benzyna w dieslu

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Wiechu

benzyna w dieslu

Post autor: Wiechu » wt sie 05, 2008 10:03 pm

5 cylindrowe 2.5 tdi vw.
Na rezerwie, zalane pod korek pb98. Na bogato. :)21
Zdechł oczywiście za chwilę. K........wa.

Spuszczona całość z baku ( zostało +/- 3-4 litry ), wlane 20L ON.
Nie gada. Coś tam próbuje łapać, kopci na siwo, ale nie załapuje.
Długo kręcony.

Raz już tak zdarzyło się modelce, ale wtedy zaskoczył dość szybko, po podobnej operacji.

Ma ktoś jakieś pomysły co mu jeszcze zrobić ?
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt sie 05, 2008 10:17 pm

Poodkrecaj przewody z wtryskiwaczy i wypluj to swinstwo pilujac ze tdwie minuty. Dodaj troche mixolu, ze 200g i bedzie git :)2
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt sie 05, 2008 10:21 pm

karwa...
już śmierdział rozrusznik... :-?

dzięki, pokombinuje jak mówisz.
Niektóre diesle z kompem, potrafią się zablokować. Pytanie, czy nie ma tego systemu w nim...
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
kw99

Post autor: kw99 » śr sie 06, 2008 4:54 am

Dolej gnojówki do pełna prędzej przełknie 8)
PATROL lift 10" + simex 35" SWAP JEEP 5,2 V8 :)21

Awatar użytkownika
Maximus1313

Kontaktowanie:

Post autor: Maximus1313 » śr sie 06, 2008 6:17 am

Komp na pewno nie ma nic do paliwa.
Ściągnij przewód paliwowy za filtrem i spuść lekko 2 litry .
Potem poluzuj przewody od pompy na wtryskiwaczach i pochechłaj troche.

macmal2
Kontaktowanie:

Post autor: macmal2 » ndz wrz 21, 2008 8:22 pm

Maximus1313 pisze:Komp na pewno nie ma nic do paliwa.
a ma, ma.
moja mżonka też zalała TDI do pełna bezołowiem i autko po przejechaniu parę metrów taktownie zgasło.
oczywiście odbyło się parę prób odpalenia zanim poprosiłem w/w w ramach konsultacji telefonicznych o sprawdzenie odpowiednich pozycji na fakturze.
po rozebraniu i wychszczeniu baku oraz wymianie filtra paliwa, który został zalany przed uruchomieniem ropą zapalił bez problemu. na kompie w ASO zero błędów,chodzi jak burza,przejechał już ood tego momentu ze 30kkm, więc temat uznaję za zamknięty.

a astra kolegi potraktowana benzynką już do siebie nie doszła,a i pmpa nowa i wtryski czyszczone ,itp,itd.

dlatego mniemam,iż musi być jakiś siakiś procesorek,który uzaje czy coś się do jedzenia nadaje czy nie.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » ndz wrz 21, 2008 8:24 pm

macmal2 pisze:
a ma, ma.
moja mżonka też zalała TDI do pełna bezołowiem i autko po przejechaniu parę metrów taktownie zgasło.
oczywiście odbyło się parę prób odpalenia zanim poprosiłem w/w w ramach konsultacji telefonicznych o sprawdzenie odpowiednich pozycji na fakturze.
po rozebraniu i wychszczeniu baku oraz wymianie filtra paliwa, który został zalany przed uruchomieniem ropą zapalił bez problemu. na kompie w ASO zero błędów,chodzi jak burza,przejechał już ood tego momentu ze 30kkm, więc temat uznaję za zamknięty.

a astra kolegi potraktowana benzynką już do siebie nie doszła,a i pmpa nowa i wtryski czyszczone ,itp,itd.

dlatego mniemam,iż musi być jakiś siakiś procesorek,który uzaje czy coś się do jedzenia nadaje czy nie.

Mozesz rozwinąć co masz na mysli ??

:o
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
sbb

Re: benzyna w dieslu

Post autor: sbb » ndz wrz 21, 2008 8:28 pm

Wiechu pisze:Ma ktoś jakieś pomysły co mu jeszcze zrobić ?
trzymać Go z daleka od niej
:)
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony :)

macmal2
Kontaktowanie:

Post autor: macmal2 » ndz wrz 21, 2008 10:15 pm

gri74 pisze:
macmal2 pisze:
a ma, ma.

Mozesz rozwinąć co masz na mysli ??

:o
ano tylko tyle,że mówił mi gość z tych co się znają na silnikach,że te nowsze dieselki są mądrzejsze od starszawych i tą okoliczność właśnie moje przynudzanie było.
wywnioskowałem z jego opowieści,że jest tam taki jakby czujnik/procesor/nie wiem kuźwa co/ co bada czy zupa dobra jest.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było

Awatar użytkownika
jjg-jarek

Re: benzyna w dieslu

Post autor: jjg-jarek » ndz mar 14, 2010 9:00 am

i co komputer wyjarzył ze to benzyna???bzdura!!! zdjąć i wyrzucić filtr paliwa - 60 zl zalać ropa nowy i odpalić...można jak jest dostęp łatwy wykręcić świece żarowe i po kręcić nim ze 3...5 minut Na pewno zapali

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”