VLAP - HAMULCE TARCZOWE
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
VLAP - HAMULCE TARCZOWE
WITAM WSZYSTKICH
WSZEDŁEM W POSIADANIE AUTKA NA BAZIE VOLVO LAPLANDERA
SILNIK 4,2 TD Z TOYOTY.
MOŻE KTOŚ MOTAŁ DO TYCH MOSTÓW TARCZÓWKI JAK
TAK TO PROSIŁBYM O OPIS (JAKIEŚ ZDJĘCIE?)
WSZEDŁEM W POSIADANIE AUTKA NA BAZIE VOLVO LAPLANDERA
SILNIK 4,2 TD Z TOYOTY.
MOŻE KTOŚ MOTAŁ DO TYCH MOSTÓW TARCZÓWKI JAK
TAK TO PROSIŁBYM O OPIS (JAKIEŚ ZDJĘCIE?)
kupiles to auto ? http://www.rajdy4x4.pl/ciekawostki/flinstone/
pogadaj z Adamem http://www.rajdy4x4.pl/forum/profile.ph ... ofile&u=57
Zrobili u siebie tarczowki , ktore swietnie dzialaja.
pogadaj z Adamem http://www.rajdy4x4.pl/forum/profile.ph ... ofile&u=57
Zrobili u siebie tarczowki , ktore swietnie dzialaja.
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
AKURAT FELGI SĄ OKI. MAM 2 KPL 15'' I 16''Drako pisze:Darek ma Ap racing ( takie jak w N-klasach czy innych plaskich rajdowkach)
Rozwiazanie marka mnie bardziej przekonuje( zreszta jest chyba tansze....troche ale tansze ), bo uwalnia od tych lamplanderowskich felg.
15'' POSZEŻONE. SZKOKDA BY ICH BYŁO
podobno za ta przerobke Szwarc wybecalowal cos kolo 12tys PLNMag69 pisze:Hamulce tarczowe widziałem u Darka Luberdy i Marka Szwarca
Darek zaciski Brembo (8 szt),tarcze specjalnie odlewane
Marek zaciski Brembo, tarcze MB Sprinter i specjalny adapter

podkreslam slowo "podobno" bo dostalem te informacje z 3 reki a nie lubie plot roznosic

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
-
- jestem tu nowy...
troche mniej ale tez 5 cyferek ( z pierwszej ręki )Bart03 pisze:
podobno za ta przerobke Szwarc wybecalowal cos kolo 12tys PLN![]()
podkreslam slowo "podobno" bo dostalem te informacje z 3 reki a nie lubie plot roznosic
ale Darek 25kzł ( tez z pierwszej ręki )
(obaj nie robili tego sami, były zlecenia )

LJ 70
Tak naprawde to jest wiele sposob aby przerobic te mosty na hamulce tarczowe. Tyle ile ich wykonawców. Dla tych, dla których było priorytetem zachowanie oryginalnego ET felgi i jej rozmiaru najlepszym i do tej pory jedynym było rozwiazanie Darka Luberdy. Natomiast jeżeli nie stanowi Ci szerokość felgi, jej et oraz jej oryginalnosć - mozesz tam sobie wsadzic co tylko wymyslisz 

Nie kupujcie aut budowanych na nizinach bo w górach nie robią ...
kolego mily wyłącz że tego kapslokaszybki lopez pisze:O TEJ KWOCIE JUŻ SŁYSZAŁEM ALE JAK SIE MA WŁASNY WARSZTAT
TO LICZY SIĘ TO INACZEJ.
CO DO 44'' TO JUŻ NIE AKTUALNE. TERAZ 37 I STYKA
A CO DO OGLĄDANIA NA ŻYWO TO TAK REALNIE TO CHYBA MUFLON

Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę
Tylko że oryginalne felgi lekkie nie są, ale most wychodzi węższy o jakies ~15 cm, co nie jest tragedią i powoduje stabilniejsze prowadzenie w zakrętach i na trawersach.4x4free pisze:Tak naprawde to jest wiele sposob aby przerobic te mosty na hamulce tarczowe. Tyle ile ich wykonawców. Dla tych, dla których było priorytetem zachowanie oryginalnego ET felgi i jej rozmiaru najlepszym i do tej pory jedynym było rozwiazanie Darka Luberdy. Natomiast jeżeli nie stanowi Ci szerokość felgi, jej et oraz jej oryginalnosć - mozesz tam sobie wsadzic co tylko wymyslisz
@szybki lopez - co do ceny całości i własnego warsztatu. Zacisków sam nie wyprodukujesz, klocków i tarcz też raczej nie. Felgi też trzeba kupić. Robocizna to ok 2 tys więc z całej ceny i tak zrobi się ~8-9 tyś.
Powiem szczerze. Raczej nikt Ci nie powie dokładnie jak to zrobić i z czego. Trochę trzeba było pomyśleć i zainwestować aby to zrobić a Ty życzysz sobie aby Ci tę wiedzę na tacy podać. Może jeszcze rysunki techniczne zamieścić ?saymon198 pisze:Witam
Jeżeli mogli byście napisać coś więcej i dokładniej jak przerobić te mosty na tarcze był bym wdzięczny.
Pozdrawiam

ah te polskie gierki forumowe, "wiem, ale nie powiem...".
Hamulce tarczowe do volvo c303 do kupienia tutaj z 700 funtów. http://www.straightforwardsupplies.co.u ... rsion.html
700 funtów za tarcze. Zaciski i klocki możesz dać inne.
Jak masz firmę to transport, pobyt i koszt zakupu w koszty, VAT odliczasz. 15" felgi Toyoty dają ci trochę więcej opcji z oponami. Najlepiej stalowe 15, a ta sama firma sprzedaje beadlocki za 180 fuuntów, które dodatkowo poszerzają felgę o 2 cale. Do tego opony PitBull 37x13.5x15 za 170 funtów z tej samej firmy i masz zestaw nie do pokonania. Oczywiście możesz dłubać u pana Kazia, wtedy faktycznie 25 tys. będzie za mało, a efekt niepewny. A tak możesz zabrać żonę/dziewczynę do Anglii.
Jak masz firmę to transport, pobyt i koszt zakupu w koszty, VAT odliczasz. 15" felgi Toyoty dają ci trochę więcej opcji z oponami. Najlepiej stalowe 15, a ta sama firma sprzedaje beadlocki za 180 fuuntów, które dodatkowo poszerzają felgę o 2 cale. Do tego opony PitBull 37x13.5x15 za 170 funtów z tej samej firmy i masz zestaw nie do pokonania. Oczywiście możesz dłubać u pana Kazia, wtedy faktycznie 25 tys. będzie za mało, a efekt niepewny. A tak możesz zabrać żonę/dziewczynę do Anglii.