feroza kręci nie pali
Moderator: s3R
feroza kręci nie pali
witam mam pytanie mam feroze z gazem i dziś mnie zawiodła rano zapaliła ale tak jakoś jak by się jej nie chciało( jak by aku był słaby) przejechałem jakieś 10 km zgasiłem po jakiejś godzinie wsiadłem do auta i zonk kręci nie pali
Re: feroza kręci nie pali
jest chyba
troche pogrzebałem i co się okazało cała elektryka ok przewaliłem całą instalację a tu zonk filterek przed wtryskami suchy podejrzewam że przyczyną tego będzie to że wczoraj rozbierałem vitare i był cały zbiornik paliwa i wlałem do zbiornika i teraz mam zgrzyta.
powiedzcie mi czy pompka ma jakieś sitka w środku? żeby ją zatkało albo co?
troche pogrzebałem i co się okazało cała elektryka ok przewaliłem całą instalację a tu zonk filterek przed wtryskami suchy podejrzewam że przyczyną tego będzie to że wczoraj rozbierałem vitare i był cały zbiornik paliwa i wlałem do zbiornika i teraz mam zgrzyta.
powiedzcie mi czy pompka ma jakieś sitka w środku? żeby ją zatkało albo co?
Orygi pompa paliwa ma na wejściu stożkowe sitko dostępne po zdjeciu węża zasilającego.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
no tak teraz tylko musze się do niej dostać bo zbiornik nie jest orginalny więc niewiem czy nie będe go musiał ściągnąć 

Ori ma pompę na zewnątrz.Jak tam u ciebie-nie wiem.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
no i tzreba było się trochę pobrudzić pompka wydarta ale teraz mały zgrzyt bo podpiołem pod aku i teraz niewiem co jest nie tak że bo tak dziwnie buczy i teraz niewiem gdzie dostane zamiennik
cokolwiek co da ponad 2.5 bara dla wtrysku (chyba taki jest regulator w ferozie), albo 0.2 bara dla gaźnikowego
Daihatsu Feroza 1.6 '89 6860
Bertone Freeclimber 2.7i '90 1646
Range Rover L322 4.4 V8
Bertone Freeclimber 2.7i '90 1646
Range Rover L322 4.4 V8