Rejestracja pojazdu na "Sama"
Moderator: Marcin-Kraków
- Jakub PAJERO 2.5TD
Rejestracja pojazdu na "Sama"
Zastanawiam się, czy warto rejestrować pojazd zbudowany z oryginalnego podwozia, z nadwoziem rurowym na Sama, czy może starym polskim sposobem na Aro lub Uaza. Przechodził ktoś procedurę rejestracji Sama?
K 260 2,8TD na Sprężynkach oraz Y60 2,8TD Long
-
-
Re: Rejestracja pojazdu na "Sama"
Skąd ten pomysł na Aro lub Uaza???? Jak rzeczywiście chcesz legalnie poruszać się po drogach publicznych to raczej zrób sobie papiery legalne. No chyba że rejestrujesz tylko po to żeby za przegląd i ubezpieczenie płacićJakub PAJERO 2.5TD pisze:Zastanawiam się, czy warto rejestrować pojazd zbudowany z oryginalnego podwozia, z nadwoziem rurowym na Sama, czy może starym polskim sposobem na Aro lub Uaza. Przechodził ktoś procedurę rejestracji Sama?

- Jakub PAJERO 2.5TD
Potrzebuję legalnie poruszać się po drogach, i myślę że nie powinno być problemów z rejestracją na Sama, ale chciałem dowiedzieć się, czy to jest tak proste praktycznie jak wydaje się teoretycznie. Czytałem wszystkie przepisy w necie i wygląda na to, że powinno się udać.
-
-
Jeżeli chcesz legalnie to tak jak napisałem na sama. Bo jak będziesz miał UAZ w dowodzie, przyczepisz tablice, zrobisz przeglad. A przy każdej kontroli na drodze bedziesz się zastanawiał czy sie uda czy nie. Rozmawiałem kiedys z takim znajomym diagnostą i mówił że nie ma stym aż tyle problemu, że da rade na sama zarejestrować jakąś swoja wydumkę. I z tego co sobie przypominam to mówił chyba że nie w każdej stacji diagnostycznej da rade. Jest na necie forum diagnostów tam popytać 
Proszę
http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/ind ... 0df503ea78

Proszę

- Jakub PAJERO 2.5TD
Dzięki wielkie kolego. Chciałbym to legalnie zarejestrować, i nie lękać się kontroli policyjnych, bo wiadomo, że tych nie uniknę z takim wynalazkiem.
rozsądny głos...zatrzymają cie raz a kłopoty przez 3 lata...a takie auta zatrzymują by popatrzeć bardziej niż sprawdzić ale zatrzymują...