Znikający prąd
Moderator: s3R
-
- Kontaktowanie:
Re: Znikający prąd
jeśli po podpięciu klem do aku i spada Ci napięcie to jakiś prąd jest pobierany przez instalacje - szukanie bezpiecznikami to pierwszy i naj łatwiejszy krok
wildcat F50 w wersji rurka z IS
-
-
A czy amperomierz nie powinien być wpięty w obwód szeregowo? Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. Fizykę miałem bardzo dawno temu ale powinno być chyba tak: jeden bolec na plus aku a durgi na zdjętą klemę plusową( lub odpowiednio na minusie, nie wiem czy ma to znaczenie).Mógłby się znawca jakiś wypowiedzieć
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
Jakoś dziwnie podpinasz ten miernik, jak chcesz mierzyć przepływ prądu na otwartym obwodzie? Odpinasz jedną klemę jeden przewód miernika do klemy, drugi do bolca z którego zdjąłeś klemę ustawiasz miernik na pomiar prądu. Dodatkowo musisz pamiętać, że taki miernik nie nadaje się do ciągłego pomiaru prądu, prawdopodobnie max 10-20s. dla 10A i bardzo łatwo jest uszkodzić amperomierz w takim ustrojstwie. Możesz zmierzyć spadek napięcia na aku podłączając jeden przewód miernika na "+" drugi na "-" zakres na pomiar napięcia stałego np. 20V DC , jeżeli wszystko jest wyłączone i nie ma poboru prądu napięcie aku podłączonego i odłączonego powinny być bardzo zbliżone.
Daihatsu Feroza 1.6 '89 6860
Bertone Freeclimber 2.7i '90 1646
Range Rover L322 4.4 V8
Bertone Freeclimber 2.7i '90 1646
Range Rover L322 4.4 V8
No więc ładowanie jest ok, upływ prądu 0,04A więc chyba spoko? Aku po naładowaniu w domu wystarcza na około 4 odpalenia auta a potem napięcie spada do 8V więc chyba już nie żyje.
Fercia`93
606297666
606297666
mierzyłeś przy pełnym obciążeniu?bo jak spadnie ponizej 13.5v to znaczy ze alternator nie ładuje jak trzeba
ja w rockym miałem tak,ze przy pełnym spadało do 12.5v sciągnąłem alternator i diody w środku popalone były,po wymianie alternatora wszystko ok
ja w rockym miałem tak,ze przy pełnym spadało do 12.5v sciągnąłem alternator i diody w środku popalone były,po wymianie alternatora wszystko ok
a w pzypadku rockiego td zdarza sie ze swieca żarowa grzeje cały czas a ona ma zaje...sty pobór prądu