Volkswagen Amarok - Wół roboczy dla ludu
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Volkswagen Amarok - Wół roboczy dla ludu
żebyśmy się nie zdziwili... może za jakiś czas będzie jak selim pisze - graty za drobne, wszędzie dostepne, masę szpeju dodatkowego i znajomość tematu u każdego wioskowego narpawiacza golfa
serwis i dostępność części- docenia się dopiero
jak ci coś nawali tysiąc kilometrów od domu
jak ci coś nawali tysiąc kilometrów od domu
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
- Damian
-
- Kontaktowanie:
nie naprawisz popsutego amaroka bez autoryzowanego serwisu przez co najmniej kilka lat po debiucie rynkowym
rozmawiałem jakiś czas temu z dziennikarzem, który był w austrii na pokazach amaroka
rozpływał się w zachwytach na temat przewagi nad konkurencją - oczywiście kryteria tej przewagi są typowe dla osoby patrzącej na motoryzację w sposób "normalny", zgodny z trendami rynkowymi i chyba nie rozumiejącej czym jest (a raczej był) pikap
rozmawiałem jakiś czas temu z dziennikarzem, który był w austrii na pokazach amaroka
rozpływał się w zachwytach na temat przewagi nad konkurencją - oczywiście kryteria tej przewagi są typowe dla osoby patrzącej na motoryzację w sposób "normalny", zgodny z trendami rynkowymi i chyba nie rozumiejącej czym jest (a raczej był) pikap
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
polemizowałbymDamian pisze:nie naprawisz popsutego amaroka bez autoryzowanego serwisu przez co najmniej kilka lat po debiucie rynkowym
po jakieś tam dyrektywie łunijnej - mechanik ma prawo mieć dostęp do wiedzy "tajemnej"
w autoryzowanym - dużo się zmieniło - zaczyna być tani - jak i w częściach tak i w usługach
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
wiesz z ta taniosci to roznie bywa, czesto duzo zalezy od rozgarniecia mechanika, a w duze mierze aktualnie za nowoczesne auta srednio sie chca brac. W ogole ogarniecie 4x4 wymaga pewnego doswiadczenia...
Y61 GU4
http://airman.org.pl
http://airman.org.pl
- Damian
-
- Kontaktowanie:
tak czy siak - jest to taki pickup odpowiadający potrzebom europejskim
nie będzie to jeździło na pewno u arabów, muzinów czy kangurów - zbyt pedalski konstrukcyjnie jak na terenowe auto robocze
zwłaszcza ten wysilony diesel o pojemności silniczka od wycieraczek, dobry może i w golfie, ale w aucie do pracy
ja tym na wyprawę na pewno bym nie pojechał, za 10 lat jeszcze będzie w czym wybierać
pomijam kwestię odrazy do produktów typu vw czy łopel
nie będzie to jeździło na pewno u arabów, muzinów czy kangurów - zbyt pedalski konstrukcyjnie jak na terenowe auto robocze
zwłaszcza ten wysilony diesel o pojemności silniczka od wycieraczek, dobry może i w golfie, ale w aucie do pracy

ja tym na wyprawę na pewno bym nie pojechał, za 10 lat jeszcze będzie w czym wybierać
pomijam kwestię odrazy do produktów typu vw czy łopel

LR
LR
ja bym pojechał .....tylko- kupować auto na wyjazd lub dwa wyjazdy w roku ...hmmm
a.. na co-dzień się męczyć
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
- Damian
-
- Kontaktowanie:
gdzie byś pojechał? do Bułgarii czy Rumunii?selim pisze:ja bym pojechał .....tylko- kupować auto na wyjazd lub dwa wyjazdy w roku ...hmmm
bo np. do Senegalu przez Saharę Zachodnią to bym się bał jednak i wolał jechać choćby nowym defem, który jednak - uważaj - niegłupim autem jest

LR
LR
wszędzie ....co nowe to nowe
jest gwarancja
a co do afryki - to raczej tam nie pojadę - brak czasu ....niestety

jest gwarancja
a co do afryki - to raczej tam nie pojadę - brak czasu ....niestety
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
- lesio jeep
-
@Damian w Senegalu asfalt rowniejszy nisz w Wolsce i raptem 3km szutru do zrobieniaDamian pisze:gdzie byś pojechał? do Bułgarii czy Rumunii?selim pisze:ja bym pojechał .....tylko- kupować auto na wyjazd lub dwa wyjazdy w roku ...hmmm
bo np. do Senegalu przez Saharę Zachodnią to bym się bał jednak i wolał jechać choćby nowym defem, który jednak - uważaj - niegłupim autem jest
nawet defektor da rade

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
- Damian
-
- Kontaktowanie:
wiesz, cały świat da się opycić osobówką
nie o to chodzi
nie o to chodzi
LR
LR
Jeździłem niedawno takim Amarokiem. Krótko - mój XJ z ładownością ok. 1000 kg trzęsie tak samo. Druga wada - kompletna cisza w aucie. Nie słychać silnika, cały czas jechałem na obrotomierz, żeby wiedzieć, kiedy zmienić bieg (pomaga trochę wyświetlacz
). Biturbo za to daje
i to nieźle. Przyjemne, plastikowe autko.

XJ 2,1 TD '93
zabudowy, kratki bezpieczeństwa, zderzaki, bagażniki...
zabudowy, kratki bezpieczeństwa, zderzaki, bagażniki...