autor: daro 16v » ndz mar 16, 2008 11:03 pm
Widze ze procz Gierka nikt sie nie udziela w tym temacie ale sprobuje,pewnie poleci krytyka szczegolnie tych co duzo gadaja a nic sami nie dzialaja,ale wychodzac z zalozenia iz tylko nie myli sie ten kto nikt nic nie robi ,zmotalem "troszke" moja ferke.Auto po zakupie zostalo rozebrane do ostatniej srubki cala blacharka konserwacja pasowania blach,auto zostalo pokryte czarna perla z bmw ( w tym momencie jeszcze nie wiedzialem ze bede bawil sie w off road)w aucie wymienilem kopulke kable swiece ,kpl rozrzad,pozniej reduktor przegub ostatnio tylne szczeki,visco itp itd jak to w takiej terenowce .... narazie auto jest w fazie motania ale czesc prac juz opisze.Tyl podniesiony poprzez nowe dluzsze wieszaki,przod podkrecony na drazkach i wywalony drazek stabilizacyjny ,oponki 215/80/15 MT ,wywalony przedni zderzak celem poprawy katu zejscia i natarcia .przedluzona glowka ramy celem zamontowania "kangura"dodatkowe oswietlenie przednie i tylnie w postaci 7 dodatkowych halogenow,zrobione solidne progi fi 100 pod klatke bezpieczenatwa-Ps.wiem pewnie nie zgodnie z przepisami itp itd .Klatka solidnie zrobiona ale nie dokonczona bo wywalam hardtop bo bede dawal plandeke i rury puszcze do tylu po skosie co poprawi wytrzymalosc konstrukcji.male kierunki zamontowane na nadkolach ,linki do scinania galezi..Przerobiona puszka filtra powietrza i wyprowadzone rury pod snorkel (nie ma go narazie na zawnatrz poniewaz swiezo zalozylem klatke i jest w trakcie motania,wydech zakonczony zaraz za tlumikiem srodkowym.Plandeka juz czeka w warsztacie wiec na dniach bedzie zalozona a co za tym idze prace nad tylnia czescia auta pojda do przodu .To tyle co na te chwile mi slina na jezyk przyniosla.Ps.daje tego posta by rozruszac temat i sklonic innych posaidaczy do wklejania fot swoich daihatsu bo pewnie sami lubicie poczytac nowe posty doswiadczenia ... jak sie dzieje cos na forum ciekawego .
Ostatnio zmieniony sob lis 01, 2008 1:10 am przez
daro 16v, łącznie zmieniany 1 raz.