Problem z reduktorem
Moderator: s3R
-
- Kontaktowanie:
Problem z reduktorem
od niedawna posiadam daihatsu rocky wagon 2.8 td
auto było dostawczakiem i w terenie nie jeździło więc reduktor nie był używany
teraz kiedy chce go używac ( auto tylko do terenu) mam z nim problem
przy wżucaniu na 4L bardzo ciężko sie zapina, a jak już się zapnie to bardzo płytko wchodzi
i jak płytko wejdzie to mam napęd na 4 wolne do przodu, ale jak zaczne lekko szarpac na wstecznym to wyskakuje i musze spowrotem wpinac
reduktor i tak bede rozbierał ale chciałbym wiedziec od czego zacząc, myśle że sie zastał po tak długim okresie pracy tylko na 2H
więc w pierwszej kolejności myślę że wymienie łożyska i jeśli nic nie pokojącego nie znajdę to wymienie olej i zobacze co sie bedzie działo, chyba że ząbki powypadały albo cos innego widocznego gołym okiem sie rozkraczyło
auto było dostawczakiem i w terenie nie jeździło więc reduktor nie był używany
teraz kiedy chce go używac ( auto tylko do terenu) mam z nim problem
przy wżucaniu na 4L bardzo ciężko sie zapina, a jak już się zapnie to bardzo płytko wchodzi
i jak płytko wejdzie to mam napęd na 4 wolne do przodu, ale jak zaczne lekko szarpac na wstecznym to wyskakuje i musze spowrotem wpinac
reduktor i tak bede rozbierał ale chciałbym wiedziec od czego zacząc, myśle że sie zastał po tak długim okresie pracy tylko na 2H
więc w pierwszej kolejności myślę że wymienie łożyska i jeśli nic nie pokojącego nie znajdę to wymienie olej i zobacze co sie bedzie działo, chyba że ząbki powypadały albo cos innego widocznego gołym okiem sie rozkraczyło
Suzuki Samurai 1.3 Springi, simex, wolne mosty
Czyli moje potwory i spółka

- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
Z używką jest tak według mnie, że nie wiadomo co się kupuje i po jakimś czasie i tak trzeba remontować, a z tego co widziałem w manualu to chyba za wiele tych łożysk w reduktorze nie ma, ale ja to sie wogóle nie znam raczkuje w mechanice od kiedy zakupiłem rakietę.
A skoro i tak wywalisz to porozbieraj i oglądnij, może da sie zreanimować.
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
ROCKY 2.8D '88
- daniel sto
-
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
- daniel sto
-
-
- Kontaktowanie:
Teraz wyjeżdżam w górypojezdzic, ze znajomymi w terenie jak co roku, więc za jakies 2 tyg rozbiore i powiem co i jakArtekRadom pisze:Z używką jest tak według mnie, że nie wiadomo co się kupuje i po jakimś czasie i tak trzeba remontować, a z tego co widziałem w manualu to chyba za wiele tych łożysk w reduktorze nie ma, ale ja to sie wogóle nie znam raczkuje w mechanice od kiedy zakupiłem rakietę.
POZDRAWIAM

-
- Kontaktowanie:
chce zrobic raz a dobrze, nie bede sie w takie cos bawił, masz i działa, fajnie, ale to nie dla mnieromankr pisze:mój patent ... robis3R pisze:Przypnij wajchę expanderem do siedzenia![]()
Nie będzie wylatać.
A najpierw wymień olej.

A czemu Twój nibyromankr pisze:mój patent ... robis3R pisze:Przypnij wajchę expanderem do siedzenia![]()
Nie będzie wylatać.
A najpierw wymień olej.

Te jeździsz tym wypucowanym gdzieś w terenie

Na jakimś rajdzie zaznaczyłeś obecność

I z jakim skutkiem, bo się zastanawiam czy gdzieś nie wystartować ... najwyższy czas.
Zdrapek i poharatka