Witam Kolegow,
mam pytanie, chc zalozyc z tylu lampy robocze - zamontowanie lamp poprowadzenie przewodow to nie jest problem, ale co potem, skad zasilanie ?
Nie jestem mechanikiem/elektrykiem, ale wymyslilem sobie takie rozwiazanie i pozwalam sobie zapytac sie Was Koledzy czy tak moze byc - bedzie dzialalo.
Obok regulacji twardosci zawieszenia jest miejsce aby wstawic oryginalny wylacznik. Zaraz obok jest wlacznik wycieraczki tylnej szyby. Wylacznik powoduje przerwanie obwodu - wlaczamy go obwod sie zamyka i wycieraczka dziala - dobrze rozumuje ?
Zasilanie do lamp roboczych chce wziac wlasnie z wlacznika tylnej szyby - z przewodow, ktore tam dochodza.
Koledzy, czy dobrze sobie wymyslilem, czy bzdety pisze i trzeba to inaczej zrobic ?
Poprosze Was o opinie ew. inne sugestie
lampy robocze tyl
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
lampy robocze tyl
Przemek
SGV 2.0 & Daihatsu Feroza
SGV 2.0 & Daihatsu Feroza
-
- jestem tu nowy...
Re: lampy robocze tyl
nie potrzebne obciążenie na przełącznik wycieraczek.
Proste i tanie do wykonania, idziesz do pierwszego lepszego sklepu z caraudio, kupujesz byle jaki pstryczek następnie bezpiecznik montowany na kabel (a raczej jego obudowę, kwestia doboru bezpiecznika to już zależy jak mocne lampy), + i - ciągniesz bezpośrednio z akumulatora i funguje
(zawsze można włączyć lampy bez kluczyka w stacyjce)
Proste i tanie do wykonania, idziesz do pierwszego lepszego sklepu z caraudio, kupujesz byle jaki pstryczek następnie bezpiecznik montowany na kabel (a raczej jego obudowę, kwestia doboru bezpiecznika to już zależy jak mocne lampy), + i - ciągniesz bezpośrednio z akumulatora i funguje

Michał
Śląsk, Gliwice
Daihatsu Feroza F300 HardTop 92' 1.6
Śląsk, Gliwice
Daihatsu Feroza F300 HardTop 92' 1.6