Witam serdecznie wszystkich .Do tej pory podróżowałem małymi osobówkami w których czułem się bardzo źle. Z racji tego ,że do pracy jedźże autobusem ( uwierzcie mi ,że jest lepiej bezstresowo, szybciej, taniej itp.) uznałem ,że mogę zaszaleć i kupić sobie prawdziwego potwora i wielkoluda. Czemu akurat amerykańce? Z kilku powodów , po pierwsze są dosyć tanie w zakupie to raz a dwa są strasznie wygodne.Poważnie zastanawiałem się nad jakimś europejskim SUV-em. ale niestety nie natrafiłem na jakiegoś godnego przeciwnika. Czego wymagam od tego samochodu? Przede-wszystkim komfortu i bezpieczeństwa . Chce się w nim czuć bezpiecznie. Do domu mam kawałek drogi nieodsmażonej i dobrze by było ,żeby radził sobie z tym. Zdaje sobie sprawę z gabarytów tego auta ale jakby mógł pokonywać bez problemu miejsca w które nie dojadę zwykłą osobówką. Moją uwagę przyciągnął Ford Excursion wiem ,że jest to chyba największy z gamy takich samochodów, Pomijam tutaj ,że są wersje limuzynowate ale ja chce mieć wersję zwykłą. Spełnia on chyba wszystkie moje potrzeby i jest\bardzo duży a ja lubię duże auta a co najważniejsze lubię zabierać dużo( czasem niepotrzebnych) rzeczy ( może ja mam coś z kobiety

).Poczytałem o wadach tego samochodu czyli o jego ciężarze o tym jak ciężko się nim zawraca zwłaszcza z włączonym napędem 4x4.A właśnie apropo napędu przeczytałem tez ,że lepiej w tym samochodzie żeby był włączony non stop bo moc z jego gabarytami plus napęd na jedną oś = postawienie bokiem. Nie napalam się na ten akurat model co więcej chciałbym zapytać jakie inne modele samochodów amerykańskich polecacie. Najbardziej odpowiadałby mi Cadillac Escalade ale jest niestety za drogi jak dla mnie. Oglądałem również GMC oraz chevrolety ale wszystkie zdecydowanie za drogie jak dla mnie. Najchętniej na zakup tego samochodu przeznaczyłbym ok. 60k zł . Ponieważ wiem ,że trzeba mu zrobić przegląd oraz ubezpieczyć a to przy takim samochodzie nie jest tanie.
http://allegro.onet.pl/item1388299046.html
Hummera jakoś bym nie chciał , no chyba powiecie ,że tylko on bo najlepszy.
Dziękuje i pozdrawiam serdecznie.