Witam!
Jak w temacie, feroza jak jest zimna wszystko jest ok. Gdy tylko się rozgrzeje wkręca się tylko na 2 000 obrotów i przy tym jakby się dusiła, a do tego jeszcze strzela.
Jeśli macie jakieś rady, bądź spotkaliście się z czymś podobnym porsęe o pomoc.
Feroza nie wchodzi na obroty przy ciepłym silniku!
Moderator: s3R
Feroza nie wchodzi na obroty przy ciepłym silniku!
Feroza '91 na 30" MT
Re: Feroza nie wchodzi na obroty przy ciepłym silniku!
powiem tak.
ostatnio miałem podobnie.
zimny silnik wszystko ok . jak już rozgrzał się silnik przy dodawaniu gazu przy okolo 2000 obr zaczął się dusić strzelać i czuc było benzynę niespaloną z wydechu.
rozebrałem kopułkę i się okazało, że 2 styki uwalone tuż przy tworzywie obudowy na 1 i 2 garze.
wymiana pomogła. przy okazji palec aparatu, świece i kable zmienione. teraz gra i buczy aż miło.
odkręć kopułkę i sprawdź w jakim to jest stanie. roboty mało nawet jak dla mnie ( laik z mechaniki).
Pozdrawiam
ostatnio miałem podobnie.
zimny silnik wszystko ok . jak już rozgrzał się silnik przy dodawaniu gazu przy okolo 2000 obr zaczął się dusić strzelać i czuc było benzynę niespaloną z wydechu.
rozebrałem kopułkę i się okazało, że 2 styki uwalone tuż przy tworzywie obudowy na 1 i 2 garze.
wymiana pomogła. przy okazji palec aparatu, świece i kable zmienione. teraz gra i buczy aż miło.
odkręć kopułkę i sprawdź w jakim to jest stanie. roboty mało nawet jak dla mnie ( laik z mechaniki).
Pozdrawiam
Jak strzela to wina zapłonu.
Cherokes 4.0 ,Nissan Terrano II 2.4 12V, Toyota Land Cruiser 100 V8.
winą był zapchany przewód paliwowy między pompką a zbiornikiem
wszystko teraz jest git

Feroza '91 na 30" MT