Peugeot Partner 2,0 HDI
Moderator: Marcin-Kraków
-
Peugeot Partner 2,0 HDI
Jaka jest wytrzymałość i awaryjność tych silników. Czy przebieg 200 000 km to dużo na ten motur? Ile wynosi realne spalanie.
Dyskoteka cysta.
Re: Peugeot Partner 2,0 HDI
jesli to realny przebieg to jeszcze sporo przed nim. Zakladam, ze był należycie serwisowany. Poza upierdliwością tylnej belki - całkiem ok
chudy,
realnie, spala po mieście do 7L. Nie nabity na maxa towarem.
Przed 200tyś, wysypują się czasami pompy w baku. Wydatek rzędu kilku stów. Zdarza się też przepływka. Poza tym ok, dość czuły na szajsowate paliwo.
Jak nie zależy Ci na osiągach, a wolisz spokój, polecam Ci zwykły 1.9d. 71 kucy. Nie jest rakietą, ale całkiem żwawo napędza te auta.
Pali od 5,5 do 7 i generalnie nie sprawia nie problemów.
belki nie opłaca się robić. Używkę z gwarancją, kupuje się za 6-7 stów. Przekładka w 4 godziny i odjazd.
Mam już czwarte auto z tej rodziny.
realnie, spala po mieście do 7L. Nie nabity na maxa towarem.
Przed 200tyś, wysypują się czasami pompy w baku. Wydatek rzędu kilku stów. Zdarza się też przepływka. Poza tym ok, dość czuły na szajsowate paliwo.
Jak nie zależy Ci na osiągach, a wolisz spokój, polecam Ci zwykły 1.9d. 71 kucy. Nie jest rakietą, ale całkiem żwawo napędza te auta.
Pali od 5,5 do 7 i generalnie nie sprawia nie problemów.

belki nie opłaca się robić. Używkę z gwarancją, kupuje się za 6-7 stów. Przekładka w 4 godziny i odjazd.
Mam już czwarte auto z tej rodziny.

łoś też człowiek
Jesli chodzi o 2,0 HDI to kolega ma w 307. Przebieg coś koło 350 tysięcy. I nadal jeździ zwawo i bezawaryjnie. Nie wiem jak w partnerze ten silnik jest wyżyłowany, ale myśle, że "będzie pan zadowolony" 

Uaz and GR Y61
Za te geldy to wyremontujesz swoją na dobrych częściach i to w 1,5 godziny w wyspecjalizowanej firmie. Oczywiście z FV i gwarancjąWiechu pisze:

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
-
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
zauwaz że Wiesław mieszka prawie w Stolycy a tam cene deko insze niz gdzie indziejBalu-Balu pisze:Za te geldy to wyremontujesz swoją na dobrych częściach i to w 1,5 godziny w wyspecjalizowanej firmie. Oczywiście z FV i gwarancjąWiechu pisze:
![]()

Czwarte serce 

Aaaaaaaaa, stolyca.gebels pisze:zauwaz że Wiesław mieszka prawie w Stolycy a tam cene deko insze niz gdzie indziejBalu-Balu pisze:Za te geldy to wyremontujesz swoją na dobrych częściach i to w 1,5 godziny w wyspecjalizowanej firmie. Oczywiście z FV i gwarancjąWiechu pisze:
![]()

Chyba nie masz pojęcia o czym mówisz.
Samo wybicie czopów potrafi nieco więcej niż 1.5 godziny zająć.
Najtańsze łożyska i dwa czopy, to wydatek rzędu 350-400zł brutto. I są to elementy na góra 40tyś km.
W całej polsce "goła" belka po remoncie kosztuje od 600 do 1000zł.

Najtańsze łożyska i dwa czopy, to wydatek rzędu 350-400zł brutto. I są to elementy na góra 40tyś km.

łoś też człowiek
Diesel ?chudzielec pisze:Dzięki za info, a jak ma się silnik 1,6 90 km?
90km to jeszcze ma szanse być bez FAP. Ogólnie inna epoka. Bardzo "elektroniczny"
łoś też człowiek
Mam taki w 407. Ale coś koło 110 KM.chudzielec pisze:a jak ma się silnik 1,6 90 km?
Porażka

Więcej nie ma się co rozpisywać...
Uaz and GR Y61
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
ja mam nowego partnera z 1,6hdi 90 Hp - i naprawdę polecam ładnie ciągnie od dolnych obrotówi lekko leci 160
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
trawers pisze:Mam taki w 407. Ale coś koło 110 KM.chudzielec pisze:a jak ma się silnik 1,6 90 km?
Porażka![]()
problem w tym że te 110 mają turbine ze zmienną geometrią i dlatego są Feee
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Wiechu pisze:Chyba nie masz pojęcia o czym mówisz.
![]()
![]()
Nie przesadzaj. Siedzę we francuzach już parę lat i wiem co piszę. Poza warszawą też świat istnieje i to nie najgorszy. Piszę o firmie z kujawsko-pomorskiego, jutro podam namiary.
Czopy się nie wybija tylko wyciska no chyba, ze wybija wtedy tyle czasu co piszesz.

Proszę Cię uprzejmie. To jest firma z tego regionu, która UMIE to zrobić:
http://www.peugeot-citroen.com/uslugi/
sprawdź sobie cenę tej zabawy u nich.
Owszem, tam też jest info, że trwa to 1,5 godziny, ale na aucie. Dolicz czas dojazdu tu i z powrotem + tzw. nieprzewidziane problemy które zawsze wychodzą w trakcie.
Gdy zbierzesz to w całość, nie ma szans, żebyś się zamknął w kwocie o której pisałem. 4 godzinki też będzie krótko.

http://www.peugeot-citroen.com/uslugi/
sprawdź sobie cenę tej zabawy u nich.

Owszem, tam też jest info, że trwa to 1,5 godziny, ale na aucie. Dolicz czas dojazdu tu i z powrotem + tzw. nieprzewidziane problemy które zawsze wychodzą w trakcie.
Gdy zbierzesz to w całość, nie ma szans, żebyś się zamknął w kwocie o której pisałem. 4 godzinki też będzie krótko.

łoś też człowiek
mam w firmie takiego 2.0 Hdi .. rok 2000. przejechane 110 tys. km (salon).
i bez większych problemów ostatnio wymienione sprężyny z tyłu i wężyk podciśnienia od paliwa
no ale pracownicy jeżdża wiec trzeba brać poprawke na użytkowników ..
acha .. i owy silnik nie lubi kiepskiej jakości paliwa ..
średnie spalanie 8-9 L / 100km.
Generalnie fajny samochód boi na trasie 150/h poleci .. tylko z głową
i bez większych problemów ostatnio wymienione sprężyny z tyłu i wężyk podciśnienia od paliwa

no ale pracownicy jeżdża wiec trzeba brać poprawke na użytkowników ..
acha .. i owy silnik nie lubi kiepskiej jakości paliwa ..

Generalnie fajny samochód boi na trasie 150/h poleci .. tylko z głową

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Tznkpeugeot pisze:trawers pisze:Mam taki w 407. Ale coś koło 110 KM.chudzielec pisze:a jak ma się silnik 1,6 90 km?
Porażka![]()
problem w tym że te 110 mają turbine ze zmienną geometrią i dlatego są Feee

Uaz and GR Y61
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
tzn za nowa technologia - i teoretyczne koszty naprawy za wysokie - dlatego sam się nie zdecydowałem
na 10-12 aut które widziałem i gadałe z użytkownikami - tylko 1 miał 110 hp - i narzekał że auto po 30 tys się zmuliło, ciekawe jest to że przy turbinie były naloty sadzy, w pozostałych 90hp - u nikogo tego objawu nie było
a teraz wady
do dupy jest tylne zawieszenie - bez obciążenia - jadąc po dziurawym zakręcie tył ucieka na zewnątrz - bardzo niebezpiecznie
miałem 307 z silnikem 1,4 hdi - i w porę nie zrobiłem turbiny - silnik do wymiany - przebieg około 200tys
na 10-12 aut które widziałem i gadałe z użytkownikami - tylko 1 miał 110 hp - i narzekał że auto po 30 tys się zmuliło, ciekawe jest to że przy turbinie były naloty sadzy, w pozostałych 90hp - u nikogo tego objawu nie było
a teraz wady
do dupy jest tylne zawieszenie - bez obciążenia - jadąc po dziurawym zakręcie tył ucieka na zewnątrz - bardzo niebezpiecznie
miałem 307 z silnikem 1,4 hdi - i w porę nie zrobiłem turbiny - silnik do wymiany - przebieg około 200tys
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
nie ogarniam co widzicie w tych mikrodieslach
jeździ się tym jak odkurzaczem zelmer
rozumiem, że przedstawicielom to kupują - koszty
ale samemu sobie? wrrrr
ale samemu sobie? wrrrr
Wiechu pisze:4 godzinki też będzie krótko.
Krótko to ja Ci odpiszę
http://www.antalex.pl/
I nie musisz dziękować

Ostatnio znajomemu zrobili w 1.5 h.
I sprawdź cennik

A kurde...Mroczny pisze:nie ogarniam co widzicie w tych mikrodieslach
Cena bvła okazyjna... fura wypasiona... to się człowiek napalił.
Ale gówno totalne

Uaz and GR Y61
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
bo dla tej wielkości aut nie ma silników z większą pojemnościąMroczny pisze:nie ogarniam co widzicie w tych mikrodieslach
ale samemu sobie? wrrrr

TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Balu-Balu pisze:Wiechu pisze:4 godzinki też będzie krótko.
Krótko to ja Ci odpiszę
http://www.antalex.pl/
I nie musisz dziękować![]()
Ostatnio znajomemu zrobili w 1.5 h.
I sprawdź cennik![]()
Na chińskich łożyskach i czopach z gliny, to sobie sam jeździj. Wolę pewną używkę z gwarancją, niż remont na częściach z pod Yunnanu.

łoś też człowiek
Jesteś nie reformowalny
"Strona główna
Od 5 lat zajmujemy się naprawą i regeneracją tylnych belek skrętnych następujących samochodów:
PEUGEOT 106 205 206 306 309 405 PARTNER
CITROEN AX SAXO ZX XSARA BERLINGO XSARA PICASSO
Specjalnością naszą jest naprawa, regeneracja kompleksowa tzn, wraz z demontażem i montażem belki w aucie, oczywiście gdy jest to konieczne. Dysponujemy specjalnym oprzyrządowaniem, które pozwala dokonać operacji naprawczych (łącznie z wymianą czopów belki) bez konieczności demontażu belki z auta.
Czas takiej naprawy nie przekracza z reguły 3 godz, a w większości przypadków zamyka się w 2 godz., czyli naprawa jest wykonywana na poczekaniu.
Wąska specjalizacja spowodowała, że dzięki dużej ilości nabywanych części mamy spore upusty u dystrybutorów i posiadamy je w dobrych cenach (nie zarabiamy na częściach)
Montujemy tylko i wyłącznie oryginalne części francuskie.
Specjalizujemy się w tzw. "sytuacjach beznadziejnych", gdy standardowa wymiana łożysk i ewentualnie czopów nie wystarcza, ponieważ wytarte są gniazda osadzenia łożyska, lub belka jest zatarta i auto utraciło amortyzację. Niestety takie sytuacje są bardzo często.
Posiadamy odpowiedni park maszynowy do rozwiązywania takich problemów.
Wykonujemy również naprawy częściowe, głównie regeneracja gniazd osadzenia łożysk w belce i w wahaczach, wymiana czopów belki i wahaczy."
Nie będę Cię już przekonywał

"Strona główna
Od 5 lat zajmujemy się naprawą i regeneracją tylnych belek skrętnych następujących samochodów:
PEUGEOT 106 205 206 306 309 405 PARTNER
CITROEN AX SAXO ZX XSARA BERLINGO XSARA PICASSO
Specjalnością naszą jest naprawa, regeneracja kompleksowa tzn, wraz z demontażem i montażem belki w aucie, oczywiście gdy jest to konieczne. Dysponujemy specjalnym oprzyrządowaniem, które pozwala dokonać operacji naprawczych (łącznie z wymianą czopów belki) bez konieczności demontażu belki z auta.
Czas takiej naprawy nie przekracza z reguły 3 godz, a w większości przypadków zamyka się w 2 godz., czyli naprawa jest wykonywana na poczekaniu.
Wąska specjalizacja spowodowała, że dzięki dużej ilości nabywanych części mamy spore upusty u dystrybutorów i posiadamy je w dobrych cenach (nie zarabiamy na częściach)
Montujemy tylko i wyłącznie oryginalne części francuskie.
Specjalizujemy się w tzw. "sytuacjach beznadziejnych", gdy standardowa wymiana łożysk i ewentualnie czopów nie wystarcza, ponieważ wytarte są gniazda osadzenia łożyska, lub belka jest zatarta i auto utraciło amortyzację. Niestety takie sytuacje są bardzo często.
Posiadamy odpowiedni park maszynowy do rozwiązywania takich problemów.
Wykonujemy również naprawy częściowe, głównie regeneracja gniazd osadzenia łożysk w belce i w wahaczach, wymiana czopów belki i wahaczy."
Nie będę Cię już przekonywał

nie ma potrzeby, jeżdżę od lat francuzami i nie szukam tu porad
moge być co najwyżej niereformowalny a nie nie reformowalny
Takie slogany, to nie jeden warsztat pisał. Jest na rynku mnóstwo części, konfekcjonowanych we francji.
Tylko jakieś takie dziwne nazwy mają.
coś jak to:
http://moto.allegro.pl/item784184961_fr ... _1_4d.html
Ja już ten etap mam za sobą. Dziękuję.

moge być co najwyżej niereformowalny a nie nie reformowalny

Takie slogany, to nie jeden warsztat pisał. Jest na rynku mnóstwo części, konfekcjonowanych we francji.
Tylko jakieś takie dziwne nazwy mają.

coś jak to:
http://moto.allegro.pl/item784184961_fr ... _1_4d.html

Ja już ten etap mam za sobą. Dziękuję.

łoś też człowiek