Turbolot - rajdówka w rozsadnych pieniadzach
Moderator: Marcin-Kraków
Turbolot - rajdówka w rozsadnych pieniadzach
jak w temacie samochód do 15 tys o zacieciu sportowy o conajmniej 170 kucykach... najlepiej rajdówka.... od małego kocham sie w subaru imprezie... zagłebiajac jednak temat nie wiem na ile to dobry pomysł a raczej na ile mozliwe zakupienie w miare zdrowego egzemplarza w tych pieniadzach... jezeli przychodzi wam cos do głowy co mozna zanabyć z dusza i rykiem silnika w takim budzecie to wdzieczność...
- sebeks
-
Re: Turbolot - rajdówka w rozsadnych pieniadzach
ja bym szukał 205 GTI w znośnym stanie, przy tej masie to do zapierdzielania wystarczy ci nawet te 130 kucyków
Ewentualnie szukaj rovera coupe 2,0 turbo 

Był:Tarpan 1,5 OHV->1,4 DOHC->1,6 DOHC->1,8T DOHC
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
subaru gt za 15 tys to bedzie zlom.... szukaj malych hatchbackow z mocnymi silnikami, renowki, cytryny, fordy, mg zr, honty czy swifty stare itd. pod 200 koni na ośce robi robote i spory fun, tylko tez trzeba sie naszukac bo w pl to w wiekszosci szrot, ale jakiegos szwajcara mozna przygarnąc.bryspp pisze:jak w temacie samochód do 15 tys o zacieciu sportowy o conajmniej 170 kucykach... najlepiej rajdówka.... od małego kocham sie w subaru imprezie... zagłebiajac jednak temat nie wiem na ile to dobry pomysł a raczej na ile mozliwe zakupienie w miare zdrowego egzemplarza w tych pieniadzach... jezeli przychodzi wam cos do głowy co mozna zanabyć z dusza i rykiem silnika w takim budzecie to wdzieczność...
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
no wlasnie z tym subarakiem to mam podobne wrazenia. zalogowalem sie na forum subaraków i widze ze ceny to sa tam kosmiczne, co najlepsze chlopaki sie ganiaja jak ktorys da za niska.. hehe
sprobuje zrobić jakies rozeznanie jeszcze bo subaru lezy mi najbardziej a jak nie to tak jak mowisz jakis taki wynalazek trzeba bedzie znaleźć... mam na oku jeszcze gtv 3.0 v6 250km... to jest ryk i jazda... niestety naped na przód i troche wierzga kierownica... ale wszystko do opanowania 

nie chce byc niemily, ale rajdowka 170 bhp za 15 tys to bedzie szrot. Do czego to ma byc ? Do wyzywania sie ? ciecia nocnego po miescie ? czy do III ligi albo KJS ? Civic 3door albo kupe Vtec jako cywil-smigacz bedzie rozsadny i zmiesci sie w budzecie ale bez wiekszych modow. Swift Gti ma 101 koni, dobry na kjs, do 10tys mozna pozyskac bardzo ladny egzemplarz. Mazda 323 GTX w turbo i 4x4 to jakies 10-12 jak sie trafi, ale skrzynia slaba. Sunny gti fajny, mozna w okolicach 10-12 trafic. Sunny Gti-r turbo i 4x4 to wielka smakowitosc, ale bez 20 tys nie podchodzic. Peugoty 306 gti-6 mozna trafic, MI6 juz nie sa ponoc tak fajne. 205 to w zasadzie tylko na klasyka w orginale kupowac bo reszta to zabite przez gowniarzy smiecie.
Moze jak trafisz to celika GT4 jakas ladna ale 15 to raczej dolna granica albo nysa 200sx do lansu nocnego- tyl naped, dmuchawa.
Moze jak trafisz to celika GT4 jakas ladna ale 15 to raczej dolna granica albo nysa 200sx do lansu nocnego- tyl naped, dmuchawa.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- Damian
-
- Kontaktowanie:
moc ci się pomyliła trochę.bryspp pisze: mam na oku jeszcze gtv 3.0 v6 250km... to jest ryk i jazda... niestety naped na przód i troche wierzga kierownica... ale wszystko do opanowania
jak wierzga kierownicą, to znaczy że auto zdupcone.
poza tym nie jest to auto o zacięciu rajdowym, tylko gran turismo.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
przedni napęd jest dla dziewczynek
szukaj czegoś rwd (rajdy......) albo czterołapa
jakaś sierra xr4, bmw (jakiś swap), albo jakiegoś japońca
no i 200 km to tak minimum

tak tak, najlepiej zdrutowane E30 z motorem V8, swietnie sie prowadzi do pierwszego slupa, ale za to lans mozna na kargu wykonac i ryczy
sierra to jest pasmo wizyt w warsztacie, nawet nowe sie tak psuly, ze masakra. Przedni naped nie jest zly, zalezy duzo od opon, szpery i umiejetnosci kierownika.

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- Damian
-
- Kontaktowanie:
wojo02 pisze:przedni napęd jest dla dziewczynek
bzdury opowiadasz
LR
LR
dobra dobra, jak widzę te rozpadające się saxo albo clio na jakimś rpp to aż żal na to paczećAlbert_N pisze:tak tak, najlepiej zdrutowane E30 z motorem V8, swietnie sie prowadzi do pierwszego slupa, ale za to lans mozna na kargu wykonac i ryczysierra to jest pasmo wizyt w warsztacie, nawet nowe sie tak psuly, ze masakra. Przedni naped nie jest zly, zalezy duzo od opon, szpery i umiejetnosci kierownika.
pewnie że ds 3 albo type r jest fajny (na prostej) ale to cena x 10
- Damian
-
- Kontaktowanie:
mądrość ludowa jednak rządzi i nie ma co dyskutować

LR
LR
sorki rzeczywichooo mi sie pomyrdało 220 KM o tej myslalem. Sam miałem wcześniej Alfe GT w dieslu 150 KM. Poźniej mialem możliwość jezdzić V6. Wrazenia niesamowite.... aczkolwiek przy połaczeniu gazu do dechy kolein sporych felg i przedniego napedu robi sie nerwowo przy takiej mocy. stad tez uwaga o wierzganiu.Damian pisze:moc ci się pomyliła trochę.bryspp pisze: mam na oku jeszcze gtv 3.0 v6 250km... to jest ryk i jazda... niestety naped na przód i troche wierzga kierownica... ale wszystko do opanowania
Dla sprostowania rajdówka w moim rozumieniu niekoniecznie ma służyc rajdom kjs.. bardziej podchodze do tematu pod tytułem radość z jazdy ze świadomościa potwora pod maska do wykorzystania w razie W... Dlatego wchodza w zakres samochody Cywilne o usposobieniu GT. Jest świadomość ze budżet szałowy nie jest, dlatego tym bardziej wasze doswiadczenia cenne

jeden lubi wąchać róże, drugi lubi piwo duże (albo odwrotnie)Damian pisze:mądrość ludowa

Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
- Damian
-
- Kontaktowanie:
bryspp pisze:sorki rzeczywichooo mi sie pomyrdało 220 KM o tej myslalem. Sam miałem wcześniej Alfe GT w dieslu 150 KM. Poźniej mialem możliwość jezdzić V6. Wrazenia niesamowite.... aczkolwiek przy połaczeniu gazu do dechy kolein sporych felg i przedniego napedu robi sie nerwowo przy takiej mocy. stad tez uwaga o wierzganiu.Damian pisze:moc ci się pomyliła trochę.bryspp pisze: mam na oku jeszcze gtv 3.0 v6 250km... to jest ryk i jazda... niestety naped na przód i troche wierzga kierownica... ale wszystko do opanowania
Dla sprostowania rajdówka w moim rozumieniu niekoniecznie ma służyc rajdom kjs.. bardziej podchodze do tematu pod tytułem radość z jazdy ze świadomościa potwora pod maska do wykorzystania w razie W... Dlatego wchodza w zakres samochody Cywilne o usposobieniu GT. Jest świadomość ze budżet szałowy nie jest, dlatego tym bardziej wasze doswiadczenia cenne
czyli szukasz gran turismo

LR
LR
Wiekszość tych szrotów w kompaktach z błyskotką "GTI" z tyłu łyka zupełnie cywilna laguna I w 3,0.
Po ładny egz. trzeba do niemcowni, przeprogramować, po czym przekleić na listwach 3,0 24V na 1,6.
Ponad rok miałem świetną zabawę.
Cisza, komfort, wyposażenie, niewielkie spalanie i... szary cień nagle odjeżdżający spod świateł.
A całkiem elegancki egzemplarz z historią w serwisie można przechwycić za cirka 1,5-2k Euro.
Po ładny egz. trzeba do niemcowni, przeprogramować, po czym przekleić na listwach 3,0 24V na 1,6.

Cisza, komfort, wyposażenie, niewielkie spalanie i... szary cień nagle odjeżdżający spod świateł.
A całkiem elegancki egzemplarz z historią w serwisie można przechwycić za cirka 1,5-2k Euro.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
dla mistrza prostej może i dobre, ale balans i prowadzenie laguna ma na poziomie pędzącego tapczanu
LR
LR
Nie zgodzę sie. Wersja 3,0 ma inne nastawy i przy 220 km/h na łuku czułem się zupełnie spokojnie.
Ale to ma skręcać, czy tylko robić sprinty? Bo jakoś nie widzę tej laguny w konfrontacji z małą "prawie rajdówką" na górskiej, krętej dróżce...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Ja tez nie widziałem tej laguny w żadnych konfrontacjach. Po prostu wygodny, szary cywil w razie "W" pokazujacy tył wsiakiej maści drutowanym deskom z kierownikami szurającymi tyłkiem po szosie.
może s4/s6 c4? cenowo da radę, 220 klaczy w 2.2 turbo, quattro no i dość fajny wypas jak na lata produkcji

- Damian
-
- Kontaktowanie:
lech&j12 pisze:Nie zgodzę sie. Wersja 3,0 ma inne nastawy i przy 220 km/h na łuku czułem się zupełnie spokojnie.
błagam Cię...nie wiesz o czym piszesz.
LR
LR
znajomek od kjsów opowiadał, ze poniżej 200km i bez konkretnego doświadczenia to 4x4 w rajdówce przeszkadza a nie poprawia
ale chcesz auto do zabawy czy mocna kanape na codzienbryspp pisze:jak w temacie samochód do 15 tys o zacieciu sportowy o conajmniej 170 kucykach... najlepiej rajdówka.... od małego kocham sie w subaru imprezie... zagłebiajac jednak temat nie wiem na ile to dobry pomysł a raczej na ile mozliwe zakupienie w miare zdrowego egzemplarza w tych pieniadzach... jezeli przychodzi wam cos do głowy co mozna zanabyć z dusza i rykiem silnika w takim budzecie to wdzieczność...
jako szybkiego turbolota najlepiej sobie kupic cos np. saxo vts czy 106 rally , sejczento spotring podkrecone
mase emocji , i miescisz sie w budzecie.
kupowanie jakiejs starej sierry czy rozkladajacej sie laguny to ladowanie w w nieruchomosc , ktora ciezko ( i drogo) sie naprawia.
taki saxo to przeosniety maluch
i w razie gleby odpada kosztowna rehabilitacja