Subaru Legacy - warto
Moderator: Marcin-Kraków
Subaru Legacy - warto
Rocznik 1993, silnik 2.0, automat, gaz sekwencyjny... Cena 1,5 kPLN plus wymiana eksploatacyjna (filtry i inne takie) plus jakaś naprawa skrzyni biegów (podobno około 500 PLN().. W sumie około 3 kPLN. Czy warto? Ma to być autko rodzinne, którym od czasu do czasu po lekkich wertepach trzeba będzie sie przejechać..
Jest niby forum Subaru, ale nie chciałbym sie specjalnie rejestrować, by tylko jedną informacje uzyskać. Może ktoś z Was mi pomoże. Czy warto, może ktoś ma takie autko i coś powie/napisze na jego temat
Jest niby forum Subaru, ale nie chciałbym sie specjalnie rejestrować, by tylko jedną informacje uzyskać. Może ktoś z Was mi pomoże. Czy warto, może ktoś ma takie autko i coś powie/napisze na jego temat
pojechać do swojego mechanika, chyba że się znasz, sprawdzić napędy itp. mechanik będzie wiedział gdzie zaglądnąc, z częściami pewnie problemu nie ma, zawsze można dawcę z GB przywieźć
subaru to subaru i chyba warto jak w dobrym stanie
subaru to subaru i chyba warto jak w dobrym stanie
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Re: Subaru Legacy - warto
ale ze rodzinne w sensie,ze rodzinnie bedziecie je naprawiac?argrabi pisze:Rocznik 1993, ...........Ma to być autko rodzinne,
czy jak?
bo do jazdy, takiego klamota...

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Troche sie tego obawiam. Sprzedający jest znajomym znajomego. Więc to az taki anonim nie jest.. Ze wstępnych info chodzi chyba o wymianę jakiegoś łożyska, bo któryś tam bieg (chyba 4) nie wchodzi....Albert_N pisze:ciekawe, co sprzedajacy okreslil jako " jakas naprawe skrzyni biegow ". To moze byc mina, kolego
Cena tez daje do myslenia, bo zajrzałem na Trader.pl, tam auta z tego rocznika są po 8 tysi...
Niby auto przyopadło do gustu, ale że kompletnie nie znam Subaru, więc stąd moja prosba..
PS. Podobno jest to wersja na rynek USA...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
dobre subaru z tego rocznika można brać i cieszyć się bezawaryjną jazdą
Gorzej, że w tym konkretnym już zjechana skrzynia, a skośni dość równomiernie założyli wytrzymałość wszystkich podzespołów. Zrobisz skrzynię - padnie motor. Zrobisz motor, padnie przeniesienie napędu.
po prostu wyeksploatowane auto
Gorzej, że w tym konkretnym już zjechana skrzynia, a skośni dość równomiernie założyli wytrzymałość wszystkich podzespołów. Zrobisz skrzynię - padnie motor. Zrobisz motor, padnie przeniesienie napędu.
po prostu wyeksploatowane auto
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
-
-
Nie istnieje temat naprawy skrzyni w Subaru za 500zł. Spytaj w dowolnym warsztacie, ile wezmą za wyjęcie takiej skrzyni! 500 to może kosztować jeden tryb. Ale po otwarciu okaże się, że nie ma pięciu kółek, łożysk, uszczelniaczy, a reszta jest tak wyrobiona że nie warto na śmieciach składać.
W tym roczniku dojdzie ci raczej zawieszenie (przód 2 - 3 tys, tył 3-4) Pasek, uszczelnienie przodu silnika, taki tłoczek od napinacza, bo od trzech zmian rozrządu nikt go nie robił i całe te drobne poprawki wyniosą ci ok 8 tys.
Jeśli się nie przejmiesz zgnitymi miejscami, w których był robiony po dachu
Piszę to jako miłośnik marki i facio, który miał taki samochód. Ale musisz pamiętać, że w tych rocznikach z "legendarnej niezawodności" tej marki zostało już tylko słowo "legendarnej". Subaru rzadko jeżdżą dziadki w kapeluszach, wiec samochody się zużywają.
W tym roczniku dojdzie ci raczej zawieszenie (przód 2 - 3 tys, tył 3-4) Pasek, uszczelnienie przodu silnika, taki tłoczek od napinacza, bo od trzech zmian rozrządu nikt go nie robił i całe te drobne poprawki wyniosą ci ok 8 tys.
Jeśli się nie przejmiesz zgnitymi miejscami, w których był robiony po dachu

Piszę to jako miłośnik marki i facio, który miał taki samochód. Ale musisz pamiętać, że w tych rocznikach z "legendarnej niezawodności" tej marki zostało już tylko słowo "legendarnej". Subaru rzadko jeżdżą dziadki w kapeluszach, wiec samochody się zużywają.
-
-
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
My tu gadu gadu, a auto w międzyczasie zmieniło właściciela. I dobrze, bo miałem dość mocno mieszane uczucia po tutejszych wypowiedziach.. Że ryzyko duże, a z drugiej strony cena atrakcyjna.. A tak ból z głowy..
I poszukiwania od nowa czas zacząć..
Jeszcze raz serdecznie wszystkim dziękuję...
I myślę, ze z tego tytułu będę miał okazje jeszcze nie raz się zwrócic o pomoc...
I poszukiwania od nowa czas zacząć..
Jeszcze raz serdecznie wszystkim dziękuję...
I myślę, ze z tego tytułu będę miał okazje jeszcze nie raz się zwrócic o pomoc...