Mitsubishi CARISMA kto sie zna?
Moderator: Marcin-Kraków
Mitsubishi CARISMA kto sie zna?
Witam.Przymieżam sie do zakupu osobówki bo jest mi potrzebna do dalszych tras i czy ktoś z kolegów miał może do czynienia z tym autem Mitsubishi CARISMA GDI lub 1800 benzyna roczniki 1996 1998 z góry dziękuje za opinie.
pytaj dokładniej o co Ci chodzi to może pomogę, Carisma 1,9 common rail, roczink 2000 przebieg 140tys, kilka niuansów znam 

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
Chodzi głównie o to czy te auta wytrzymają długo jazde około 2300 kilometrów miesięcznie dotyczy silnika ,zawieszenia i innych podzespołów,dotyczy to roczników 96 98 i czy lepiej disla czy benzyne bo ceny są naprawde przystepne z tego co widac w ogłoszeniach np allegro.Paszczak pisze:pytaj dokładniej o co Ci chodzi to może pomogę, Carisma 1,9 common rail, roczink 2000 przebieg 140tys, kilka niuansów znam
zawieszenie - słaby punkt to wachacze, oraz przy dużych przebiegach (czyli ok 100tys) przeguby,, obecnie wymienione zostały wszystkie wachacze i jest git
- zawieszenie jest sprężyste i dość miękkie, choć auto pewnie trzyma się drogi ja wole twardsze auta - np. octavia II, superb
silnik - common rail 115KM - bardzo cichy (w porównaniu do pompowtryskiwaczy vw - jak odpalam ocatvie II to mnie słychać, jak carisme udaje mi się niepostrzeżenie wyjechać
)
przy umiarkowanym używaniu prawego pedału bardzo oszczędny - obecnie ok 6,8l w mieście(wawa), w drodze z wawy nad morze, 2 osoby + bagaż + klima, prędkość w okoliacach 140-160km/h spalanie spadło zdecydowanie poniżej 6l
, silnik w miare dynamiczny , na trasie ok
Problemów nie było, choć zapala się kontrolka dot. właśnie silnika(ale wspaniały serwis twierdzi, że wszystko gra, fakt że pali się bardzi rzadko i krótko)
wnętrze- zależy kto co lubi, ogólnie 3, nie porywa, nie powoduje wymiotów
, kokpit dobrze spasowany, dzwięki świadczące o latach dochodzą z tylniej klapy (5d) oraz fotela kierowcy
minusem jest nie komfortowe wychodzenia z auta - siedzi się dość nisko
ogólnie- czasem zdarzają się usterki alternatora (słyszałem) oraz szyb elektrycznych (było), kiepskie światła przednie, podróż 4 osób nawet ok, bagażnik zadowalający, teraz coś się krzaczy lekko centralny zamek, dobra wydajna klima
pisz co chcesz wiedzieć więcej
- zawieszenie jest sprężyste i dość miękkie, choć auto pewnie trzyma się drogi ja wole twardsze auta - np. octavia II, superb
silnik - common rail 115KM - bardzo cichy (w porównaniu do pompowtryskiwaczy vw - jak odpalam ocatvie II to mnie słychać, jak carisme udaje mi się niepostrzeżenie wyjechać

przy umiarkowanym używaniu prawego pedału bardzo oszczędny - obecnie ok 6,8l w mieście(wawa), w drodze z wawy nad morze, 2 osoby + bagaż + klima, prędkość w okoliacach 140-160km/h spalanie spadło zdecydowanie poniżej 6l

Problemów nie było, choć zapala się kontrolka dot. właśnie silnika(ale wspaniały serwis twierdzi, że wszystko gra, fakt że pali się bardzi rzadko i krótko)
wnętrze- zależy kto co lubi, ogólnie 3, nie porywa, nie powoduje wymiotów

ogólnie- czasem zdarzają się usterki alternatora (słyszałem) oraz szyb elektrycznych (było), kiepskie światła przednie, podróż 4 osób nawet ok, bagażnik zadowalający, teraz coś się krzaczy lekko centralny zamek, dobra wydajna klima

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
Najważniejsze już chyba wiem ,dzięki za pomoc teraz namieżam pare cari i w wekend objazdówka mnie czeka ,pooglądam pare aut i może jakąś zakupie bo ceny naprawde przystępne,jeszze raz dzięki za pomocPaszczak pisze:zawieszenie - słaby punkt to wachacze, oraz przy dużych przebiegach (czyli ok 100tys) przeguby,, obecnie wymienione zostały wszystkie wachacze i jest git
silnik - common rail 115KM - bardzo cichy (w porównaniu do pompowtryskiwaczy vw - jak odpalam ocatvie II to mnie słychać, jak carisme udaje mi się niepostrzeżenie wyjechać)
przy umiarkowanym używaniu prawego pedału bardzo oszczędny - obecnie ok 6,8l w mieście(wawa), w drodze z wawy nad morze, 2 osoby + bagaż + klima, prędkość w okoliacach 140-160km/h spalanie spadło zdecydowanie poniżej 6l, silnik w miare dynamiczny , na trasie ok
wnętrze- zależy kto co lubi, ogólnie 3, nie porywa, nie powoduje wymiotów, kokpit dobrze spasowany, dzwięki świadczące o latach dochodzą z tylniej klapy (5d) oraz fotela kierowcy