maszyna do ekstremalnych warunków !!!

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
bernardo
Kontaktowanie:

maszyna do ekstremalnych warunków !!!

Post autor: bernardo » czw gru 21, 2006 6:15 pm

kasa jak za sj !!
http://www.allegro.pl/item151096903_zaw ... lsce_.html
i jak dlubniety - szok

troche maly :( jak dla mnie
MUTSY

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » czw gru 21, 2006 8:21 pm

Najbardziej podoba mi sie ten sportowy filtr K&N na silniku :)
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » czw gru 21, 2006 8:28 pm

kumpel przywiozl cos takiego z anglii zajefajna zabawka ale nie za taka kase :-?
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD

Awatar użytkownika
Doktor-Granat

Post autor: Doktor-Granat » czw gru 21, 2006 8:31 pm

Ostatnio oglądałem w sklepie modelarskim coś podobnego ale myślę że nie aż takie wypasione to było jak to z alleg... Generalnie zabawka za 2 tysie . Facet zamiast mi ją podać to rzucił mi samochodem przez ladę i autko spadło na ziemię. Kompletnie nic mu się nie stało a uśmiechnięty sprzedawca powiedział że to taka reklama. Zajebiste są takie modele. Łatwo się wkręcić a to drogie zabawki.
Nigdy nie mów Będę , bo Nie Będziesz. Zawsze mów Jestem! "GRANAT"

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » czw gru 21, 2006 10:00 pm

Strasznie mi sie podobaja takie zabawki.

Jednak troche mnie znajomy przyhamowal.
On kupil sobie scigacza , z buda subaru kosztowalogo to hmm plus minus 3 tysiee.
zapierdzielalo jak wsciekle, ciezko to bylo na kamerze nagrac.
Jednak stoi to teraz w szafie , bo bardzo szybko sie znudzilo ( trzeba by jezdzic na turnieje , tory , itp )

Awatar użytkownika
Patry

Post autor: Patry » czw gru 21, 2006 11:03 pm

Zapraszam na www.rcfan.spec.pl strona moja i kolegi, ja zajmuje się tym od około 9-ciu lat :wink:

Co do T-maxx'a owszem model fajny ale osobiście polecam HPI Savage najlepiej w wersji X SS super maszyna...
Według mnie cena troszkę przegięta ten model wart jest około 3000 tyś PLN...

Co do mojego sprzętu to mam tam silnik o mocy 3,89km wzmacniane półosie wzmacnianą skrzynie biegów i wzmacniane dyfry do tego aluminiowe amortyzatory dwutarczowy hamulec serwo 9 kg wciągu i jeszcze mase pierdół o których nie chce mi sie pisać albo zapomniałem ... :wink:

Apropo modeli torowych takowy też posiadam tylko że elektryczny po czasie faktycznie może sie znudzić dlatego bardziej polecam offroady

Modelom nie są obce skoko na 3m w góre i 5 w dal wytrzymują to spokojnie bez problemów... :wink:

Co do filtra K&N to największe badziewie jakie jest możliwe przepuszcza suf i jest nie do wyczyszczenia w przciwieństwie do dobrych gąbkowych dwuczęściowych

Najlepszą częścią są silniki... np. 4,3ccm moc 3,9km obroty 35000/min...
napędzane mieszanką eteru oleju rycynowego i nitrometanu :D super sprawa tylko żywotność jest mała około 15 litrów paliwa czyli można powiedzieć że jeden cały sezon :cry:

Pozdrawiam
Patry
Land Cruel J73 V8, HJ61 intercooler, HDJ100, FZJ80 superchargered, Corsa 1.2i :)21

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » czw gru 21, 2006 11:13 pm

fajna zabawka i niezle sie mozna w taka zabawe wkrecic ;) ale jednak dosc drogie sa te sprzety a za 3kzl to juz mozna sobie niezly komplet opon do syfa zmajstrowac :)2
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
skorek

Post autor: skorek » pt gru 22, 2006 12:08 am

marcinbest pisze:Ostatnio oglądałem w sklepie modelarskim coś podobnego ale myślę że nie aż takie wypasione to było jak to z alleg... Generalnie zabawka za 2 tysie . Facet zamiast mi ją podać to rzucił mi samochodem przez ladę i autko spadło na ziemię. Kompletnie nic mu się nie stało a uśmiechnięty sprzedawca powiedział że to taka reklama. Zajebiste są takie modele. Łatwo się wkręcić a to drogie zabawki.
kolesie zaczeli sie w to bawic, wcale nie jest to takie drogie. do 2 tys kupi sie juz fajna zabawke. frajda z jazdy jest ok.
troche mnie wkurzało ze wjezdzaja pod górki gdzie mój patrol stawał dęba,ale są z 200 razy lzejsze :lol:,
no i te skoki, salta itp, tego bym w aucie nie przeżył :wink: :lol:
off road jest jak chodzenie po bagnach, WCIĄGA.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”