montero pisze:...ech lipa panie

eh lipa, ale dla porównania

nie żebym krytykował stan twojego (byłego?) auta ale dla porównania
golf rocznik 94 przebieg 450 tysi (tela jest pi razy drzwi na liczniku) nie ma luzów na drążkach ani na wahaczach (jeden whacz wymieniony zaraz po kupnie auta) tuleje wahacza wymieniane co 50-60 tysi (raz na rok) amory zachs ( takie były w orginale i takie zostaly) ostatnio zmieniane 80 tysiecy temu 70% skutecznosci wszystkie (różnica była 2% miedzy nimi) sprężyny wymieniane razem z amorami (siakieś szwedzkie w cętki, pono dobre 70 zeta sztuka) nic sie nie buja auto jeździ bez problemowo ładnie wchodzi w zakręty dobrze się prowadzi, wymieniana jest właśnie lewa zwronica, łożyska piast raz do roku (przy okazji tarcz, i tak już szumią) pół roku temu wymieniona uszczelka pod głowicą (250 tysi na gazie robi swoje) i alternator (był jakiś bosh nierozbieralny), rozrząd troszke przewalony wymieniany co 80 tysi

filtry olej i takie według potrzeb

(ostatnio urwał się napinacz paska alternatora zrobione za 30 zeta), linka sprzęgła urwała się przy przebiegu 380 tysięcy (nowa koło 90 zeta) , od momentu kiedy kupiłem auto na mocno rozpędzonej skrzyni zgrzyta synchronizaror 2 biegu (zgrzyta ponad 250 tysi) silnik bierze troszke oleju (jak każda stara jednostka, mieści się jeszcze w dopuszczeniach fabrycznych) i troszke płynu chłodniczego ( poci się chłodnica w 1 miejscu), samochód robi 50-60 tysięcy rocznie i eksploatowany jest non stop jeszcze sie nie zdażyło żebym nie dojechał do domu
nigdy nie miałem problemu z przeglądem, autko mieści się w klasie euro 3 na benzynie a euro 4 na gazie
auto kupiłem od niemca (koło 40) po skasowaniu lewego przodu (wahacz, nadkole, lampa) wyposarzenie jak na tamte lata bardzo bogate (4 poduszki, absy, asry, srery, blokada, podgrzewane fotele, klima, przysznica tylko nie ma

) piękny nie jest (jak kazdy golf 3) ale niezawodny
nie żebym piał nad wspaniałością VW pewnie jakby to była tojota też by tyle przejechała

kwestja tylko w jakim stanie kupujesz auto i jak je utrzymujesz

takie moje zdanie