OPINIE NA TEMAT NOWEGO FORDA TRANSITA

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
biloowa

OPINIE NA TEMAT NOWEGO FORDA TRANSITA

Post autor: biloowa » sob gru 03, 2005 8:30 pm

Planujemy w firmie zakup Transita na bliźniakach skrzyniowego , jeździ ktoś takim autem ?? Jak to sie sprawuje?? Jak z serwisem , spalaniem , awaryjnością??
Mercedes 300 GE sprzedana , Vw iltis 2,0 ABK 115 PS :) , KIA SORENTO 2,5 crdi VGT

drrobi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: drrobi » sob gru 03, 2005 8:49 pm

rok jumbo 2,5D turbo 90KM.
Samochod niezly ale:
1. serwis....... nie znalazlem jeszcze gorszego (Aut. Plaz. w Warszawce) choc w fordzie polska powiedzieli ze to najlepszy serwis. Wiec nie zycze komus spot kania z troche gorszym serwisem :)3
2.Jakosc blach nadal do dupy --- tak jak w starych :)3
3. Niewatpliwie plusem jest niska cena zakupu :)2
4. prowadzi sie ten samochodzik b.dobrze -- jak osobowka :)2

Jesli palnujecie wykorzystywac auto przez ok.5 lat i zrobic nim do 500 tys. km. to jest to dobre roawiazanie. Przy załozeniu ze kierowca nie bedzie idiota, serwisowac bedziecie regularnie i nie przekroczycie dopuszczalnej ładownosći. 8)
Jesli cos powyzej kupcie cos innego moze Sprintera lub LT ale z tymi nic nigdy nie mailem wspolnego wec nie znam ich wad i zalet. ??
DISCO 300 TDI>>szkoda TDI
i szukamy cos 4x4

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » sob gru 03, 2005 10:00 pm

Jakiś czas temu w najbliższym mi mieście powiatowym widywałem nowego transita w całości oklejonego napisami "FORD TRANSIT - AWARYJNY GRAT". Nie wiem co było przyczyną tak drastycznej akcji reklamowej i czy jest to reguła czy wyjątek ale facet musiał być zdesperowany. A tak poważnie - szwagier mój kupil sobie takie cudo ze dwa miechy temu. Popytam w przyszłym tygodniu jak się z nim będę widział.

klucz13

Kontaktowanie:

Re: OPINIE NA TEMAT NOWEGO FORDA TRANSITA

Post autor: klucz13 » sob gru 03, 2005 10:10 pm

biloowa pisze:Planujemy w firmie zakup Transita na bliźniakach skrzyniowego , jeździ ktoś takim autem ?? Jak to sie sprawuje?? Jak z serwisem , spalaniem , awaryjnością??
W terenie wogle nie robi :)3
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

drrobi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: drrobi » sob gru 03, 2005 10:11 pm

Zapomniełem dopisac ze:
1 wzielismy klasyczny uklad napedowy --- na tyl 8)
2. prawie rok czekalismy na wymiane drzwi - przeoczyli w zamowieniu ze maja miec dostep do zapasu (wersja celna) - oparlo sie o ford polska :)1 i o Kancelarie adwokacka. :evil:

-- jak sie zastanowie to wcale gosciowi co okleil tak samochod sie nie dziwie. :)2
W zasadzie auta nienajgorsze ale nie w 100 % dopracowane, wiec moga potrzebowac na rozruchu serwisu (tzw. choroby wieku dzieciecego) i tu problem.
BO JAK WIADOMO DIABEŁ TKWI W SZEGÓŁACH. :evil:
i szukamy cos 4x4

Awatar użytkownika
biloowa

Post autor: biloowa » sob gru 03, 2005 11:09 pm

Powiem tak , u nas w firmie auta nie robią dużego przebiegu (auto służy do przewozu ekipy montażystów i okien na teren budowy itp. ) mamy l2 lubliny 3 od 2000 roku i jeden ma 88tys przebiegu i juz uszczelka pod głowicą padła drugi ma jeszcze mniej. Własnie z ojcem przyjelismy założenie ,że kupimy transita na bliźniaku ze wzmocnionym zawieszeniem z najmocniejszym silnikiem TDCi 137 koni i jak by co zawsze można mu dowalić przyczepe. Tylko zeby sie nie okazalo ,że to szmelc :evil: :evil: :evil:
Mercedes 300 GE sprzedana , Vw iltis 2,0 ABK 115 PS :) , KIA SORENTO 2,5 crdi VGT

drrobi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: drrobi » ndz gru 04, 2005 9:21 am

Zatem mechnicznie podoła, ale po 5 latach mozecimiec dziwne wrazenie ze blacha jest taaka sama ,jak w lublinie.
:evil:
i szukamy cos 4x4

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » ndz gru 04, 2005 10:16 am

no to zostańcie już przy lublinie.
serwis syfny
awaryjne tak jak lublin a może i więcej jak chcesz zamieszkać w serwisie forda to sobie go kupcie.
firma z którą prowadzi znajomy się skusiła na zmiane taboru na fordy zaczynając od mondeo a na tranzolach zkończyli przekleła je już dawno mondeo stoi pod płotem już obrasta mchem sprzęt jeszcze nie skończył dwóch lat a kierowcy znają chłopaków w serwisie jak nikt inny.
zmieniają teraz wszystko na VW i mówią że jest owiele lepiej choć ja bym wolał iść w jakąś japonie np.toyota dyna itp.

Awatar użytkownika
heniu w berecie

Re: OPINIE NA TEMAT NOWEGO FORDA TRANSITA

Post autor: heniu w berecie » ndz gru 04, 2005 1:55 pm

klucz13 pisze:
biloowa pisze:Planujemy w firmie zakup Transita na bliźniakach skrzyniowego , jeździ ktoś takim autem ?? Jak to sie sprawuje?? Jak z serwisem , spalaniem , awaryjnością??
W terenie wogle nie robi :)3
t4 tez :)21

Awatar użytkownika
JarekP4x4

Post autor: JarekP4x4 » ndz gru 04, 2005 2:43 pm

nie znam tematu awaryjnosci nowego transita, bo jezdzilem poprzednim molelem ostatnim starym tj2000 rok. Przez dwa lata zadnych problemow, usterek (nawet najmniejszych), prowadzi sie super, bardzo przyjemny samochod.
Servis niestety trzeba bylo znoscic na okresowych przegladach :-?

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » ndz gru 04, 2005 3:32 pm

ford gó.no wort :)3
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

Awatar użytkownika
+MaRciN+

Kontaktowanie:

Post autor: +MaRciN+ » ndz gru 04, 2005 3:42 pm

ja mam w strazy takiego.. nawet to jezdzi...ale praktycznie caly czas stoi wiec duzo na ten temat nie moge powiedziec :D
Jeep WK 4.7 v8

Awatar użytkownika
biloowa

Post autor: biloowa » ndz gru 04, 2005 5:05 pm

To jak nie polecacie Forda to co innego?? Samochód musi miec skrzynie powyżej 4 metrów miec okolo 130 koni , koła bliźniaki na tylnej osi i do 3,5 dmc. Są 4 auta spełniające te kryteria a mianowicie : Transit , Iveco Daily , Nissan Cabstar , Mitsubishi Fuso Canter. Na co obstawiacie??

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » ndz gru 04, 2005 5:10 pm

a ile to ma robic kilometrów i ile tam ładować chcecie ?? jak rozumiem ma byc nowe ??
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

Awatar użytkownika
biloowa

Post autor: biloowa » ndz gru 04, 2005 8:53 pm

Kilometrów 2o tys rocznie , no ma byc dmc do 3.5 tony ale zeby można było raz na ruski rok włożyc 2,5 tony i żeby smigał bez problemów.

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » ndz gru 04, 2005 8:55 pm

rtrwoga pisze:ford gó.no wort :)3
a fiat jego brat 8)

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » ndz gru 04, 2005 9:08 pm

ja żyje z tego że smigam autami dostawczymi raz kiedys szarpnalem nowe auto czy to mozna naswac samochodem :KIA CERES; przejechalo 200 tys i poszlo na szrot potem mialem od salonu i problemy z przegladami duze koszty przegladów oraz idiotyzm serwisu odrwiódł mnie od nastepnych nowych teraz mam mercedesy 308 te pocztowe czesto smigam przez człóchów :D i nie ma ztym zadnych problemów jesli masz robic tylko 20 tys rocznie to spokojnie wytrzyma ci iveco to bym polecil auto szybkie wygodne nawet po europie mozna tym polatac i dosc ekonomiczne a nawet i ten ford nie dostanie w kosc przy tych przebiegach o miskach nie wiem wiele bo to niezbyt populistyczne auto ale mitsu to mitsu tylko troche ponoc pali nabywaj iveco albo lekko przesmiganego mercedesa nawiasem mówiac jak tak malo przejedziecie to ja potem zapisuje sie w kolejke po wasze auta :wink:

Awatar użytkownika
biloowa

Post autor: biloowa » ndz gru 04, 2005 9:20 pm

No merce 308 są spoko ale mulaste jak jasna cholera , no to nowo nabywane auto napewno od czasu do czasu będzie miało wyjazd za granice. Swoją drogą moge Ci sprzedać Lublina 3 rocznik 2000 przebieg 88 tysiaków :P ale juz mu uszczelka pod głowicą strzeliła i trzeba bylo robić.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz gru 04, 2005 9:24 pm

merce 410 były zajebiste
na parabolach, blizniaki i motor jaki potem oklejony badziewną elektroniką wszedł w sprinterze

mitsu canter też jest niezłe. dawniej zajmowała się nimi sieć volvo trucks i jak im odbierali prawa do sprzedaży canterów to był lament że bez nich padną na ryj z głodu
#noichuj

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » ndz gru 04, 2005 9:28 pm

mulaste mulaste ale jechac idzie i zaladowac mozna 2000kg bez problema tuning resora i dziala super kolo solo ale 15 i dobra guma za lublina dzieki wole kia :D a mercedes to najlepszy smyk do roboty 308 poczta ma zalety niesamowite kabina w której zmajstrowalem spiocha troche maly ale spoko buda z laminatu zawieszenie starej dobrej kaczki webasto iautomatyczna skrtzynia o niesamowitej trwalosci 500 tys i nic

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » ndz gru 04, 2005 9:29 pm

ile pali ten canter w skrzyni czeslaw ??

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz gru 04, 2005 9:45 pm

15-18
#noichuj

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » ndz gru 04, 2005 10:59 pm

ups to niemało :cry: dlatego wole moje mulki mocy brak ale spoalanie na poziomie szokującum trasa przy predkosci do 90 10 liters jak ful napchany towrkiem na maxa z pracujacym agregatem chlodniczym 13,5 litra

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn gru 05, 2005 12:31 am

ale mitsu jest dużo większe-to już jest ciężarówka, nie dostawczak
#noichuj

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » pn gru 05, 2005 8:26 am

jak mawiają stare siofery IVECO NIE ZAJEDZIESZ DALEKO :)21

ja bym brał mitsu. :)2

a co do kijanek no to upalamy u mnie taką już 5 lat 100% przeładowania traktowane jest jako minimalny ładunek inaczej się tym nie opłaca wyjeżdzać a pilot teraz nabył takie trzy i też nie lamentuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”