Jakie motóry , przedstawiłem propozycje dla wędkarza .
Osobiście preferuję takie pojazdy , także podwodne .Wtedy można do ryb strzelać , jest to bardziej humanitarne.
Co to za samochód dla wędkarza , jeśli nie pływa .
Moderator: Marcin-Kraków
Jakie motóry , przedstawiłem propozycje dla wędkarza .
Za późno. Dychę na otarcie łez ja zaproponowałem jak nie sprzeda. Nie wiem na uj mi kolejne pajero
Hmmm
Rudej się spytaj
Można, żyję od lat, ale się pogłębia. Dam sobie szansę. Nie jest to przyjemne, ale bez przesady.
Długa Frontrera w zasadzie się kwalifikuje.jac_jac pisze: ↑pt cze 21, 2019 12:16 pmDzień dobry wszystkim,
Jestem nowy więc Panowie i Panie (jeśli są) to proszę o wyrozumiałość
Przeglądam to forum i im więcej czytam, tym mniej rozumiemwięc się poddałem.
Sprawa wygląda następująco. Jestem sobie wędkarzem i lubię od czasu do czasu pojechać na rybki w miejsce gdzie mało ludzi zagląda. A że posiadam także łódkę 4,5 metrową to ciągam ją na przyczepie. Ostatnio po drobnym deszczu nie mogłem swoim autkiem wyciągnąć przyczepki z łódką z wody bo mi sie skodzina ślizgała. Poradziłem sobie za pomocą wyciągarki zawieszanej na hak. Ale miarka się przebrała i dostałem błogosławieństwo od żony aby sobie kupić autko z przeznaczeniem "na ryby". No i tu zaczynają się schody. Jak rozmawiam ze znajomymi różnej maści to proponują mi auta z dwóch różnych biegunów - jedni mówią bierz Toyotę land cruiser 3.0 (będziesz miał możliwość noclegu) inni Suzuki Jimny (wszędzie wjedziesz). Ani jedno ani drugie autko nie trafia w moje potrzeby.
A są one jasno sprecyzowane:
1. Autko musi mieć napęd 4x4
2. Musi poradzić sobie przy slipowaniu i wyciąganiu łódki z przyczepą w różnym terenie (raczej rzadko utwardzonym).
3. Chciałbym móc się w nim przespać (weekendowe rybkobranie)
4. Nie może zrujnować mnie finansowo.
5. Raczej na pewno nie będzie jeździło w trudnym terenie - ewentualnie jakieś łąki, błoto, duże koleiny, średnie i może ciut większe nachylenie wzniesień
6. Odległości jakie nim będę pokonywał to jednorazowo maks 50 - 70 km.
7. Nie ma znaczenia rodzaj paliwa.
8. Nie mam przerostu formy nad treścią i prestiż ma dla mnie raczej drugo lub trzecioplanowe znaczenie.
9. Jestem laikiem technicznym a dopompowanie powietrza na stacji paliw to dla mnie szczyt możliwości technicznych.
Pomóżcie coś dobrać w kwocie 10 - 12 tys zł.
Jeśli powinienem coś jeszcze doprecyzować to wskażcie co ?
Ostatnio dużo pozytywów czytałem na temat Opla Monterey (Isuzu Troper) ale czy w tym kierunku iść czy raczej doradzicie coś innego ?
No, ale co se dopowie?
Ale wiesz, że zmieniliśmy zasady i zaproszenie musi sygnować przynajmniej 10 osób? Taka samokontrola
Licze że masz na myśli obecność na forum, bo patrząc na mój PESEL to jakiś czas temu już dorosłem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości