Mitsubishi CARISMA kto sie zna?

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Pionio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Mitsubishi CARISMA kto sie zna?

Post autor: Pionio » ndz sty 07, 2007 6:05 pm

Witam.Przymieżam sie do zakupu osobówki bo jest mi potrzebna do dalszych tras i czy ktoś z kolegów miał może do czynienia z tym autem Mitsubishi CARISMA GDI lub 1800 benzyna roczniki 1996 1998 z góry dziękuje za opinie.

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » ndz sty 07, 2007 6:58 pm

podobno jest to volvo v40 z inna buda.
byl temat o volvo poszukaj. ``

Pionio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pionio » ndz sty 07, 2007 7:07 pm

Drako pisze:podobno jest to volvo v40 z inna buda.
byl temat o volvo poszukaj. ``
ups :oops: rzeczywiście jest temat dzięki :)2

Awatar użytkownika
Jarek_

Post autor: Jarek_ » ndz sty 07, 2007 9:29 pm

tylko uwazaj na skrzynie biegow, w modelu 1,8 jest firmy renault, :)3
bardzo awaryjny jest w tych skrzynia mechanizm roznicowy,
jak padnie to moze troche kosztowac :cry:

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » pn sty 08, 2007 4:01 pm

pytaj dokładniej o co Ci chodzi to może pomogę, Carisma 1,9 common rail, roczink 2000 przebieg 140tys, kilka niuansów znam :wink:
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Pionio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pionio » wt sty 09, 2007 12:02 am

Paszczak pisze:pytaj dokładniej o co Ci chodzi to może pomogę, Carisma 1,9 common rail, roczink 2000 przebieg 140tys, kilka niuansów znam :wink:
Chodzi głównie o to czy te auta wytrzymają długo jazde około 2300 kilometrów miesięcznie dotyczy silnika ,zawieszenia i innych podzespołów,dotyczy to roczników 96 98 i czy lepiej disla czy benzyne bo ceny są naprawde przystepne z tego co widac w ogłoszeniach np allegro.

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » wt sty 09, 2007 1:01 am

zawieszenie - słaby punkt to wachacze, oraz przy dużych przebiegach (czyli ok 100tys) przeguby,, obecnie wymienione zostały wszystkie wachacze i jest git
- zawieszenie jest sprężyste i dość miękkie, choć auto pewnie trzyma się drogi ja wole twardsze auta - np. octavia II, superb

silnik - common rail 115KM - bardzo cichy (w porównaniu do pompowtryskiwaczy vw - jak odpalam ocatvie II to mnie słychać, jak carisme udaje mi się niepostrzeżenie wyjechać :wink: )
przy umiarkowanym używaniu prawego pedału bardzo oszczędny - obecnie ok 6,8l w mieście(wawa), w drodze z wawy nad morze, 2 osoby + bagaż + klima, prędkość w okoliacach 140-160km/h spalanie spadło zdecydowanie poniżej 6l :) , silnik w miare dynamiczny , na trasie ok
Problemów nie było, choć zapala się kontrolka dot. właśnie silnika(ale wspaniały serwis twierdzi, że wszystko gra, fakt że pali się bardzi rzadko i krótko)
wnętrze- zależy kto co lubi, ogólnie 3, nie porywa, nie powoduje wymiotów :)21 , kokpit dobrze spasowany, dzwięki świadczące o latach dochodzą z tylniej klapy (5d) oraz fotela kierowcy
minusem jest nie komfortowe wychodzenia z auta - siedzi się dość nisko

ogólnie- czasem zdarzają się usterki alternatora (słyszałem) oraz szyb elektrycznych (było), kiepskie światła przednie, podróż 4 osób nawet ok, bagażnik zadowalający, teraz coś się krzaczy lekko centralny zamek, dobra wydajna klima

pisz co chcesz wiedzieć więcej :)2
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Pionio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pionio » wt sty 09, 2007 10:33 pm

Paszczak pisze:zawieszenie - słaby punkt to wachacze, oraz przy dużych przebiegach (czyli ok 100tys) przeguby,, obecnie wymienione zostały wszystkie wachacze i jest git
- zawieszenie jest sprężyste i dość miękkie, choć auto pewnie trzyma się drogi ja wole twardsze auta - np. octavia II, superb

silnik - common rail 115KM - bardzo cichy (w porównaniu do pompowtryskiwaczy vw - jak odpalam ocatvie II to mnie słychać, jak carisme udaje mi się niepostrzeżenie wyjechać :wink: )
przy umiarkowanym używaniu prawego pedału bardzo oszczędny - obecnie ok 6,8l w mieście(wawa), w drodze z wawy nad morze, 2 osoby + bagaż + klima, prędkość w okoliacach 140-160km/h spalanie spadło zdecydowanie poniżej 6l :) , silnik w miare dynamiczny , na trasie ok
Problemów nie było, choć zapala się kontrolka dot. właśnie silnika(ale wspaniały serwis twierdzi, że wszystko gra, fakt że pali się bardzi rzadko i krótko)
wnętrze- zależy kto co lubi, ogólnie 3, nie porywa, nie powoduje wymiotów :)21 , kokpit dobrze spasowany, dzwięki świadczące o latach dochodzą z tylniej klapy (5d) oraz fotela kierowcy
minusem jest nie komfortowe wychodzenia z auta - siedzi się dość nisko

ogólnie- czasem zdarzają się usterki alternatora (słyszałem) oraz szyb elektrycznych (było), kiepskie światła przednie, podróż 4 osób nawet ok, bagażnik zadowalający, teraz coś się krzaczy lekko centralny zamek, dobra wydajna klima

pisz co chcesz wiedzieć więcej :)2
Najważniejsze już chyba wiem ,dzięki za pomoc teraz namieżam pare cari i w wekend objazdówka mnie czeka ,pooglądam pare aut i może jakąś zakupie bo ceny naprawde przystępne,jeszze raz dzięki za pomoc :)2

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » śr sty 10, 2007 11:32 am

daj znać po powrocie, zobaczymy jak wygląda rynek wtórny :)
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Pionio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pionio » śr sty 10, 2007 1:10 pm

Paszczak pisze:daj znać po powrocie, zobaczymy jak wygląda rynek wtórny :)
oki :)2

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » czw sty 25, 2007 1:18 am

i co dalej szukasz? :wink:
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Pionio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pionio » czw sty 25, 2007 7:00 am

Paszczak pisze:i co dalej szukasz? :wink:
:D Cari odpadła ,postawiłem na audi b4 1.9 ,r.94 majzelek w kombiku,no bo mi się musi wózek zmieścić .(z tym przyrostem naturalnym to mieli w tv racje :roll: )

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » sob sty 27, 2007 11:29 pm

z dwojga złego :wink: to bym chyba carisme wybrał :)
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”