auto do 15 tys
Moderator: Marcin-Kraków
Re: auto do 15 tys
dzipy
- kulkagsx1200
zgadzam sie z mrocznym , mam tak samo , wole stare porzadne auta a nie robioone po taniosci sliczne pod aktualna mode puste nie dajace niczego procz frajdy ze ma sie nowe 
cordoba
yeti ?
raczysz zartowac chyba 

cordoba

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Znam takiego jednego co ma Uaza i Yetikulkagsx1200 pisze:yeti ?raczysz zartowac chyba

Hella

Jeszcze brak konieczności ciągłego odwiedzania niekompetentnych warsztatówkulkagsx1200 pisze:nie dajace niczego procz frajdy ze ma sie nowe

Nie każdy ma czas i chęci żeby samemu się ciągle grzebać przy aucie, a sensownych warsztatów po prostu nie ma

powoli dochodzę do tego samego wniosku
a wszystkiego samemu się nie da robić
Ostatnio postanowiłem doprowadzić Jeepa do takiego stanu żeby można było nim bezstresowo jeździć
Byłem w trzech warsztatach...(dwa prowadzone przez kolegów będących na tym forum...)
Po tym co spier... w tych dwóch trafiłem w końcu do polecanego powszechnie warsztatu "specjalizujacego" się w autach amerykańskich.
Poprawili wiele rzeczy po tych poprzednich (np. hamulec ręczy , który działał zaledwie kilka godzin, bo był źle poskładany...)
Wydawało się, że całkiem dobrze ogarniają temat więc powiedziałem żeby przejrzeli auto i naprawili wszystko co trzeba...
Po naprawie przejechało bezawaryjnie...około 30 kilometrów
Naprawdę w takich chwilach zaczynam lubić nowe auto w którym przez 70 tys. km wymieniłem tylko 3 żarówki 

Byłem w trzech warsztatach...(dwa prowadzone przez kolegów będących na tym forum...)
Po tym co spier... w tych dwóch trafiłem w końcu do polecanego powszechnie warsztatu "specjalizujacego" się w autach amerykańskich.
Poprawili wiele rzeczy po tych poprzednich (np. hamulec ręczy , który działał zaledwie kilka godzin, bo był źle poskładany...)
Wydawało się, że całkiem dobrze ogarniają temat więc powiedziałem żeby przejrzeli auto i naprawili wszystko co trzeba...
Po naprawie przejechało bezawaryjnie...około 30 kilometrów

- janusz k160
-
Ty też?Mroczny pisze:powoli dochodzę do tego samego wniosku

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
Każdy w pewnym momencie dochodzi do wniosku, że jest wiele fajniejszych rzeczy do robienia w życiu niż naprawianie starego samochodujanusz k160 pisze:Ty też?Mroczny pisze:powoli dochodzę do tego samego wniosku
a wszystkiego samemu się nie da robić![]()

- janusz k160
-
@ Adamo-nie załapałeś-przecież za darmo nikt nie robi....mam dosyć napraszania się, że wydam własne pieniądze i w zamian za to mam nadal niesprawne auto
Mroku też ma tego dosyć
Wnioskuję z postu powyżej, że niedługo dołączysz do naszego niekoniecznie zacnego grona

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
- miodzio_1985
Ja wychodzę z założenia, że dla fun'u w moim przypadku jest SamuraiAdamo pisze:Każdy w pewnym momencie dochodzi do wniosku, że jest wiele fajniejszych rzeczy do robienia w życiu niż naprawianie starego samochodujanusz k160 pisze:Ty też?Mroczny pisze:powoli dochodzę do tego samego wniosku
a wszystkiego samemu się nie da robić![]()

on-road: Lancia Lybra SW
off-road: Samurai 1,3i Cabrio '94 (album)
Mówisz pan o Lancii?co niekonieczne daje radoche z jazdy, ale dowiezie mnie zawsze do roboty

...
Nie no...etap kiedy miałem jedno auto do wszystkiego to skończył się w 2004 rokumiodzio_1985 pisze: Ja wychodzę z założenia, że dla fun'u w moim przypadku jest Samurai, czasem przy nim trochę pogrzebię sam, w razie czego może postać tydzień u jakiegoś mechanika ale na co dzień musi być jeszcze coś, co niekonieczne daje radoche z jazdy, ale dowiezie mnie zawsze do roboty (30 km w jedną stronę), bo mam awersję do PKP

Na co dzień do roboty to mam nowego plaskacza, a terenówki do zabawy

Dołączę na wiosnęjanusz k160 pisze:@ Adamo-nie załapałeś-przecież za darmo nikt nie robi....mam dosyć napraszania się, że wydam własne pieniądze i w zamian za to mam nadal niesprawne autoMroku też ma tego dosyć
Wnioskuję z postu powyżej, że niedługo dołączysz do naszego niekoniecznie zacnego grona
![]()
![]()
![]()

Chyba się starzeję, bo ostatnio mam skłonność do ułatwiania sobie życia

najgorsze jest to, ze kupno nowego niczego nie gwarantuje.. będzie po prostu drozej
Pocieszam się, że nie koniecznieMroczny pisze:najgorsze jest to, ze kupno nowego niczego nie gwarantuje.. będzie po prostu drozej

w pospolitych i długo produkowanych autach owszem
co niby może zaskakiwać w vectrze 1.8 czy czymś podobnym
ale... chyba nie czytałeś tematu o disco 3 i 4

Czytałem...i już nie biorę Disko pod uwagęMroczny pisze:w pospolitych i długo produkowanych autach owszem

Bardziej myślę o długim Rubikonie

- miodzio_1985
Takand_y pisze:Mówisz pan o Lancii?co niekonieczne daje radoche z jazdy, ale dowiezie mnie zawsze do roboty

Od nowości w rodzinie - 8 lat i dopiero jak przeszła w moje ręce to zaczęła jeździć trochę więcej - zbliżam się teraz do 100 000 km, może dlatego póki co nie sprawia problemów

Wszyscy wklejaja foty licznikow, 300,400 tys,.. 800k, milion...
A Ty sie chwalisz,ze Lancia do 100 tys dojezdzasz.

I jak tu nie wierzyc w sterotypy?

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- miodzio_1985
Porównując ją do niektórych nowych wyrobów pewnej ubóstwianej w Polsce marki zza zachodniej granicy bezproblemowe przejechanie 100 000 km w dieslu z common railem może być powodem do radościWojtek_W pisze:![]()
![]()
![]()
Wszyscy wklejaja foty licznikow, 300,400 tys,.. 800k, milion...
A Ty sie chwalisz,ze Lancia do 100 tys dojezdzasz.![]()
I jak tu nie wierzyc w sterotypy?

Tylko po co kupować dziesla jak się jeździ 10tys. roczniemiodzio_1985 pisze: Porównując ją do niektórych nowych wyrobów pewnej ubóstwianej w Polsce marki zza zachodniej granicy bezproblemowe przejechanie 100 000 km w dieslu z common railem może być powodem do radości

żeby się było czym chwalić przy wódeczce na świątecznym stole. Wszak wszyscy wiemy że nie ma nic lepszego niż pasek kombi w tedeiku który piatkę spala i ani grama więcej nie chce
Był Samuraj na MT
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion

- miodzio_1985
Musiałbym zapytać rodziców, bo to oni kupowali to auto, ale pewnie zaważyła kwestia rabatu na auto, na które nie było w tamtym czasie zbyt popularne u nasAdamo pisze:Tylko po co kupować dziesla jak się jeździ 10tys. roczniemiodzio_1985 pisze: Porównując ją do niektórych nowych wyrobów pewnej ubóstwianej w Polsce marki zza zachodniej granicy bezproblemowe przejechanie 100 000 km w dieslu z common railem może być powodem do radości![]()

U mnie będzie ponad 20tyś rocznie, ale auto jest w moich rękach dopiero od ~pół roku (kiedy ON kosztował jeszcze 4,89/l). Przy obecnych cenach ON przy takich przebiegach kupiłbym raczej benzynę
- miodzio_1985
i zapomniałeś dodać, że w ogóle się nie psujeGrześ K. pisze:żeby się było czym chwalić przy wódeczce na świątecznym stole. Wszak wszyscy wiemy że nie ma nic lepszego niż pasek kombi w tedeiku który piatkę spala i ani grama więcej nie chce

Coś w tym jest. Jak mówię w podobnych okolicznościach ile syf pali bez kolorowania rzeczywistości to patrzą na mnie z lekkim politowaniem. Chyba obetnę mu z 5-6 litrów ku uciesze gawiedziGrześ K. pisze:żeby się było czym chwalić przy wódeczce na świątecznym stole. Wszak wszyscy wiemy że nie ma nic lepszego niż pasek kombi w tedeiku który piatkę spala i ani grama więcej nie chce

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172