Volvo 850 2,5 TDi

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Wiechu

Re: Volvo 850 2,5 TDi

Post autor: Wiechu » ndz lut 27, 2011 10:04 pm

Cześć student. :wink:

Nic Ci nie powiem o aucie, poza tym że jak sprawny i nie zabity, to całkiem fajny i szybki kredens.
Handlarz jest znany. Od kilku lat ciągnie głównie saaba i volvo ( jak w nazwie z allegro ).
Znam jedno auto kupione od niego ( nieco młodsze V70 ) i klientka jest zadowolona.

W przebieg raczej bym nie wierzył, ale jak obserwowaliśmy ich 4 lata temu szukając V70-ki o której wspomniałem, starali
się sprowadzać nie zabite wozy. Opis i to co typ zeznawał przez telefon, z grubsza odpowiadało prawdzie.

Masz blisko, podjedź.
R5 jak leje wtryskami, to puszcza wyjątkowo gigantyczną, czarną chmurę za sobą. Ciągnie przy tym całkiem nieźle.
Zwróć na to uwagę.
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
Galik

Post autor: Galik » ndz lut 27, 2011 10:24 pm

Cześć Wiechu,
Dzięki za rady.
Postaram się sprawdzić wóz w najbliższym tygodniu.
Gość ma też taką sztukę http://moto.allegro.pl/volvo-v70-2-5tdi ... 83640.html
Tylko boję się automatu w starym aucie, dlatego raczej nie biorę pod uwagę chociaż bardziej mi się podoba.
a i rozrząd tam na pasku jest?
obliczam właśnie pakiet startowy :)21

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » ndz lut 27, 2011 10:37 pm

Automat jest fajny w tym aucie. Trzeba tylko go dobrze sprawdzić. Ja o nich nie mam pojęcia. :wink:
Rozrząd jest na pasku i wymiana tania nie jest. Sporo rozbiórki. Patykiem też ustawić się nie da i znane są
przypadki upodlenia silnika przy tym zabiegu.

Moim zadaniem V ma ładniejsze wnętrze. Z drugiej strony 850-ka tania nie jest, co może dobrze o niej świadczyć.
Ten samochód jest uznany i drogi w Holandii czy Niemczech. Tanie auta świeżo przywiezione, są zatem bardzo podejrzane.
łoś też człowiek

Frolik

Post autor: Frolik » pn lut 28, 2011 8:56 am

Galik pisze:Pozwólcie, że odgrzeję starego kotleta. Mercedesiki odpadły chwilowo - same szroty.
Takim volvo warto się interesować ? Zna ktoś może tego handlarza ? Gdzieś tam o nim pozytywne opinie czytałem, ale wolę zapytać zanim zadzwonię się umówić. Martwi mnie to, że nie ma książki czy faktur za serwis.

http://moto.allegro.pl/volvo-850-2-5tdi ... 61725.html
Auto (w dodatku diesel!!) z 1996 roku i Ty chcesz ksiazke serwisową? moze jeszcze oryginalną? 1/100 aut w Polsce o tych parametrach taką posiada, wiec czemu ten egzemplarz, wcale nie najdroższy miałby ją akurat miec...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”