Problem z Ferozą
Moderator: s3R
Problem z Ferozą
Witam.
Mój kolega ma feroze 1.6 B koła nalewajki 31" i co wyjazd kosi zęby w przednim moście co z tym zrobić?
Mój kolega ma feroze 1.6 B koła nalewajki 31" i co wyjazd kosi zęby w przednim moście co z tym zrobić?
Był Parch 160 3.3td 3" Cybuch , 33" Sahara
Jest Nieviasta 1.6 i GV 3D 2.5 R6
Re: Problem z Ferozą
1/Nie jezdzić na 4 po czarnym/ogólnie dobrze przyczepnym/
2/Sprawdzić zgodność przełożeń przodu i tyłu/nie wiem czy fabryka wypuszczała różne
/
2/Sprawdzić zgodność przełożeń przodu i tyłu/nie wiem czy fabryka wypuszczała różne

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Jezdzi tylko po terenie na czarnym laweta . Przełożenia się zgadają przód i tył ma 5.29.
Może po prostu ma za duże koła albo wszystkie dyfry które kupuje są już tak wyczepane.
Jest zdesperowany kupił świeżo auto i do tego to jego pierwsza terenówka i co wyjazd awaria i 500 .
Może po prostu ma za duże koła albo wszystkie dyfry które kupuje są już tak wyczepane.
Jest zdesperowany kupił świeżo auto i do tego to jego pierwsza terenówka i co wyjazd awaria i 500 .
Witam mi przedni most zrywało tylko wtedy gdy przesadzałem przód odrywał się od terenu i ponownie na niego spadał . U mnie to był jedyny problem może u kolegi jest podobnie.
Skoro po czarnym jezdzimy tylko na tyle,to jak ma padać przód?
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Zmienić auto albo opony na sporo mniejsze i mniej agresywne.Hugon pisze: Mój kolega ma feroze 1.6 B koła nalewajki 31" i co wyjazd kosi zęby w przednim moście co z tym zrobić?
Chyba że mosty założy inne do przodu i tyłu.
Nie ma innej drogi jak chcesz jeździć inaczej niż rekreacyjnie ferozą.
Zdrapek i poharatka
No i tak myśli aby zmotać inne mosty ale jakie proponujecie ? Przedni na pewno sztywny. Myśleliśmy nad disco czy dobrze myślimy według was?
Mosty z LR nie maja dobrej legendy raczej.
Choć w lekkim aucie pewnie pożyją dłużej i dużo oszpeja tuningowego do nich jest.
Choć w lekkim aucie pewnie pożyją dłużej i dużo oszpeja tuningowego do nich jest.
Zdrapek i poharatka
Ja bym proponował Toyotę chyba wytrzymalsze od LR tylko czy Feroza z 31" da radę to ciągnąć?
Galloper LWB - turysta
Zależy jakie przełożenia w mostach. Jak zbliżone do oryginalnych to nędza.
Jak wolniejsze to już by lepiej było.
Jak wolniejsze to już by lepiej było.
Zdrapek i poharatka
mosty od tojki są dość drogie w zakupie i utrzymaniu.
No motur też by musiał być inny bo teraz to z górki i z wiatrem jedzie z 60 km/h
No motur też by musiał być inny bo teraz to z górki i z wiatrem jedzie z 60 km/h
Jak za mocno podkręcony przód to będzie mielił. Feroza to max. 225 w sahara a jak simex to już 215. Feroza nie lubi też słabych amorów z przodu no i czy masz odboje na wachaczach?
Cherokes 4.0 ,Nissan Terrano II 2.4 12V, Toyota Land Cruiser 100 V8.
Hugon pisze:Jezdzi tylko po terenie na czarnym laweta . Przełożenia się zgadają przód i tył ma 5.29.
Noga z gazu

Cherokes 4.0 ,Nissan Terrano II 2.4 12V, Toyota Land Cruiser 100 V8.
U mnie jest simexowaty Glob- gum 225/75R16, odboje na swoim miejscu, amorki jeszcze w miarę i układ przeniesienia napędu nawet nie jęknie, choć buta nie oszczędzam ale również nie dopuszczam do tego aby rozpędzone koło spadało na ziemię, na szczytach itp odpuszczam co by nie iść butem niepotrzebnie.kis2001 pisze:Jak za mocno podkręcony przód to będzie mielił. Feroza to max. 225 w sahara a jak simex to już 215. Feroza nie lubi też słabych amorów z przodu no i czy masz odboje na wachaczach?
Galloper LWB - turysta