Luaz wytrzymuje 13" max , potem faktycznie lecą półosie ,chyba że w zwolnicach końcówki półosi i tryby wstawicie jakieś kute robione na zamówienie ( cena wyjdzie jak ze złota ,ale nie takie cuda widziałem u ludzi jak mieli na to odpowiedni budżet ).
Mój chodzi na silniku 1,1 Fiesta z szutrowymi oponami z MaxSport ( bieżnikowane niestety z miękkiej mieszanki ).
W średnio miękkim terenie i na górkach daje radę ,na błoto nie ten bieżnik za szybko się zabija ,mieszanka na oponach nie lubi też ostrych kamieni ( jak ktoś ma namiary na prawdziwe opony terenowe w rozmiarze 13" chętnie skorzystam, nie polecam do wyczynu to nie ta jakość części )
Znakomite auto dla ekscentryków i na zloty militariów,prawie nie ma na ulicy ludzi którzy za tym się nie obejrzą.
Mojego docelowo mam zamiar zrobić na Hot-roda ,jak znajdę czas,kasę i cierpliwość , na razie jeździ więc cieszę się wypadami nad wodę bez dachu nad głową.
Pozdrawiam fanów tego modelu ,którzy go kochają pomimo słabych części i innych drobnych wad

.
Świetne do domu jako pojazd numer 3-4.