a nie zaslyszane opowieci wujka z dziadkiem przy kominku
i 15 lat uzywania Manow, sovagow i innych jeepow tesz mozna by historie opowiadac
co do zakopow to widzac zes jakis malo obeznany w kryteriach jakie obowiazuja na przetargach

Moderator: Marcin-Kraków
Tak z czystej ciekawości, któregoś konkretnie, czy każdegolesio jeep pisze: star 266 bije na glowe Mana
No po tym i nie tylko po tym widaćlesio jeep pisze:Nachenku tak sie skada ze jeste emerytowanym szwejkiemi mam wlasne doswiadczenia
a nie zaslyszane opowieci wujka z dziadkiem przy kominku [...]
ziewNahen pisze:No po tym i nie tylko po tym widaćlesio jeep pisze:Nachenku tak sie skada ze jeste emerytowanym szwejkiemi mam wlasne doswiadczenia
a nie zaslyszane opowieci wujka z dziadkiem przy kominku [...]
A w zimę w tej Syrii odpalały od kopa?kubbaas pisze:możę cie zdziwie ale używaliśmy Starów w Syri i nie przegrzewały sie... nic a nic... inne armie patrzyły z podziwem na nasze wozy (dawno temu)
A fadroma to czasem nie była na licencji ?kacper44 pisze:Nahen star jest lepszy od mana. Prawdy nie oszukasz![]()
Tak samo jak na tamte czasy ichniejsze hanomagi w porównaniu do fadromy bumaru nie miały czego szukać w PL i do tej pory prostota i solidność daje radę na budowach. Wiem po pod oknem mi stoi z 83r chyba, a lepiej robi i pali mniej niż nowe JCB
ale tu mowa byla chyba o 944/266M a to już Star-MANadas bombowiec pisze:Ja tam juz nie pamietam szczegolow, ale ok '98 chyba, wojskowe Stary mialy isc za granice, do Niemiec chyba nawet tez. Wysralo sie jak zwykle.
unimog pisze:Polacy prekursorami terenówek?![]()
![]()
![]()
ale chyba przeoczyłeś![]()
http://www.lonesentry.com/ordnance/tag/kfz-15
A do Unimoga rzeczywiście podobnema 4 koła
![]()
![]()
Rafał
No niestety w tamtych czasach chłop wyjścia nie miał wróciłby do Polski to budowałby ku chwale ZSSR.Piotrul pisze:"My Polacy" może i tak, ale raczej ku chwale USA
Zgadza się, w dodatku w łagrzedomel81 pisze:No niestety w tamtych czasach chłop wyjścia nie miał wróciłby do Polski to budowałby ku chwale ZSSR.Piotrul pisze:"My Polacy" może i tak, ale raczej ku chwale USA
nie wiedzialem ze polskie samochody produkowano w lagrach czlowiek uczy sie cale zyciePiotrul pisze: Zgadza się, w dodatku w łagrze
mihau_dst pisze:ale tu mowa byla chyba o 944/266M a to już Star-MANadas bombowiec pisze:Ja tam juz nie pamietam szczegolow, ale ok '98 chyba, wojskowe Stary mialy isc za granice, do Niemiec chyba nawet tez. Wysralo sie jak zwykle.czy jakoś tak, jeżeli źle mówię proszę o sprostowanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość