Znika zatem definitywnie spadkobierca marek nie tylko Rover i MG, ale Austin, Morris, Triumph, Standard, Wolseley, Riley.... kawał historii motoryzacji i wiele pięknych samochodów....szkoda

Moderator: Marcin-Kraków
To się nazywało PHOENIX GROUP - i było konsorcjum finansowym, ale o ile pamiętam to działającym na rynku wierzytelności. Raczej nie supermarketowa sieć.czesław&jarząbek pisze:a rovera za kolejnego funta kupiła jakaś sieć supermarketów...no i mamy efekty...
Wiesz w dziedzinie gospodarki jestem skrajnym liberałem - ortodoksyjnym. Co dała w rzeczywistości Leylandowi? Pare lat więcej funkcjonowania ze słabym gospodarowaniem - kosztem psucia rynku. Moze od razu nie zwolnili załogi Leylanda, ale gdyby to nastąpiło - to ten kto by chciał, znalazłby tam pracę. Nie przekonasz mnie do nacjonalizacji - za niczu-tec pisze:Nie zaperzaj się mdeja....mdeja pisze: (...)Nacjonalizacja okazała się zbrodnią ......., gdyby nie nacjonalizacja British Leyland w 1975, firma zbankrutowałaby już wtedy - 30 lat temu
Wypalmy więc fajkę pokouzu-tec pisze:Takiego zamiaru wcale nie miałemmdeja pisze: Nie przekonasz mnie do nacjonalizacji - za nic![]()
mdeja pisze:Wypalmy więc fajkę pokouzu-tec pisze:Takiego zamiaru wcale nie miałemmdeja pisze: Nie przekonasz mnie do nacjonalizacji - za nic![]()
![]()
![]()
![]()
Ps - ciekawe co z Żeraniem będzie - przypomina mi chorego sztucznie podtrzymywanego kroplówką przy życiu
Nieważne kto i co będzie produkował byle by się to sprzedawało i zysk przynosiło bo szkoda ludzi i fabryki już tyle tyle sławnych firm z dużymi tradycjami i dużym potencjałem gospodarczym roz...li i posłali w niebytmdeja pisze:I Lanosy z Matizami będziemy mieli Made By AvtoZAZ??
W mojej firmie - jej założyciel niezmiernie mądry człowiek Roman Kluska nie pozwolił na istnienie związków. Od 1988r. istniejemy do dziś - z upadkami i wzlotami, ale w sposób naturalny a nie dzięki dotacjąleon zet pisze:Mała strataWładek pisze:leon zet pisze: Wystrzelać palantów![]()
To się nazywa nakłaniać do zabójstwa...(przwnicy mówią o tym uczenie: podżeganie). Dostaniesz ćwiarę, jeśli jakiś związkowiec samochodowy wyciągnie kopyta w najbliższym czasie.
Pracuję tu już 5 lat i jestem bardzo zadowolony. Nie zostaje w pracy po godzinach, pensję wypłacają zawsze na 30, mamy prywatną opiekę medyczną. Chwalić się nie chce - ale bronic dobrego imienia zakładu będe. To nie biedronka - tu od razu powiem że współczuję wszystkim pracownikom sieci sklepów wielkopowierzchniowych. Tam się po prostu nie szanuje człowieka. U nas pracownicy są traktowani po ludzku i tyle. Bez związków. Po prostu z jednej strony jest to zasługa ludzi jacy tworzą firmę, a z drugiej tego że jako firma giełdowa jesteśmy "wrażliwi" na ataki z zewnątrz mediów oraz organów kontroli państwowej.MOC pisze:taa.. a pracownicy sa jak niewolnicy....![]()
biedronak tez aka dobra a co sie tam dzieje, ochrona pracownikow musi byc tylko nie popadajmy w skrajnosci....
Powiedzmy tak - z TV jak wszyscy a ponadto część spraw znam z relacji prawników zatrudnionych w sklepach wielkopowierzchniowych. Sama Biedronka została przeze mnie użyta jako przykład sklepów i ich metod działania - przyjmowania na 2/3 etatu, zmuszania do pracy na 10 h itd.Jerry pisze: P.S.
Fakt, Biedronka jest przykladem sklepu wielkopowierzchniowego
Dobra - może nie są znane na zachodzie ale stosowane u nas. Biedronka miała kilka wpadek ostatnio nagłośnionych w mediach. Ja się na nią nie upieram ani nie nalatuje specjalnie. Po prostu podałem przykład dość znany. Akurat nie mam zbyt wiele czasu dla TV i jej nie oglądam. Natomiast codziennie czytam RZECZPOSPOLITĄ, która też opisała kilka przypadków które tu wzmiankujemy. Wątpię w bezpodstawność tych artykułów bo dziennikarstwo śledcze RZEPA ma na poziomie.Jerry pisze:Po pierwsze- TV klamie ( wiadomo o tym juz od dawna )
Po drugie - nie wrzucaj wszystkich do jednego wora
Po trzecie - Biedronka nie jest sklepem wielkopowierzchniowycm gdyz te maja wg. definicji powyzej 5000 m2.
Po czwarte - metody dzialania zaleza do ludzi ktorzy tam pracuja a tego typu pomysly o ktorych piszez na zachodzie sa nie znane, wniosek zatem wyciagnij sam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości