Zaraziłem go chyba troszkę

Czy mogłem chłopakowi odmówić ? No nie ...BŁAŻEJ pisze:Jak tak czytam forum 4x4 to tak naprawdę z nielicznymi wyjątkami młodych i laików psują jak psów, a już z pytaniem co kupić to zapomnij o sensownej odpowiedzi...
Ja naprawdę szukałem tam sporo - a znasz mnie - wiesz, że wnikliwy jestem.
Ale nie znalazłem odpowiedzi dla siebie...
Ty jesteś tam zalogowany, jesteś nieco obyty... Może gdybyś zadał to pytanie w imieniu "kolegi" nie zrugali by Cię od razu?
Jak nie to nie... to tylko pomysł....
A moje pytanie co kupić wygląda mniej więcej tak:
1. Auto nie ma służyć do codziennej pracy i transportu, ale i taka funkcje pewnie nie raz przyjdzie mu wykonywać - a więc założenie do poruszania się po czarnym musi być - powiedzmy z raz w tygodniu do pracy + jakieś okazjonalne trasy, bo nawet przy założeniu jeżdżenia na off-road będzie tam na pewno jeździł na kołach. Ale ogólnie to drugi samochód w rodzinie, więć wskazanie pod codzienne cechy użytkowe nie jest priorytetem
2. Auto jest dla człowieka raczej na bakier z mechaniką - nie mówię, że nie poradzę sobie w ten czy inny sposób z naprawami, ale na pewno pojazd typu "dla majsterkowicza" odpada (np. GAZ69 itp.)
3. Na początek auto ma służyć do wyjazdów za miasto - weekendowe wyjazdy na działkę za miasto - przez las i na miejscu wypady w podobny teren. Las, ale nie przeprawy. Chodzi o otrzaskanie się ze sprzętem i stylem jazdy i czerpanie z przyjemności jazdy po bezdrożach a nie z satysfakcji z pokonania bagna. Czyli na pewno oponki AT o nieco większym od standardowego wymiarze, ale bez szaleństw.
4. Mimo, że na tym aucie mam tylko zacząć przygodę z autami terenowymi fajnie by było, gdyby to było auto, które w przeszłości w przypadku pozytywnych zapatrywań na off-road mógłbym nieco zmotać - przy czym przez zmotanie rozumiem lekki lift, orurowanie - ogólnie na pewno nie chce auta do przygotowań w pucharze polski. Spokojne imprezy przeprawowo-turystyczne, do tego w wyczynie, a nie w extremum i to bez ciśnienia na konieczność zdobycia wszystkich pieczątek na pewno zaspokoją moje ambicje. OFF-ROAD rozumiem jako pewna formę spędzania wolnego czasu, integrację z ludźmi, zabawę - nie zamierzam tego traktować jako sport.
5 No i na koniec finanse - do 20.000... na początek. Ale taka optymalna sumka to ok. 17000 - resztę liczę na niezbędne zmiany/wymiany/regulacje po zakupie....dlatego wolę poduszkę finansową. Aha - auto dla osoby ok 1,85m wzrostu (taki niby szczegół, ale...)
=== No i co powiesz Norbi? Zniszczą mnie z takim pytaniem co?
A Ciebie może nie...![]()
Dobra - nie przynudzam - napisz co myślisz i tyle. Na pewno się nie obrażę.
Aha- Twoje zdanie - tudzież Marka czy innych osób, którym możesz je zadać bez pośrednictwa forum a mających coś do powiedzenia w tym temacie chętnie poznam
Moje zdanie na ten temat zna, ale prosi - jak widać - o pomoc

Napiszcie kilka słów od siebie - ale takich z głębi serca płynących.
Ps. Że G jest najlepsza - to już wie