Szczupak syncro
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Szczupak syncro
Spoko...ja nie widziałem tego osobiscie...ale on tak twierdzi
obadam sytuacje i dam znac
pozdr
obadam sytuacje i dam znac
pozdr
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
Wyslal mi zdjecie
chyba wystarczy

chyba wystarczy

Ale jaja
To takiego jeszcze nie widziałem 

To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
5 kola zaplacil
ale stan pozostawia wiele do zyczenia
no i nawet te 136 kucyka troche malo jak na torsena
ale stan pozostawia wiele do zyczenia

no i nawet te 136 kucyka troche malo jak na torsena

Już wiem. Wersja na Austrię. Rzeczywiście coś takiego istniało. Nie mam jednak pojęcia co z tego modelu może pasować do "szczupaka". Sterowanie jest inne, bo podciśnienie włączmy elektrycznie. Jak nie wiem.
PS. 136 kucy wystarcza, żeby przetrzepać tyłek "monsterom" jak się ma AWD, torsena i szperę
Zawsze dużo bardziej liczy się przeniesienie napędu i "grip", czyli amory i gumy, niż moc. To kwestia wprawy i braku strachu przed wielkimi tego świata 
PS. 136 kucy wystarcza, żeby przetrzepać tyłek "monsterom" jak się ma AWD, torsena i szperę

To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
powiem ze kusicie mnie coraz bardziej 

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Oczywiscie zgadzam sie z Biga...ale
slaby pomysl na auto...czesci dosyc drogie...malo na rynku uzywek...pali jak smok...w miescie dochodzi do 12-13 L/100km
takze fajny wynalazek ale nie do jazdy na codzien
slaby pomysl na auto...czesci dosyc drogie...malo na rynku uzywek...pali jak smok...w miescie dochodzi do 12-13 L/100km
takze fajny wynalazek ale nie do jazdy na codzien

to 12-13 L/100 w mieście to tak optymistycznie napisałeś, żeby nie zniechęcać
Fakt jest taki, że AWD w VW kosztuje. Jak się jeździ jak emeryt to ok. 12 w mieście wystarczy, ale jak już się chce skorzystać z dobrodziejstw tej techniki i noga stanie się ciężka, to niestety spalanie wzrasta drastycznie
Mój 1.8 K-Jetronic z malutką mocą potrafił zostawić podczas opadów śniegu w mieście większość aut totalnie z tyłu
ale siorbał i tak min. 17-18 litrów na sto przy tego rodzaju zabawie.
Te samochody nie konstruowano dla ścigania się, tylko do jazdy w każdych warunkach drogowych i do tego nadają się perfekcyjnie
Oczywiście jak są sprawne wszystkie napędy. Mój "szczupak" po zapięciu wszystkich blokad bał się tylko rowu
Świeży śnieg do 20 cm go nie ruszał wcale. Wdrapał się pod "Światynię Wang" w Karpaczu i zjechał jak miejscowi mówili "nie da się", na następny dzień wciągnął na górę kolegę.
Ja SUPER wspominam to auto, dopóty, dopóki nie przypomnę sobie ile płaciłem za części
Jeszcze jedna uwaga. Napęd jest bardzo trwały
Nie sypie się od tak, tylko jak się go katuje bez rozumu
Dobrze zachowany samochód może służyć latami i być bezinwestycyjny jeśli jeździmy nim tylko po trudno przejezdnych drogach i nie robimy głupich rzeczy z blokadami jak nie ma takiej potrzeby.

Fakt jest taki, że AWD w VW kosztuje. Jak się jeździ jak emeryt to ok. 12 w mieście wystarczy, ale jak już się chce skorzystać z dobrodziejstw tej techniki i noga stanie się ciężka, to niestety spalanie wzrasta drastycznie

Te samochody nie konstruowano dla ścigania się, tylko do jazdy w każdych warunkach drogowych i do tego nadają się perfekcyjnie

Ja SUPER wspominam to auto, dopóty, dopóki nie przypomnę sobie ile płaciłem za części

Jeszcze jedna uwaga. Napęd jest bardzo trwały