Pierwsze plaskate auto dla chrześniaka
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Pierwsze plaskate auto dla chrześniaka
Też sie zastanawiam czy aby młodego na siłę nie uszczęśliwiacie ta furą... W przypadku młodszego brata podobnie było, ze niby przyda mu sie do szkoły podjechać itp a młodego nijak nie ciągnie do motoryzacji i ruch woli bo biega w maratonach więc rower częściej wybierze
Był Samuraj na MT
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion

co sie beda szczypac, niech mu maybacha od razu kupia "na zachete"
http://www.youtube.com/watch?v=D-eQZL5taFg

http://www.youtube.com/watch?v=D-eQZL5taFg
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Obecnie jesteśmy skazani na motoryzację- jak nie będzie jeździł to się nie nauczy, a lepiej niech ćwiczy na znanym sobie terenie.
Spróbuję w ramach testów wsadzić go za kierownicę Pandy mojej małżonki, ciekawe czy się zmieści?
Spróbuję w ramach testów wsadzić go za kierownicę Pandy mojej małżonki, ciekawe czy się zmieści?
-
-
Ja mam 196 i w corsinie sie mieszczę, codziennie 130 km robię.Ale siedzenie,faktycznie,odsunięte
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Mam 200cm - jeździłem różne trasy fiestą trójką, czy tą nową (ale nie najnowszą) pandą. Fakt, że za mną raczej nikt już nie mógłby siąść, ale spokojnie dało się prowadzić.
A na pierwsze auto to bym mu cudów nie kupował - polecam fiestę
A na pierwsze auto to bym mu cudów nie kupował - polecam fiestę

y60 autobus, czerwony.
- rafale_23
-
- Kontaktowanie:
Nissan Patrol Y61 2,8 Long Off Road
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzca!
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzca!
Ja mam.jarekstryszawa pisze:Co na pierwsze auto dla chrześniaka? Siostra prosi o pomoc w zakupie (Ona płaci)
Chłopak świeżo po odbiorze prawka, jeździ poprawnie, ale specjalnego zacięcia nie ma.
Do jazdy lokalnej, raczej benzynka, bez gazu bo ekstra wielkich przebiegów nie zakłada. Może być hatchback, 3D, typowe. Warunek bezpieczne, bo pewnie nabycie doświadczenia wymaga ofiar, budżet ok. 10 tysi (no max. 12, żeby z dużym pakietem przeglądowym i jakąś oponą zamknąć się w 15).
Dodatkowe utrudnienie to, że rebionek mierzy prawie 200 cm...
Jakieś sugestie macie?
Zapoznać najpierw z dziewczyną która posiada i umie prowadzić auto.
Podobywującąmusię.
Pójdzie jak po sznurku.
Na przykładzie własnym, obecnym.

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Kiedy nawet specjalnie się za dziewuchami nie ogląda- ja w jego wieku zgoła inne zainteresowania i doświadczenia miałem...
- Bogdan 4x4
-
Dajcie chłopakowi dojrzeć, że ma 2 metry, to nie znaczy że dorósł do aut i dziewuchjarekstryszawa pisze:Kiedy nawet specjalnie się za dziewuchami nie ogląda- ja w jego wieku zgoła inne zainteresowania i doświadczenia miałem...

Wsio można szto nie można, tolko z wolna i astarożna
Merivę miałem. Przejeździła w rodzinie 190kkm bez większych problemów. Ilość miejsca w środku z zapasem dla tego wzrostu.
Peugeot 206 przy moim wzroście (183) jest za mały.
Clio II ma w środku sporo miejsca tylko upierdliwie awaryjne w eksploatacji.
Samurai2 - on gada!
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Chcemy tu gościa zarazić do motoryzacji, a Ty mu polecasz oplatszewc pisze:Merivę miałem. Przejeździła w rodzinie 190kkm bez większych problemów. Ilość miejsca w środku z zapasem dla tego wzrostu.

y60 autobus, czerwony.
Mroczny pisze:ewentualnie potraktować temat wychowawczo i zaszczepić w nim zainteresowanie dobrą motoryzacją
landrowera mu kupcie
przy okazji mechaniki się nauczy

Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
Świeżo po prawku, 2m wzrostu i nie ciągnie do motoryzacji i kobiet? I jeszcze do pandy go wsadzić chcecie, toż to skazany na pedalstwo do końca życia będzie
Jakieś męskie auto mu kupić, żeby myślał za kierownicą i jakoś w samochodzie wyglądał. Ja osobiście zaczynałem od 177 koni i uważam, że dobrze zrobiłem, sam zarobiłem, sam utrzymywałem, respektu nabierałem, a i pobawić było się czym

Jakieś męskie auto mu kupić, żeby myślał za kierownicą i jakoś w samochodzie wyglądał. Ja osobiście zaczynałem od 177 koni i uważam, że dobrze zrobiłem, sam zarobiłem, sam utrzymywałem, respektu nabierałem, a i pobawić było się czym

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Widzisz, ople nie są może samochodami zbyt wyszukanymi ale z mojego doświadczenia mogę stwierdzić, że bardzo dobrze nadają się do tego do czego zostały zrobione.Wowos pisze:Chcemy tu gościa zarazić do motoryzacji, a Ty mu polecasz opla
Po prostu jeżdżą.
Samurai2 - on gada!
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Temat schodzi na zagadnienia filozoficzno- egzystencjonalne jak widzę
Patrzę na ceny fabii oraz pand i za 10 tysi to nic młodego się nie kupi

Patrzę na ceny fabii oraz pand i za 10 tysi to nic młodego się nie kupi

- sebeks
-
Nie patrz po wieku bo to nie ma sensu. Z kumplem kupiliśmy Fabię I 1,4 8v za 7200zł półtorej roku temu. 200 tysi przelotu miała. Rodzynek z wyglądu to to nie był i było kilka mankamentów. Na dzień dobry poszedł rozrząd do roboty bo łańcuszek się odzywał. Uszczelka pod czapką bo się majonez pod korkiem zaczął robić pomimo tego, że kumpel parę tras ( 800km w jedną stronę) zrobił. Parę wyprysków w miejscach po uderzeniu kamieniem pomalowane punktowo. 3 gumy w zawieszeniu i dostał sekwencyjny gaz. Kumpel jeździ i chwali. W mieście ( Gliwice) pali mu to 7,5-8,5 gazu (jazda typowo miejska) 
Aczkolwiek jak chcesz zarazić do motoryzacji, to pomyślałbym nad zorganizowaniem jakiegoś eventu zamiast kupna samochodu. Przeciorajcie jakieś auto w błocie, albo ugadaj kierowcę z odpowiednim autem i zabierz go na tor. Nie się przejedzie jako pasażer a potem dajcie mu trochę pojeździć ( oczywiście bez szaleństw). Jak załapie temat to reszta juz pójdzie sama

Aczkolwiek jak chcesz zarazić do motoryzacji, to pomyślałbym nad zorganizowaniem jakiegoś eventu zamiast kupna samochodu. Przeciorajcie jakieś auto w błocie, albo ugadaj kierowcę z odpowiednim autem i zabierz go na tor. Nie się przejedzie jako pasażer a potem dajcie mu trochę pojeździć ( oczywiście bez szaleństw). Jak załapie temat to reszta juz pójdzie sama

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Za 10 koła 10- cio latek... Myślałem, że takie toczydełka tańsze są.
Pisali bierz carismę i to najlepsza rada w tym temacie
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Może Honda ? np. http://otomoto.pl/honda-civic-1-4-benzy ... 66998.html
mój brat ma taką kilka lat,nie narzeka , w środku bardzo dużo miejsca, pali 6-7l
mój brat ma taką kilka lat,nie narzeka , w środku bardzo dużo miejsca, pali 6-7l
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Ładne- cenowo też korzystnie wychodzi na tle naszych rodzimych perełek. Tylko trochę daleko oblukać.
Zaletą tego auta też jest to, że podłoga z przodu i z tyłu nie ma "garbu" (jest płaska jak w busie)
Ta chyba trochę bliżej http://allegro.pl/honda-civic-5d-2002r- ... 41376.html
Ta chyba trochę bliżej http://allegro.pl/honda-civic-5d-2002r- ... 41376.html
Prawda, przyjemny wóz. W miarę wygodny, jak nie bity to nie gnije nawetklucz13 pisze:Pisali bierz carismę i to najlepsza rada w tym temacie

albo tego galanta z gdi
albo kupcie mu c5

albo kupcie mu c5

- sebeks
-
Nooo, Galant V6 robi robotę, ale tez pije. To chyba lepiej jakiegoś Saaba 2,0T bo jednostka dość prosta, na łańcuchu w dodatku bardzo lubi podkręcanie 200+ co w tym silniku i sofcie przy dobie internetu jest bajecznie proste 

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC