Z tego co się dowiedziałem jest to materiał brąz b 101 i gdy ta tuleja ma luz jest ona przyczyną urywania przegubów.
Uwaliłem już 11 przegubów

Moderator: s3R
jak juz motac to mysle ze cos konkretnego, np. mosty gr-a albo laplandera, koszt robocizny własciwie taki sam a efekt nieporónywalnyArtekRadom pisze: A co do mocniejszych mostów to chyba tylko K160,
Artek, napisz coś więcej o tymArtekRadom pisze: A co do mocniejszych mostów to chyba tylko K160, stoi nawet u mnie na placu rakieta tak pomotana na BFG 33x12.5x15, w terenie rewelacja.
skąd ty bierzesz tą wiedze..? jeszcze niedawno pytałes mnie na pw o mosty unimoga do parcha teraz prosze.. wszystko wieszK260 Inowrocław pisze:Koszt taki sam, laplander a k160
W k160 przespawasz mocowania resorów i reszte dopasujesz, a laplander przerobienie na springi, całe zawieszenie nowe wkładac, no i nie wspomne o zakupie samych mostów i przerobienie ich na tarcze ( chyba że już z tarczami)
Fakt, jak chcesz springi od razu montowac to GR, albo jak mega zmota i chcesz zwolnice to unimogowskie (tańsze i więcej części), laplander za drogi przynajmniej moim zdaniem a jeśli sie z tym bandzior nie zgadzasz to nie prubuj mnie przekonywac
tu mozesz sobie podpatrzyć jak to wygląda na gr http://bandzior4x4.pl/index.php?show=warsztat&id=22selim pisze:Artek, napisz coś więcej o tymArtekRadom pisze: A co do mocniejszych mostów to chyba tylko K160, stoi nawet u mnie na placu rakieta tak pomotana na BFG 33x12.5x15, w terenie rewelacja.
- u mnie -drugi most i 3 przegub wkładam obecnie
i to wszystko w lekkim terenie tracę
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 73 gości