Terenówka zdolna w terenie ale z 5 miejscami
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Terenówka zdolna w terenie ale z 5 miejscami
A jak się sprawuje zaiwszenie w Path ?
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
- goralski
-
- Kontaktowanie:
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Zawieszenie jak zawieszenie. U naszego, zaglądającego tu czasem kolegi, przy wymianie zawieszenia, okazało się, że tylne sprężyny były połamane. W serii ten wóz jest bardzo nisko zawieszony i wiesza się na byle czym. Za setką z popsutym zawieszeniem nie dał rady nadążać po szutrach, w większych koleinach się winchował.
Po założeniu prawilnego zawieszenia, auto poszło bardzo do góry, co w połączeniu z kołami 31 cali powinno poprawić sytuację. Nie miałem jednak okazji zobaczyć go po zabiegu w akcji.
Mnie nie przekonuje dość delikatny na oko napęd. Szczególnie niezależny tył wygląda delikatnie.
Plusem jest fakt, że urządzenie pozwala na bardzo sprawne przemieszczanie się po czarnym, więc wydaje się być ciekawym wozem turystycznym. Zadowala się też sensowną ilością paliwa i pozwala na poruszanie się z włączonym napędem po czarnym. Przy delikatnym traktowaniu wydaje się niegłupią alternatywą na wóz codzienno-wycieczkowy. Bardziej ambitne traktowanie raczej wykończy szybko.
Wnętrze jest po japońsku i zgodnie ze stylistyką Renault plastikowo-paskudne

Silnik to tykająca bomba i pracuje jak by do środka wrzucono wiadro gwoździ.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
To masz jeszcze Xterre 4l V6, taki pathfinder z mostem.
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
Nie jestem klientem na nowe auto o-) I Logdy chyba nie występuje 4x4...goralski pisze: ↑wt maja 05, 2020 7:28 amDla generica
https://www.auto-swiat.pl/testy/porowna ... ku/757r0j7
Wychodzi ze dacia![]()
A jak by nie patrzyć na cenę to by się w tym zestawieniu znalazło jeszcze kilka akceptowalnych i to z napędem.
Rifter long jest całkiem spoko. Szkoda, że nie ma wersji 4x4 jako było w koncepcie.
A taki Hyundaii jak Nissera?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Zdaje się, że nie jest 7 osobowy. Raczej 6.
Tzn teoretycznie jest, ale w układzie 2+2+3, gdzie ta kanapa w trzecim rzędzie jest zazwyczaj tylko teoretycznie na trójkę a realnie się tam mieści 2.
Jak już tu wspominałem, głupi układ. Dawać dwa siedzenia na środku, gdzie jest najszerzej a teoretycznie 3 z tyłu gdzie nadkola wchodzą.
Choć H1 trochę wyższy jest, to te nadkola tylko przy podłodze, może tak nie wadzą i faktycznie jest tam dość szeroko? Nie wiem. No ale nie kręci mnie zbytnio układ 2-2-3.
Ale poza tym to był by w sam raz idealny. Będę się też za takimi rozglądał i tak.
Swoją drogą to te H1 gdzieś na Indie czy Azję pchali z 4 rzędami siedzeń o-)
Ostatni trzeci rząd jest prawdziwy pod względem szerokości i wysokości. Siedzi się normalnie, a kanapa jest dzielona 2:1.Generic pisze: ↑wt maja 05, 2020 11:46 amZdaje się, że nie jest 7 osobowy. Raczej 6.
Tzn teoretycznie jest, ale w układzie 2+2+3, gdzie ta kanapa w trzecim rzędzie jest zazwyczaj tylko teoretycznie na trójkę a realnie się tam mieści 2.
Jak już tu wspominałem, głupi układ. Dawać dwa siedzenia na środku, gdzie jest najszerzej a teoretycznie 3 z tyłu gdzie nadkola wchodzą.
Choć H1 trochę wyższy jest, to te nadkola tylko przy podłodze, może tak nie wadzą i faktycznie jest tam dość szeroko? Nie wiem. No ale nie kręci mnie zbytnio układ 2-2-3.
Ale poza tym to był by w sam raz idealny. Będę się też za takimi rozglądał i tak.
Swoją drogą to te H1 gdzieś na Indie czy Azję pchali z 4 rzędami siedzeń o-)
Równie wygodnie jak w drugim rzędzie normalnej terenówki.
Tylko w tym układzie już mało miejsca na bagaż w bagażniku.
Trzeci rząd jest naprawdę wygodny i łatwo wejść przez dziurę w środkowym.
W środku są 2 bo są obracane.
Są też wersje 2+3+3

Dwie strony wcześniej wrzucałem fotkę tyłu:
http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=24&t ... 0#p8298757
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
No, ale to mu się nie podoba. Pisał już.
No jak kanapa jest realnie trzyosobowa to będę też szukał. Bo poza tym układem to reszta auta jest spoko. Wymiar/właściwości jezdne w sam raz.
- Misiek Cypr
-
A kat rampowy? 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Tera kufa kolor zosal do wybrania.
Eh... idę sprzedać mieszkanie i kupić laplandera bo inaczej nie odpuścicie.
No właśnie nie wiem, w sumie mieszkania mam tylko pół... ale jak dołożę z vitary to coś może trafię w tych pieniądzach.
Ile mniej cywilizowany/kulturalny jest galloper względem Pajero2? Głośniejszy wewnątrz?
Bo on to takie raczej Pajero 1 jest... No i występuję tylko z dieslem 2.5 (trafić v6 niełatwo)...
Raz tym jechałem jako pasażer, ale absolutnie nie pamiętam z tego nic. Diesel, terkotał jak to diesel.
Bo to było laaata temu jak pierwszą seryjną vitarą gdzieś utknąłem i w końcu znalazłem kogoś z 4x4 żeby mnie wyciągnął.
Ach, ale to było... odrobina błota, dziura, ATeki i zero sprzętu ze sobą. Samemu oczywiście.
Traktory wszyscy mieli na zimę pochowane już rzecz jasna. W dodatku było piątkowe albo sobotnie popołudnie i wszyscy we wsi już po kielichu o-\
Wybawiciel z resztą też.
Bo on to takie raczej Pajero 1 jest... No i występuję tylko z dieslem 2.5 (trafić v6 niełatwo)...
Raz tym jechałem jako pasażer, ale absolutnie nie pamiętam z tego nic. Diesel, terkotał jak to diesel.
Bo to było laaata temu jak pierwszą seryjną vitarą gdzieś utknąłem i w końcu znalazłem kogoś z 4x4 żeby mnie wyciągnął.
Ach, ale to było... odrobina błota, dziura, ATeki i zero sprzętu ze sobą. Samemu oczywiście.
Traktory wszyscy mieli na zimę pochowane już rzecz jasna. W dodatku było piątkowe albo sobotnie popołudnie i wszyscy we wsi już po kielichu o-\
Wybawiciel z resztą też.
Nie wiem, nie mialem, ale galloper ma duzo zalet i malo wad. Nie gnije jak Pajeraki, ma sprawdzoną technikę. Slaba jest tapicerka i koroduje podszybie. Reszta trwala jak u japonca.
- Misiek Cypr
-
Wady wzgledem Pajero 2 sa merytoryczne 3:Generic pisze: ↑sob maja 09, 2020 7:36 pmIle mniej cywilizowany/kulturalny jest galloper względem Pajero2? Głośniejszy wewnątrz?
Wybawiciel z resztą też.
1 Nie wszystkie czesci mechaniczne pasuje
2 Nie ma Super Selecta, jest Easy Select. Czyli nie ma centralnego dyfra
3 Przewaznie nie ma difflocka z tylu
Dodatkowa wada jest estetyczna.
Jesli chodzi o wyciszenie, raczej jest lepiej wyciszony niz PII. To jest PI ale duzo poprawione, jesli chodzi o wnetrze, chyba jest nawet lepsze niz w PII, ale dizajn jest dyskusyjny

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
umiesz dyplomatycznie i delikatnie

a co do gnicia
jeszcze nigdy nic tak zgnitego nie widziałem jak te gallopery. Połacie plastiku o których pisze przedmówca kryją zjedzone żelazo. Rama to samo..
o mechanice nic nie wiem i mam plan nigdy nie wiedzieć. Jakbym musiał w tamtą stronę to terracan jest fajny
Terracan by mi pasował w 100%. Gdyby w europie były z siedzeniami w bagażniku. W Australii każdy, u nas żaden o-\
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Dlaczego, takie Pajero 3 w benzynie na ten przykład...
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Ciężko dorwać 3.8. Reszta jest raczej dla świadomych userów i nie gwarantuje powodzenia misji

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172