywny bieznik , u mnie piasku nie ma w najlepszym przypadku drogi szutrowe a w przewadze czarne bloto sliskie jak maselko a glebokosc brodzenia nieograniczona . Mam pytanie na 15 felgach nie bylo problemow z transmisjami ?? i jaki byl w tym Luazie silnik ?? .
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon

Awatar użytkownika
charlie70

Post autor: charlie70 » pt mar 02, 2007 9:46 pm

Gazon pisze:
zbyszek 53 pisze:Luazem jeżdziłem na felgach 15 i szosowych oponach z Freelandera agresywny bieżnik przy jego wadze, prześwicie i powierzchni opon jest nie potrzebny a nawet w przypadku opon orginalnych szkodliwy bo łatwo zakopywał się w piasku

Zbyszek

Wszystko sie zgadza jak jezdzisz po piasku , a w grzaskim lesie i po skalach potrzebny jest agresywny bieznik , u mnie piasku nie ma w najlepszym przypadku drogi szutrowe a w przewadze czarne bloto sliskie jak maselko a glebokosc brodzenia nieograniczona . Mam pytanie na 15 felgach nie bylo problemow z transmisjami ?? i jaki byl w tym Luazie silnik ?? .
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Był oryginalny i jest nadal :wink:

zbyszek 53

Luaz

Post autor: zbyszek 53 » sob mar 03, 2007 9:19 am

Charlie jak Ci się spisuje zabawka. Moze chciałbyś ja sprzedać bo ja trochę tęsknię do bezstresowego pojazdu

Zbyszek

zbyszek 53

Luaz

Post autor: zbyszek 53 » sob mar 03, 2007 9:41 am

Gazon wydaje mi się że jesteś ofiarą kultu agresywnych opon. W Polsce ten kult jest bardzo popularny. Wczoraj byłem w stacji obsługi Toyoty i 2 mądrali krytykowało mnie że mam zimowe opony a nie minimum AT.Śmiać mi się chciało bo właśnie wróciłem z Mamry challenge gdzie na rynnach lodowych i bagnach radziłem sobie lepiej niż quadem na agresywnych oponach nad którym traciłem kontrolę. Luazem na szosówkach przejechałem Kozackie i wszędzie szedł górą , w żadnym błocie sie nie zakopał. A na rajdzie w Pułtusku gdy w bagnie zakopał się Humer ja Luazem na tych oponach podjechałem aby mu podac linę i wyjechałem bez problemu sam. Widziałem to potem na filmie który ktoś kręcił, może się zgłosi i potwierdzi.

Zbyszek

Awatar użytkownika
kosma
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: kosma » ndz mar 04, 2007 10:10 pm

WITAM.jezeli jest ktos zainteresowany to mam do sprzedania luaza nowego!!stoi u mnie w garazu ponad 10 lat .do polski przywieziony w kontenerze i z lotniska do mnie na lawecie.stan ideal.zero kilometrow przejechanych.silnik zaporozec.plandeka,webasto,opony jodla agresywny bieznik.jezeli jest ktos zainteresowany to prosze dzwonic 608-381-366

Awatar użytkownika
charlie70

Post autor: charlie70 » ndz mar 04, 2007 11:38 pm

zbyszek 53 pisze:Charlie jak Ci się spisuje zabawka. Moze chciałbyś ja sprzedać bo ja trochę tęsknię do bezstresowego pojazdu

Zbyszek
Od późnego lata nie używana ale wiosna idzie więc pare zlotów znów zaliczy :wink: a co do sprzedawania to nigdy tego nie lubiłem robić 8)

Awatar użytkownika
Gazon

Post autor: Gazon » pn mar 05, 2007 11:59 pm

zbyszek 53 pisze:Gazon wydaje mi się że jesteś ofiarą kultu agresywnych opon. W Polsce ten kult jest bardzo popularny. Wczoraj byłem w stacji obsługi Toyoty i 2 mądrali krytykowało mnie że mam zimowe opony a nie minimum AT.Śmiać mi się chciało bo właśnie wróciłem z Mamry challenge gdzie na rynnach lodowych i bagnach radziłem sobie lepiej niż quadem na agresywnych oponach nad którym traciłem kontrolę. Luazem na szosówkach przejechałem Kozackie i wszędzie szedł górą , w żadnym błocie sie nie zakopał. A na rajdzie w Pułtusku gdy w bagnie zakopał się Humer ja Luazem na tych oponach podjechałem aby mu podac linę i wyjechałem bez problemu sam. Widziałem to potem na filmie który ktoś kręcił, może się zgłosi i potwierdzi.

Zbyszek
Przyznaje racje lubie agresywne opony , chociaz na Gaziorku mam Michelin M+S , co do Luaza to szykuje go na jazde po gorach w glebokim blocie i trzeba bedzie sie czyms odpychac bo szybkiej jazdy nie bedzie , duzo kombinowac nie moge bo silnik mam zaporazca z tlokami od motocykla K- 750 co daje ok 50 KM. W moim rejonie nie mozna zamieniac silnikow , takie miejscowe przepisy . Kola na 15 cali odpadaja ten motorek tego nie pociagnie .
Zbyszek napisz czy na pietnastkach nie miales problemu ze zwolnicami i jak w calym transmisja sie trzymala ??
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”