Nie wierzęEskapada pisze: Mi sie design Outlandera podoba ale wołabym jeepa Comandera

Moderator: Marcin-Kraków
to nie jest staly naped...tylko poprzez sprzeglo..dolancza sie tyl...nawet czuc to w czasie jazdy...Yoorek pisze:Co znaczy "niepewny naped 4x4"?Pasza pisze:to prawda ,outlander to pomylka..kiepskie wnetrze,slabe zawieszenie,niepewny naped 4x4,wysokie koszty eksploatacji
Wg informacji posiadanych przeze mnie jest to satły napęd z centralnym dyfrem z rokładem 47% przód 53 tył czy coś tym rodzaju.
Galik pisze:moze masz automat
w obk tez sprawdzalem na sniegu, dzialanie tego jest watpliwe (zalozylem juz temat o dzialaniu i smrodzie w subaru), ale czasami czuc dzialanie tej "blokady"
zwlaszcza na nizszych obrotach, jechalismy w glebokim sniegu ze auto juz zawislo prawie, reduktor niskie obroty, auto sie zatrzymalo i po chwili drugie kolo dostalo naped-ruszylismy a sytuacja wygladala nieciekawie.
jesli masz automat to ok. 90% momentu idzie na przod, sprzeglo lepkosciowe rozdziela moment wg wlasniego uznania, dlatego nie lubie subaru z automatem bo jest duzo bardziej podsterowne niz manual.
ciesze siemaxpatrol pisze:![]()
to mnie oświeciłeś
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości