Space Wagon
Moderator: Marcin-Kraków
Space Wagon
Witam!
Moze ktoś ma lub zna to autko z uzytkowania i moze cos o nim powiedziec? Tzn chodzi mi o space wagon drugiej generacji (o taki http://www.autoplenum.de/Bilder/P/p0002 ... -1998-.jpg ) tzn chodzi mi o spalanie, awaryjność, wygode, na co patrzec przy kupnie, slabe punkty itp. W benzynie jak i w dieslu. Z góry dzieki za pomoc!
Moze ktoś ma lub zna to autko z uzytkowania i moze cos o nim powiedziec? Tzn chodzi mi o space wagon drugiej generacji (o taki http://www.autoplenum.de/Bilder/P/p0002 ... -1998-.jpg ) tzn chodzi mi o spalanie, awaryjność, wygode, na co patrzec przy kupnie, slabe punkty itp. W benzynie jak i w dieslu. Z góry dzieki za pomoc!
Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
Re: Space Wagon
o ja pi.....le
po co tobie taki pasc ?

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
A co miales go? Ma duzo miejsca i z tego co czytalem opinie, nie wypada najgorzej, ale chcialem realne wypowiedzi uzytkownikow uslyszec, a nie statystyki.
Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
ja na szczescie nie ale kolega mial a w sumie ma nadal , za pomnik robi po tym jak zainwestowal w niego kikukrotna wartosc pascia 

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
- Misiek Cypr
-
Na Cyprze wiele takich bylo i chwalili sobie. Mocno niezajebliwe, jak wszystkie stare miski. Fajna byla wersja RVR, z napedem na 4 kola, i przesuwanymi drzwiami po jednej stronie.
Kiedys scigalem sie golfem GTI z takim 2.0 Space Wagonem i w sumie to sie mocno zdziwilem, ze tak zasowa, a gosc sie zdiwil ze Golf I tak zapitala
Tym bardziej ze chlopu powiedzialem ze 1.3 na gazniku mam 
Kiedys scigalem sie golfem GTI z takim 2.0 Space Wagonem i w sumie to sie mocno zdziwilem, ze tak zasowa, a gosc sie zdiwil ze Golf I tak zapitala

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Z tymi drzwiami suwanymi to chyba space runner byl? No wlasnie chodzi mi o ta niezajebliwosc, bo opinie ma niezle na ten temat.Czego juz nie mozna o tych nowych powiedziec z moturem GDI.Jak sie bardzo nie dba to 200 tys ponoc i remont silnika.Co sie nie kalkuluje zbytnio... A jak spalanie i wygoda jazdy? Bo jak na vana to widzialem z boku ze sie fajnie zbiera.
- Misiek Cypr
-
Kumpel ma galanta z tych lat, 2.0 i nic w nim przez trzy lata nie robil. Ale oszczedny to on raczej nie jest, za to zwawy.
Sam mialem Gallanta 88, zajebiaszczo wygodny byl i fajnie jezdzil, ale z ekonomia to licho bylo. Silnik mialem... 1.6 z gaznikiem, nie byl mulem, ale w gorach z klima to bylo bardzo licho podjechac do Troodos
Na autostradzie jechal bajecznie, ale na Cyprze 120 sie nie przekraczalo, bo sirzant czujny
Sam mialem Gallanta 88, zajebiaszczo wygodny byl i fajnie jezdzil, ale z ekonomia to licho bylo. Silnik mialem... 1.6 z gaznikiem, nie byl mulem, ale w gorach z klima to bylo bardzo licho podjechac do Troodos

Na autostradzie jechal bajecznie, ale na Cyprze 120 sie nie przekraczalo, bo sirzant czujny

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Na zdjęciu jest Space Wagon generacja 2. Do wyboru były silniki benzynowe 1.8, 2.0, 2.4 oraz tdiesle 1.8 i 2.0. Nie są to żadne wynalazki - silniki znane są w innych modeli mitsubishi(np. Lancer czy Galant). Silniki GDI były chyba dopiero w 3 generacji. Samochód robiony był w u mitsu w japonii - więc jeśli nie zeżre go korozja to będzie jeździł długo i bezawaryjnie. No chyba że kupisz samochód od jakiegoś "motoprawiczka-maxignojarza"*Ryżak pisze:Witam!

W razie potrzeby można wrzucić bez problemu LPG do benzyniaków(bo do nowszych silników GDI zakładanie LPG nie ma sensu). Jak dobrze poszukasz to znajdziesz wersję 4x4(1.8 lub 2.0) - kumpel miał taką - zajebiście samochodzik jeździ. Przez 3 lata intensywnego pociskania nie padło nic - wymiana meteriałów eksploatacyjnych tylko była konieczna. A tłukł koleś sporo km i jeszcze jakieś kłady ciągał i na budowę domu materiały budowlane woził. Samochód jest bardzo pakowny a po wyciągnięciu siedzeń miejsca jest jak w dostawczaku. Niestety po mieście jeździ się nim tylko trochę lepiej niż dostawczakiem - gabaryty dają znać o sobie.
*zasłyszane dzisiaj rozwinięcie pojęcia "druciarz"

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
O i dzieki wielkie za tresciwa pomoc! A to spalanie w sensie ze duzo to w litrach na 100 km ile wychodzi? No wlasnie fajny, bo pakowny jest. A skrzynie 6-cio biegowe byly w trzeciej gen. czy jeszcze w drugiej tez wsadzali? Bo tak na autostrady 6 biegow to eleganckie rozwiazanie.
A jak tam z 3 generacją tego samochodu
Mam w rodzinie chętnego na nabycie takiego samochodu i nie wiem co mam mu powiedzieć??