Space Wagon

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Ryżak

Space Wagon

Post autor: Ryżak » pt lut 18, 2011 11:31 pm

Witam!

Moze ktoś ma lub zna to autko z uzytkowania i moze cos o nim powiedziec? Tzn chodzi mi o space wagon drugiej generacji (o taki http://www.autoplenum.de/Bilder/P/p0002 ... -1998-.jpg ) tzn chodzi mi o spalanie, awaryjność, wygode, na co patrzec przy kupnie, slabe punkty itp. W benzynie jak i w dieslu. Z góry dzieki za pomoc!
Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.

Awatar użytkownika
gosc

Re: Space Wagon

Post autor: gosc » pn lut 21, 2011 2:22 am

o ja pi.....le :o po co tobie taki pasc ?
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..

Awatar użytkownika
Ryżak

Post autor: Ryżak » pn lut 21, 2011 7:57 pm

A co miales go? Ma duzo miejsca i z tego co czytalem opinie, nie wypada najgorzej, ale chcialem realne wypowiedzi uzytkownikow uslyszec, a nie statystyki.
Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc » wt lut 22, 2011 12:59 pm

ja na szczescie nie ale kolega mial a w sumie ma nadal , za pomnik robi po tym jak zainwestowal w niego kikukrotna wartosc pascia :)3
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt lut 22, 2011 1:27 pm

Na Cyprze wiele takich bylo i chwalili sobie. Mocno niezajebliwe, jak wszystkie stare miski. Fajna byla wersja RVR, z napedem na 4 kola, i przesuwanymi drzwiami po jednej stronie.

Kiedys scigalem sie golfem GTI z takim 2.0 Space Wagonem i w sumie to sie mocno zdziwilem, ze tak zasowa, a gosc sie zdiwil ze Golf I tak zapitala :)21 Tym bardziej ze chlopu powiedzialem ze 1.3 na gazniku mam :wink:
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
Ryżak

Post autor: Ryżak » wt lut 22, 2011 7:49 pm

Z tymi drzwiami suwanymi to chyba space runner byl? No wlasnie chodzi mi o ta niezajebliwosc, bo opinie ma niezle na ten temat.Czego juz nie mozna o tych nowych powiedziec z moturem GDI.Jak sie bardzo nie dba to 200 tys ponoc i remont silnika.Co sie nie kalkuluje zbytnio... A jak spalanie i wygoda jazdy? Bo jak na vana to widzialem z boku ze sie fajnie zbiera.

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt lut 22, 2011 8:16 pm

Kumpel ma galanta z tych lat, 2.0 i nic w nim przez trzy lata nie robil. Ale oszczedny to on raczej nie jest, za to zwawy.

Sam mialem Gallanta 88, zajebiaszczo wygodny byl i fajnie jezdzil, ale z ekonomia to licho bylo. Silnik mialem... 1.6 z gaznikiem, nie byl mulem, ale w gorach z klima to bylo bardzo licho podjechac do Troodos :)21

Na autostradzie jechal bajecznie, ale na Cyprze 120 sie nie przekraczalo, bo sirzant czujny :oops:
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » wt lut 22, 2011 8:57 pm

Ryżak pisze:Witam!

Moze ktoś ma lub zna to autko z uzytkowania i moze cos o nim powiedziec? Tzn chodzi mi o space wagon drugiej generacji (o taki http://www.autoplenum.de/Bilder/P/p0002 ... -1998-.jpg ) tzn chodzi mi o spalanie, awaryjność, wygode, na co patrzec przy kupnie, slabe punkty itp. W benzynie jak i w dieslu. Z góry dzieki za pomoc!
Na zdjęciu jest Space Wagon generacja 2. Do wyboru były silniki benzynowe 1.8, 2.0, 2.4 oraz tdiesle 1.8 i 2.0. Nie są to żadne wynalazki - silniki znane są w innych modeli mitsubishi(np. Lancer czy Galant). Silniki GDI były chyba dopiero w 3 generacji. Samochód robiony był w u mitsu w japonii - więc jeśli nie zeżre go korozja to będzie jeździł długo i bezawaryjnie. No chyba że kupisz samochód od jakiegoś "motoprawiczka-maxignojarza"* :)21 .

W razie potrzeby można wrzucić bez problemu LPG do benzyniaków(bo do nowszych silników GDI zakładanie LPG nie ma sensu). Jak dobrze poszukasz to znajdziesz wersję 4x4(1.8 lub 2.0) - kumpel miał taką - zajebiście samochodzik jeździ. Przez 3 lata intensywnego pociskania nie padło nic - wymiana meteriałów eksploatacyjnych tylko była konieczna. A tłukł koleś sporo km i jeszcze jakieś kłady ciągał i na budowę domu materiały budowlane woził. Samochód jest bardzo pakowny a po wyciągnięciu siedzeń miejsca jest jak w dostawczaku. Niestety po mieście jeździ się nim tylko trochę lepiej niż dostawczakiem - gabaryty dają znać o sobie.

*zasłyszane dzisiaj rozwinięcie pojęcia "druciarz" :)21
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Awatar użytkownika
Ryżak

Post autor: Ryżak » wt lut 22, 2011 9:27 pm

O i dzieki wielkie za tresciwa pomoc! A to spalanie w sensie ze duzo to w litrach na 100 km ile wychodzi? No wlasnie fajny, bo pakowny jest. A skrzynie 6-cio biegowe byly w trzeciej gen. czy jeszcze w drugiej tez wsadzali? Bo tak na autostrady 6 biegow to eleganckie rozwiazanie.

Łukasz789
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Łukasz789 » wt maja 03, 2011 7:01 pm

A jak tam z 3 generacją tego samochodu ?? Mam w rodzinie chętnego na nabycie takiego samochodu i nie wiem co mam mu powiedzieć??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”