koledzy co wybrac
Moderator: Marcin-Kraków
koledzy co wybrac
przymiezam sie do zmiany terenowki tylko nie wiem co kupic kledzy i tu prosba do was doradzcie....mysle o kilku modelach:pajero 1 ,PAJERO 2, toyota land cruiser(ta starsza),daihatsu rocky 2...potrzebuje auta ktore bedzie dobre do lasu i w teren ,ktore pociagnie zaladowana wieksza przyczepe od ciagnika,poprostu cos do pracy..szukam czegos co wytrzyma duze obciazenia i takie zeby bylo malo awaryjne ...czekam na wypowiedzi o tych modelach na minusy i plusy..licze na wasza pomoc koledzy i z gory wielkie dzieki ;P
- alibia1112
Re: koledzy co wybrac
Polecam Pajero I lu II generacji ( II jest możliwość jazdy 4x4 po asfalcie - przydatne zimą i przy ciąganiu dużych cieżarów)
Dostępność części i w miare niskie spalanie. polecam do twoich potrzeb ropniaka.
Tojki to już inna półka i inne pieniądze
A jak kupisz trupa na 10tyś to jeszcze więcej wydasz na remonty. A zadbane toyki są bardzo poszukiwane i nie tanie.
Daihatsu miałem ale feroza - fajne zwinne autko ale mniejsze czyli mniejszy uciąg i często problem z zakupem części
( np tylnia szyba 650 zł i tylko używki,nowe w polsce nie dostępne)
Napisz jaką kase chcesz przeznaczyc na pojazd
Dostępność części i w miare niskie spalanie. polecam do twoich potrzeb ropniaka.
Tojki to już inna półka i inne pieniądze

A jak kupisz trupa na 10tyś to jeszcze więcej wydasz na remonty. A zadbane toyki są bardzo poszukiwane i nie tanie.
Daihatsu miałem ale feroza - fajne zwinne autko ale mniejsze czyli mniejszy uciąg i często problem z zakupem części
( np tylnia szyba 650 zł i tylko używki,nowe w polsce nie dostępne)
Napisz jaką kase chcesz przeznaczyc na pojazd
CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
-
- jestem tu nowy...
Właśnie kasa to największy problem bo tylko 10000zł.
no w granicach 13 tysiecy chcial bym sie wmiescic...no tez myslalem na pajro II 2.5TD...a co NISSAN patrol GR ?
to żart , prawda ?tkastelik pisze:potrzebuje auta ktore bedzie dobre do lasu i w teren ,ktore pociagnie zaladowana wieksza przyczepe od ciagnika
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

- alibia1112
W tej kwocie parcha gr w stanie dobrym to trudno znaleść, chyba że lubisz odresteurować furytkastelik pisze:no w granicach 13 tysiecy chcial bym sie wmiescic...no tez myslalem na pajro II 2.5TD...a co NISSAN patrol GR ?

Pajero latwiej bo tańsze i mniej w terenie były katowane.
Poczytaj na forum jak kupować pajero i co sprawdzać, (4x4 często jest już skatowane w tej kwocie)

poczytaj o pajero i o jego napędach. Jeśli chcesz jeżdzić w terenie kupuj z blokadą,i oczywiście sprawdz czy działa.

CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
- alibia1112
to szukaj pojary Ihunter.zax pisze:Właśnie kasa to największy problem bo tylko 10000zł.

CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
-
też mam podobny problem ale ja szukam bardziej w pikapach
cudów nie ma w kasie którą przeznaczasz
cudów nie ma w kasie którą przeznaczasz
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
jakby się czymś różnił stan 20 letniego parcha od 20 letniej pojaryalibia1112 pisze:to szukaj pojary Ihunter.zax pisze:Właśnie kasa to największy problem bo tylko 10000zł.
jedno i drugie to zmęczony śmieć i kwota się znacząco zwiększy. W parchu o głowicę, w pahero o ramę i w obydwu o całą resztę
ja bym sie zawziął i szukał starej tujoty 2.4 albo składał do kwoty pozwalającej bezstresowo kupić parcha. Bo naprawdę nie ma róznicy czy teraz wybulisz dychę czy 15 - w kontekście sumy nakładów - a za 15 masz szansę kupić rokujące auto. Za dychę - tylko jeśli jesteś dobrym mechanikiem, masz wiedzę o modelu i zaprzyjaźnione hieny
Ale za dychę to b. możliwe, że zostanie mechanikiem, zdobędzie wiedzę o modelu i zaprzyjaźni się z hienami 

Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
to w granicach 15 tysiow co kupic paejro 2 czy szukac starej toyoty landcruser...
- alibia1112
Każdy chwali swoje i to co użytkował.
Jak w ciężki teren to szukaj strarego parcha, a jeśli wycieczki i sredni teren to ja bardziej bym był skłonny do pojary.
Ja jestem zadowolony, ale może się nie znam
Jak w ciężki teren to szukaj strarego parcha, a jeśli wycieczki i sredni teren to ja bardziej bym był skłonny do pojary.
Ja jestem zadowolony, ale może się nie znam

CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
- Damian
-
- Kontaktowanie:
zdecydowanie toyoty LJ70tkastelik pisze:to w granicach 15 tysiow co kupic paejro 2 czy szukac starej toyoty landcruser...
nie bierz pajero ze względu na osrane przednie zawieszenie i przede wszystkim ogólną niską pancerność tego auta
do pracy w polu (bo rozumiem, że o to chodzi) kup coś prostego - parcha K160 lub LJ70
proste i pancerne, części z rynku wtórnego tanie, serwis na poziomie C303
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
kurde to nie zazdroszczę, bo mało znam ogarniających to volvoDamian pisze:serwis na poziomie C303

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
- Damian
-
- Kontaktowanie:
literówka, miało być C330 

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
no 

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Faktycznie Croochy czepisz sie dzisiaj 

Zbowid

tylko patrol k-160 lub gr-y 60,pierwszy niezajebliwy,choc trudno o zdrowy egzemplarz,drugi z silnikiem rd28 t w którym czasami pękaja głowice,prosty serwis ,kazda czesc znajdziesz na allegro,kazdego dnia,a do toyki nie zawsze ,stawiam na patrola .
4x4
ale ciezko znalesc toyote w dobrym stanie i blokadami..?
Zbowid pisze:Faktycznie Croochy czepisz sie dzisiaj
sie rozkręcam dopiero

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
- alibia1112
tkastelik pisze:ale ciezko znalesc toyote w dobrym stanie i blokadami..?
Masz racje.
Za normalną kase to raczej nie możliwe.
Już wszyscy starsi panowie u gebelsów swoje wyprzedali

CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
a powiedzcie jaki silnik szukac 3.0td czy 2.4t wystarczy...i jak w tych toyotach z blokadami...
blokady muszą być , bo bez blokad to nie da się z czarnego zjechać ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Bez przesady z blokadami. UAZ jest w granicach finansów, jakie przeznaczasz. projektowany jako lekki ciągnik artyleryjski, prosty jak cep, z redukcją, bez blokad. ma połowę części, co konkurencja, za to psują się znacznie częściej. Wiele zamienników od żuków i podobnych wózków opartych na pobiedzie, warszawie, wołdze. Samochod dla zdecydowanych: żeby włączyć ogrzewanie - trzeba podnieść maskę i odkręcić kurek. jak chcesz powyglądać przez boczne okienko - klucz płaski, odkręcasz trzy śrubki i pozbywasz się tzw. nadstawki drzwi. Trochę żartobliwie to piszę, ale przemysleć warto, zwłaszcza jeżeli zmieni sie oryginalne opony ruskie na porządne terenówki.
Przepraszam, że żyję - to się więcej nie powtórzy...
no dzieki klego..uaza to ja mam i chce sobie zmienic na cos innego...
myle o toyocie jak sprzedam uazka
myle o toyocie jak sprzedam uazka